‘Tračara’ dobila investiciju za dalje širenje na mrežu sajtova

Dragana Vukajlović Krstović: Širimo ‘Tračaru’ na čitavu mrežu sajtova

U toku jučerašnjeg dana mogli smo da pročitamo vest da je tabloidni magazin Tračara podigao investiciju od slovenačkog investitora Darka Butine. Kako kažu, u planu je širenje portala na mrežu sajtova posvećenu ženama, a koji su sledeći koraci, pitali smo Draganu Vukajlović Krstović, jednu od glavnih osoba iza ovog portala.

tračara-body

Započevši razgovor kako je zapravo došlo do saradnje između osnivača “Tračare” i investitora Darka Butine, nekadašnjeg direktora najvećeg slovenačkog e-commerce sajta Mimovrste, Dragana je izjavila da je Butinu upoznala još pre 6 godina dok je radila u kompaniji koja je razvijala srpski Internet pretraživač Pogodak, a koja je bila deo slovenačke firme Najdi.si u čijem je odboru bio Darko. Iako su se razišli, ostali su u kontaktu i pratili ko šta radi.

Vukajlović Krstović navodi da je u međuvremenu pokrenula Tračaru u saradnji sa Istokom Pavlovićem, dok se današnja urednica Ivanka Rendulić priključila nakon samo mesec dana. Dragana i Ivanka nastavile su dalje da razvijaju projekat, a kada su shvatile da je vreme da se čitava stvar podigne na viši nivo, prvo su potražile potencijalne investitore među svojim kontaktima. Tako se stiglo i do Darka koji je prepoznao potencijalnu vrednost ideja vezanih za Tračaru, a koji će svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem doprineti daljem razvoju ovog projekta i širenju.

Fokus na razvoju mreže srodnih sajtova

U razgovoru za Netokracija Slovenija, Butina je otkrio koji se motivi kriju iza ulaganja u Tračaru:

Kada sam saznao da su Dragana i Ivanka u potrazi za investicijom koja bi omogućila proširenje projekta na mrežu sajtova prvenstveno usmerenih ka ženskoj populaciji, brzo smo našli zajednički jezik. Investicija je namenjena izgradnji projekata koji će još više privući čitaoce i tako obezbediti dodatnu vrednost oglašivačima.

Dragana dodaje da je odluka investitora zasnovana i na činjenici da je Srbija jedno od vodećih tržišta kada je upotreba Interneta u pitanju. Više od pola populacije danas ima pristup Internetu, a taj broj je u konstantnom porastu. Zahvaljujući uzlaznom trendu online medija u Srbiji, Tračara se već 6 godina obraća uglavnom ženskoj ciljnoj grupi i prati njihova interesovanja, a upravo zbog toga tim nastoji da kreira kvalitetan sadržaj o temama koje su zanimljive publici.

Ivanka R i Dragana Vukajlović Krstović, osnivači sajta Tračara.com
Ivanka Rendulić i Dragana Vukajlović Krstović, osnivači sajta Tračara.com

Usmerenje se tako zadržava na kvalitetu samog sadržaja, pri čemu Dragana dodaje da će se svaka nova informacija koja bude predstavljena čitaocima razlikovati po korisnosti i svežini od postojećih konkurentskih. Fokus ostaje na sadržajnosti i kvalitetu pojedinačnih sajtova, ali i na okupljanju stručnih saradnika koji će dalje doprineti razvoju ovih projekata.

Redizajnom do novih poslovnih uspeha

Kao sledeći korak u procesu širenja, Vukajlović Krstović navodi da će Tračara doživeti ozbiljnije i modernije vizuelne promene početkom narednog meseca. Redizajnirani sajt trebao bi da zaživi već 5. novembra, pri čemu će novi izgled prvo moći da vide dosadašnji klijenti, saradnici i predstavnici medija na posebnom događaju koji će biti organizovan tim povodom. Za kraj, Dragana ističe da čitaoce Tračare očekuje dosta noviteta, pažljivo skrojenih prema njihovim interesovanjima i željama.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.