‘Tračara’ dobila investiciju za dalje širenje na mrežu sajtova

Dragana Vukajlović Krstović: Širimo ‘Tračaru’ na čitavu mrežu sajtova

U toku jučerašnjeg dana mogli smo da pročitamo vest da je tabloidni magazin Tračara podigao investiciju od slovenačkog investitora Darka Butine. Kako kažu, u planu je širenje portala na mrežu sajtova posvećenu ženama, a koji su sledeći koraci, pitali smo Draganu Vukajlović Krstović, jednu od glavnih osoba iza ovog portala.

tračara-body

Započevši razgovor kako je zapravo došlo do saradnje između osnivača “Tračare” i investitora Darka Butine, nekadašnjeg direktora najvećeg slovenačkog e-commerce sajta Mimovrste, Dragana je izjavila da je Butinu upoznala još pre 6 godina dok je radila u kompaniji koja je razvijala srpski Internet pretraživač Pogodak, a koja je bila deo slovenačke firme Najdi.si u čijem je odboru bio Darko. Iako su se razišli, ostali su u kontaktu i pratili ko šta radi.

Vukajlović Krstović navodi da je u međuvremenu pokrenula Tračaru u saradnji sa Istokom Pavlovićem, dok se današnja urednica Ivanka Rendulić priključila nakon samo mesec dana. Dragana i Ivanka nastavile su dalje da razvijaju projekat, a kada su shvatile da je vreme da se čitava stvar podigne na viši nivo, prvo su potražile potencijalne investitore među svojim kontaktima. Tako se stiglo i do Darka koji je prepoznao potencijalnu vrednost ideja vezanih za Tračaru, a koji će svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem doprineti daljem razvoju ovog projekta i širenju.

Fokus na razvoju mreže srodnih sajtova

U razgovoru za Netokracija Slovenija, Butina je otkrio koji se motivi kriju iza ulaganja u Tračaru:

Kada sam saznao da su Dragana i Ivanka u potrazi za investicijom koja bi omogućila proširenje projekta na mrežu sajtova prvenstveno usmerenih ka ženskoj populaciji, brzo smo našli zajednički jezik. Investicija je namenjena izgradnji projekata koji će još više privući čitaoce i tako obezbediti dodatnu vrednost oglašivačima.

Dragana dodaje da je odluka investitora zasnovana i na činjenici da je Srbija jedno od vodećih tržišta kada je upotreba Interneta u pitanju. Više od pola populacije danas ima pristup Internetu, a taj broj je u konstantnom porastu. Zahvaljujući uzlaznom trendu online medija u Srbiji, Tračara se već 6 godina obraća uglavnom ženskoj ciljnoj grupi i prati njihova interesovanja, a upravo zbog toga tim nastoji da kreira kvalitetan sadržaj o temama koje su zanimljive publici.

Ivanka R i Dragana Vukajlović Krstović, osnivači sajta Tračara.com
Ivanka Rendulić i Dragana Vukajlović Krstović, osnivači sajta Tračara.com

Usmerenje se tako zadržava na kvalitetu samog sadržaja, pri čemu Dragana dodaje da će se svaka nova informacija koja bude predstavljena čitaocima razlikovati po korisnosti i svežini od postojećih konkurentskih. Fokus ostaje na sadržajnosti i kvalitetu pojedinačnih sajtova, ali i na okupljanju stručnih saradnika koji će dalje doprineti razvoju ovih projekata.

Redizajnom do novih poslovnih uspeha

Kao sledeći korak u procesu širenja, Vukajlović Krstović navodi da će Tračara doživeti ozbiljnije i modernije vizuelne promene početkom narednog meseca. Redizajnirani sajt trebao bi da zaživi već 5. novembra, pri čemu će novi izgled prvo moći da vide dosadašnji klijenti, saradnici i predstavnici medija na posebnom događaju koji će biti organizovan tim povodom. Za kraj, Dragana ističe da čitaoce Tračare očekuje dosta noviteta, pažljivo skrojenih prema njihovim interesovanjima i željama.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Što ste propustili

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.

Tehnologija

Gradionica – gdje zagrebački klinci grade LEGO robote i zajednicu spremnu za svijet budućnosti

Marljivi polaznici udruge Gradionica svoje zimske praznike nisu provodili pred računalima, mobitelima i konzolama. Nadvijeni nad LEGO kockicama, motorima, kabelima i senzorima planirali su što s novim zadatkom FIRST LEGO lige, na čijoj je svjetskoj završnici u Houstonu prošle godine bio upravo robot iz hrvatske (G)radionice.

Intervju

Hrvatski studio Tanais Games usred razvoja igre Saint Kotar rebrandirao se u Red Martyr Entertainment

Razviti igru u Hrvatskoj samo po sebi je teško, ali napraviti potpun rebrend studija usred razvoja posve je nov izazov.

Kultura 2.0

Sextortion mailovi kruže Hrvatskom: Ucjenjivač je već ugrabio 49 tisuća kuna

Nacionalni CERT (eng. Computer Emergency Response Team) danas je zabilježio povećani broj lažnih ucjenjivačkih poruka kojima napadač pokušava iznuditi novčanu dobit od žrtve, a prema posljednjim informacijama na račun je stiglo najmanje sedam uplata od po 7 tisuća kuna.

Startupi i poslovanje

Porezna prognoza za freelancere: Strože kontrole, nove minimalne plaće, zdravstveno…

Godina iza nas započela je pretežno vedrom prognozom, no s izmjenama Općeg poreznog zakona vrijeme se krajem 2020. značajno pogoršalo za nezavisne izvođače te mikro i male poduzetnike. Što nas još čeka u novoj (fiskalnoj) godini?

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.