Twitter i Google obnavljaju suradnju i lakše pretraživanje

Google nakon 4 godine ponovno prikazuje sve rezultate s Twittera

Izostanak "friških" tvitova iz Googleove tražilice uskoro će biti prošlost. Twitter i Google dogovorili su novu suradnju koja će donijeti učinkovitije pretraživanje, a uz korisnike koje zanima uvijek novo i svježe, na dobitku bi trebala biti i oba sudionika dogovora.

google pretrazivanje

Četiri godine bili su razdvojeni, ali to vrijeme uskoro će biti za nama. Kako je prvi objavio Bloomberg, Twitter i Google su poslije razdoblja prekida punih diplomatskih odnosa dogovorili novu suradnju, koja će omogućiti povratak pretraživanja svih tvitova u Googleovu tražilicu – uključujući i one sasvim nove, koji su dosad bili skriveni.

No, plodovi dogovorene suradnje neće biti vidljivi odmah. Najavljeno je da će pretraga proraditi najkasnije do sredine godine.

Nakon što proradi, zainteresirani će moći vidjeti i ono što je do sada nedostajalo. Ako iz nekog razloga u tom trenutku niste na Twitteru, a čuli ste za nečiji zanimljivi tvit i želite ga naći na Googleu, uskoro će pretraga biti učinkovitija, s rezultatima među kojima neće nedostajati nedavno tvitano. Google se dosad probijao prema Twitteru zaobilaznim putevima, a takav način probijanja nije ostavljao otvorena vrata da se pronađe sve.

Kako piše TechCrunch, dogovor o suradnji u međuvremenu je dobio službenu potvrdu. Potpuna učinkovitost pretrage na Googleu vratit će se prvi put poslije 2011., nakon završetka dogovora koji je trajao od 2009. godine.

Nešto dobivaju i jedni i drugi

Prethodni dogovor prestao je dok je Twitterov glavni operativac bio Ali Rowghani, koji je smatrao da će se micanjem s Googlea lakše zaštititi da sadržaj na Twitteru pripada samo toj društvenoj mreži. Trenutni CEO Dick Costolo donio je promjenu stava, ali uz ogradu da neće sve biti isto kao ranije. Korisnici koji nisu registrirani ili prijavljeni neće automatski doći do tvita koji im je izbacila Googleova tražilica, već će biti prebačeni na Twitterovu početnu stranicu kako bi se registrirali ili prijavili – i usput vidjeli poneki oglas.

Twitteru bi to moglo donijeti nove korisnike, veću popularnost, rast i zaradu, a po analizi Douga Anmutha iz JPMorgana, koju je prenio Bloomberg, trebao bi profitirati i Google. Više rezultata pretraživanja, pogotovo onih svježih, značit će veću raznolikost sadržaja na tražilici.

Pretraga svih dostupnih tvitova do sada je postojala na Microsoftovu Bingu i na Yahoo! Searchu, a poriv za suradnjom je očito obostrano bio dovoljno jak da se i Google vrati u igru.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kako tehnologija može pomoći kod prilagodbe na novo radno mjesto?

Proces navikavanja i upoznavanja s novim poslom može biti vrlo stresan, ali njegovom digitalizacijom možemo doći do boljeg iskustva za poslodavca i zaposlenika - bez previše drame.

Intervju

The Enchanted World: Dvočlani indie tim iz BiH stigao do suradnje s Appleom na servisu Arcade

Ako još niste isprobali Apple Arcade, možda vas privuče činjenica da se među prvotnih 60 naslova nalazi vrhunska igra The Enchanted World, stvorena u susjednoj nam BiH koja je u međuvremenu postala i jedna od najpoznatijih igara na servisu.

Intervju

Prodekan FERIT-a Topić: “Meke” vještine za inženjere znače veću konkurentnost

Osječki FERIT bit će domaćin Tech Consultant Meetupa ove srijede, na kojem će se govoriti o tome što je potrebno studentima za uspješnu karijeru IT konzultanta. Otkrit ćemo djelić toga - dobro razvijene "meke" vještine.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.