Kako Torpedo Student Festival uvodi nova pravila u oglašavanju za mlade

Što kažete na glazbeni festival čiju ulaznicu ‘plaćate’ preuzimanjem besplatne aplikacije?

Iza Torpedo Student Festivala stoji tim koji je prethodnih godina organizirao Student day. Zajedno su stjecali iskustva u industriji događanja, a sada kreću jedan korak dalje – u spoj zabave i modernih tehnologija. Naime, ono što festival čini inovativnim je činjenica da će za ulaz biti potrebno preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju, koja se može koristiti i kao svojevrsni digitalni kupon i kao mjesto gdje posjetitelji mogu ući u interakciju s partnerima festivala putem nagradnih igara. Suorganizator Ivan Roje navodi kako je trenutno oglašavanje prema mladima zastarjelo, stoga su odlučili u sve unijeti nešto - dinamike.

Uz Torpedo aplikaciju, ulaz na festival je besplatan, a dobit ćete i popuste na hranu i piće.
Uz Torpedo aplikaciju, ulaz na festival je besplatan, a dobit ćete i popuste na hranu i piće.

Krajem svibnja se na Zagrebačkom velesajmu održava Torpedo Student Festival koji je uspio okupiti poznata imena s domaće glazbene scene poput bendova Urban&4, Dječaci i Radio Luxemburg. No, ono što nam je privuklo pozornost na ovaj festival nije rock i electro program, već novi poslovni koncept koji je zamijenio klasična partnerstva s brendovima i prodaju ulaznica. Torpedo je, naime, potpuno besplatan za posjetitelje, a za upad je potrebno preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju putem koje je moguće iskoristiti digitalni kupon umjesto ulaznice. Sve nam je to objasnio Ivan Roje, jedan od organizatora događanja.

Tim koji stoji iza Torpedo Student Festivala iskustvo je stekao na Student Day Festivalu u Rijeci koji će se ove godine održati već 8. put, a oba su festivala nastala po uzoru na Škisovu tržnicu u Ljubljani.

Torpedo Student Festival Zagreb je korak dalje na osnovni koncept koji uključuje povezivanje posjetitelja i samog događaja putem mobilnih uređaja. Smatramo da u tom prostoru koji se stvorio sazrijevanjem i adopcijom tehnologija od strane naše ciljane populacije studenata možemo ispričati jednu lijepu inovativnu priču.

Prijava u aplikaciju putem Facebook profila ili maila

Besplatan ulaz, dakle, omogućuje digitalni kupon koji ćete moći besplatno skinuti na App Storeu i Google Playu tjedan dana prije početka festivala. U aplikaciju se možete prijaviti putem Facebook profila ili putem maila i lozinke, kao kod većine online usluga, ističe Ivan. U slučaju prijave pomoću Facebook profila, korisnici će u aplikaciji ostaviti samo osnovne informacije s profila.

Međutim, aplikacija neće služiti samo upad, već i za popuste na hranu i piće. Studenti su specifična korisnička skupina, a Ivan i njegovi kolege smatraju da je način na koji se s njima komunicira u Hrvatskoj zastario i neučinkovit, stoga sami žele ponuditi nešto što će stvarati veću vrijednost.

 Tijekom samog festivala korisnici će putem aplikacije moći iskoristiti popuste na svu ponudu hrane i pića. Također, putem aplikacije moći će sudjelovati u interaktivnim nagradnim igrama. Želja nam je da cijeli doživljaj festivala u budućnosti bude što više interaktivan.

Aplikacija
Želimo postati lider u ‘online to offline’ oglašavanju za mlade, ističe Ivan Roje.le godine

“Želimo postati lider u online to offline oglašavanju za mlade”

Ipak, da ovakav poslovni model festivala nije uobičajen, slaže se i Ivan.

Potrebno je jako dobro izbalansirati sve kada na ovako radikalan način mijenjate koncepte koje su uvriježeni u nekoj industriji. Nas je vodila ideja da je moguće primijeniti logiku mnogih servisa koji funkcioniraju u virtualnom svijetu koji svoje usluge nude u potpunosti besplatno korisnicima dok prihode ostvaruju od marketinškog potencijala.

Uključivanjem tehničkih rješenja u cijeli koncept želimo postati lider u O2O (online to offline) oglašavanju za mladu populaciju vođeni uvijek našim osnovnim principom da mladima, studentima pružimo super doživljaje i konkretnu vrijednost.

Za izradu same aplikacije zadužen je Martian & Machine iz Zagreba, a s obzirom na to da bi Torpedo aplikacija trebala biti aktualna cijele godine, Ivan već sada najavljuje suradnju kroz idućih 18 mjeseci. Ista aplikacija bi se mogla koristiti i za vrijeme drugih događanja. Na taj bi se način studentima, ali i svima drugima, kontinuirano nudio niz pogodnosti među kojima su već spomenuti popusti, nagradne igre i pokloni.

Torpedo Student Festival je na rasporedu 27. svibnja, što znači da će aplikacija biti dostupna za 10 dana, a sve novosti možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.