Što je obilježilo ovu godinu na Twitteru?

Twitter je "zvučna pozadina" najvećim trenutcima i događajima u svijetu, a 2013. godina nije bila iznimka – objavljeno je to danas na Twitterovom blogu u sklopu osvrta na godinu na izmaku. Naime, ova je društvena mreža, kao i druge, odlučila pokazati o čemu se najviše govorilo na ovoj društvenoj mreži u ovoj godini, a najbitnije je teme "strpala" u jednominutni video.

YearonTwitter

Twitter je “zvučna pozadina” najvećim trenutcima i događajima u svijetu, a 2013. godina nije bila iznimka – objavljeno je to danas na Twitterovom blogu u sklopu osvrta na godinu na izmaku. Naime, ova je društvena mreža, kao i druge, odlučila pokazati o čemu se najviše govorilo na ovoj društvenoj mreži u ovoj godini, a najbitnije je teme “strpala” u jednominutni video.

Kako piše Gabriel Stricker, VP, Marketing & Communications za Twitter, ova se društvena mreža koristila kako bi dala distinktivni element globalnim vijestima. Tako je, primjerice, bostonska policija koristila Twitter kako bi širila informacije o bombašu na tamošnjem maratonu. Kada je panamski predsjednik pronašao oružje u Panamskom kanalu, tvitnuo je to svijetu. Kada se Kevin Rudd ponovno kandidirao za australskog premijera, tražio je od svojih glasača da mu tvitaju razloge zbog kojih ne izlaze na izbore, kako bi im ponudio razloge da glasuju za njega.

Ugašene zvijezde

No, na Twitteru postoji i nešto što se zove Zlatni tvit. To je tvit koji je dobio najviše retvitova, a u 2013. to se odnosilo na glumicu Leu Michele, koja je potvrdila da je preminuo njen partner i kolega iz serije Glee, Cory Monteith. Tvit je retvitan oko 400.000 puta.

Drugi takav tvit odnosio se također na smrt glumačke zvijezde, Paula Walkera. Treći se odnosio na trenutak kada je član benda One Direction, Niall Horan, napunio 20 godina i time prestao biti tinejdžer.

Na stranici 2013.twitter.com može se pronaći još značajnih trenutaka na ovoj društvenoj mreži. Tu su i timelineovi koji pokazuju najpopularnije tvitove o raznim temama, primjerice:

  • 2013: Pregledajte cijelu godinu mjesec po mjesec.
  • News: Globalni događaji i bitne vijesti u cijelome svijetu.
  • Entertainment: Sve povezano sa zvijezdama i bitnim događajima za zabavnu industriju.
  • Sports: Twitter je poprilično glasan tijekom svakog sportskog događaja, a ovdje se mogu pronaći najglasniji tvitovi.
  • Showcase: Najbolji tvitovi godine.

I za kraj, jednominutni video koji sumira najznačajnije teme na Twitteru u 2013.

[youtube]http://youtu.be/wcUHZb-E8Zs[/youtube]

 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.