Kako Torpedo Student Festival uvodi nova pravila u oglašavanju za mlade

Što kažete na glazbeni festival čiju ulaznicu ‘plaćate’ preuzimanjem besplatne aplikacije?

Iza Torpedo Student Festivala stoji tim koji je prethodnih godina organizirao Student day. Zajedno su stjecali iskustva u industriji događanja, a sada kreću jedan korak dalje – u spoj zabave i modernih tehnologija. Naime, ono što festival čini inovativnim je činjenica da će za ulaz biti potrebno preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju, koja se može koristiti i kao svojevrsni digitalni kupon i kao mjesto gdje posjetitelji mogu ući u interakciju s partnerima festivala putem nagradnih igara. Suorganizator Ivan Roje navodi kako je trenutno oglašavanje prema mladima zastarjelo, stoga su odlučili u sve unijeti nešto - dinamike.

Uz Torpedo aplikaciju, ulaz na festival je besplatan, a dobit ćete i popuste na hranu i piće.
Uz Torpedo aplikaciju, ulaz na festival je besplatan, a dobit ćete i popuste na hranu i piće.

Krajem svibnja se na Zagrebačkom velesajmu održava Torpedo Student Festival koji je uspio okupiti poznata imena s domaće glazbene scene poput bendova Urban&4, Dječaci i Radio Luxemburg. No, ono što nam je privuklo pozornost na ovaj festival nije rock i electro program, već novi poslovni koncept koji je zamijenio klasična partnerstva s brendovima i prodaju ulaznica. Torpedo je, naime, potpuno besplatan za posjetitelje, a za upad je potrebno preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju putem koje je moguće iskoristiti digitalni kupon umjesto ulaznice. Sve nam je to objasnio Ivan Roje, jedan od organizatora događanja.

Tim koji stoji iza Torpedo Student Festivala iskustvo je stekao na Student Day Festivalu u Rijeci koji će se ove godine održati već 8. put, a oba su festivala nastala po uzoru na Škisovu tržnicu u Ljubljani.

Torpedo Student Festival Zagreb je korak dalje na osnovni koncept koji uključuje povezivanje posjetitelja i samog događaja putem mobilnih uređaja. Smatramo da u tom prostoru koji se stvorio sazrijevanjem i adopcijom tehnologija od strane naše ciljane populacije studenata možemo ispričati jednu lijepu inovativnu priču.

Prijava u aplikaciju putem Facebook profila ili maila

Besplatan ulaz, dakle, omogućuje digitalni kupon koji ćete moći besplatno skinuti na App Storeu i Google Playu tjedan dana prije početka festivala. U aplikaciju se možete prijaviti putem Facebook profila ili putem maila i lozinke, kao kod većine online usluga, ističe Ivan. U slučaju prijave pomoću Facebook profila, korisnici će u aplikaciji ostaviti samo osnovne informacije s profila.

Međutim, aplikacija neće služiti samo upad, već i za popuste na hranu i piće. Studenti su specifična korisnička skupina, a Ivan i njegovi kolege smatraju da je način na koji se s njima komunicira u Hrvatskoj zastario i neučinkovit, stoga sami žele ponuditi nešto što će stvarati veću vrijednost.

 Tijekom samog festivala korisnici će putem aplikacije moći iskoristiti popuste na svu ponudu hrane i pića. Također, putem aplikacije moći će sudjelovati u interaktivnim nagradnim igrama. Želja nam je da cijeli doživljaj festivala u budućnosti bude što više interaktivan.

Aplikacija
Želimo postati lider u ‘online to offline’ oglašavanju za mlade, ističe Ivan Roje.le godine

“Želimo postati lider u online to offline oglašavanju za mlade”

Ipak, da ovakav poslovni model festivala nije uobičajen, slaže se i Ivan.

Potrebno je jako dobro izbalansirati sve kada na ovako radikalan način mijenjate koncepte koje su uvriježeni u nekoj industriji. Nas je vodila ideja da je moguće primijeniti logiku mnogih servisa koji funkcioniraju u virtualnom svijetu koji svoje usluge nude u potpunosti besplatno korisnicima dok prihode ostvaruju od marketinškog potencijala.

Uključivanjem tehničkih rješenja u cijeli koncept želimo postati lider u O2O (online to offline) oglašavanju za mladu populaciju vođeni uvijek našim osnovnim principom da mladima, studentima pružimo super doživljaje i konkretnu vrijednost.

Za izradu same aplikacije zadužen je Martian & Machine iz Zagreba, a s obzirom na to da bi Torpedo aplikacija trebala biti aktualna cijele godine, Ivan već sada najavljuje suradnju kroz idućih 18 mjeseci. Ista aplikacija bi se mogla koristiti i za vrijeme drugih događanja. Na taj bi se način studentima, ali i svima drugima, kontinuirano nudio niz pogodnosti među kojima su već spomenuti popusti, nagradne igre i pokloni.

Torpedo Student Festival je na rasporedu 27. svibnja, što znači da će aplikacija biti dostupna za 10 dana, a sve novosti možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Novost

Hakirani profili Applea, Ubera, Jeffa Bezosa… U sklopu Bitcoin prijevare

Među pogođenim profilima, putem kojih prevaranti pokušavaju izmamiti od pratitelja da im se pošalju kriptovalute, uz obećanje da će svaku zaprimljenu pošiljku vratiti natrag poduplanu, našla su se mnoga poznata i verificirana lica, ali i “obični” profili. Odlučio sam vratiti zajednici. Svi bitcoini poslani na moju adresu bit će vraćeni u duplom iznosu. Radit ću […]

Startupi i poslovanje

Unatoč krizi, Q agency zapošljava i širi poslovanje – što im je pomoglo u prodaji i organizaciji posla?

Hrvatska softverska agencija Q danas umjesto da otpušta - zapošljava, što im je pomoglo u prvom valu širenja COVID-19 bolesti da nastave dalje širiti poslovanje i uspješno odrađivati dogovoreno?

Startupi i poslovanje

Bez vas ne može: Sistemski inženjeri, tražite li novu priliku u vrijeme krize?

Ako ste u dubini istinski "problem solver", vi ste pravi kandidat za domaće timove koji i najzahtjevnijim korisnicima mogu olakšati poslovanje.

Kultura 2.0

Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine u čitavoj EU

U istraživanju u kojem se ocjenjivala sposobnost pregledavanja interneta, korištenja digitalnih alata i aplikacija Hrvatska je odnijela prvo mjesto u čitavoj EU.

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...