Twitter i Google obnavljaju suradnju i lakše pretraživanje

Google nakon 4 godine ponovno prikazuje sve rezultate s Twittera

Izostanak "friških" tvitova iz Googleove tražilice uskoro će biti prošlost. Twitter i Google dogovorili su novu suradnju koja će donijeti učinkovitije pretraživanje, a uz korisnike koje zanima uvijek novo i svježe, na dobitku bi trebala biti i oba sudionika dogovora.

google pretrazivanje

Četiri godine bili su razdvojeni, ali to vrijeme uskoro će biti za nama. Kako je prvi objavio Bloomberg, Twitter i Google su poslije razdoblja prekida punih diplomatskih odnosa dogovorili novu suradnju, koja će omogućiti povratak pretraživanja svih tvitova u Googleovu tražilicu – uključujući i one sasvim nove, koji su dosad bili skriveni.

No, plodovi dogovorene suradnje neće biti vidljivi odmah. Najavljeno je da će pretraga proraditi najkasnije do sredine godine.

Nakon što proradi, zainteresirani će moći vidjeti i ono što je do sada nedostajalo. Ako iz nekog razloga u tom trenutku niste na Twitteru, a čuli ste za nečiji zanimljivi tvit i želite ga naći na Googleu, uskoro će pretraga biti učinkovitija, s rezultatima među kojima neće nedostajati nedavno tvitano. Google se dosad probijao prema Twitteru zaobilaznim putevima, a takav način probijanja nije ostavljao otvorena vrata da se pronađe sve.

Kako piše TechCrunch, dogovor o suradnji u međuvremenu je dobio službenu potvrdu. Potpuna učinkovitost pretrage na Googleu vratit će se prvi put poslije 2011., nakon završetka dogovora koji je trajao od 2009. godine.

Nešto dobivaju i jedni i drugi

Prethodni dogovor prestao je dok je Twitterov glavni operativac bio Ali Rowghani, koji je smatrao da će se micanjem s Googlea lakše zaštititi da sadržaj na Twitteru pripada samo toj društvenoj mreži. Trenutni CEO Dick Costolo donio je promjenu stava, ali uz ogradu da neće sve biti isto kao ranije. Korisnici koji nisu registrirani ili prijavljeni neće automatski doći do tvita koji im je izbacila Googleova tražilica, već će biti prebačeni na Twitterovu početnu stranicu kako bi se registrirali ili prijavili – i usput vidjeli poneki oglas.

Twitteru bi to moglo donijeti nove korisnike, veću popularnost, rast i zaradu, a po analizi Douga Anmutha iz JPMorgana, koju je prenio Bloomberg, trebao bi profitirati i Google. Više rezultata pretraživanja, pogotovo onih svježih, značit će veću raznolikost sadržaja na tražilici.

Pretraga svih dostupnih tvitova do sada je postojala na Microsoftovu Bingu i na Yahoo! Searchu, a poriv za suradnjom je očito obostrano bio dovoljno jak da se i Google vrati u igru.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.