Radionica The Internet of Things u zagrebačkoj Radioni

Radionica The Internet of Things u zagrebačkoj Radioni

Umjesto provlačenja gomile kabela o koje ćete se jednoga dana možda spotaknuti, vaš dom ili prostor u kojemu radite danas možete urediti drugačije, bez opasnosti da ćete udariti glavom o pod i ozlijediti nos. Znate za onaj zanimljivi trend koji se zove internet stvari i sve je popularniji? Super, možda ćete poželjeti naučiti kako biti sam svoj majstor i urediti dom ili radni prostor bez kablova i straha da ćete negdje zapeti i pritom se ozlijediti.

Radiona IoT

Mogu li povezati svoj televizor s pametnim telefonom ili računalom? Ide li to s bojlerom? A s pećnicom? Kako to mogu izvesti?

Umjesto da razmišljate o tome treba li vam neki novi kabel koji će učiniti prostor u kojemu se nalazite labirintom žica, za takve stvari danas pomaže internet stvari, s nizom opcija za bežično povezivanje. Ako vas zanima kako učiniti dom ili radno mjesto zonom bez kabela, savjet će dati ovotjedna radionica The Internet of Things, na kojoj će njezin voditelj Davor Jadrijević predstaviti kako postati sam svoj majstor na terenu interneta stvari.

U subotu s početkom u 16 sati, u prostorima Radione na zagrebačkim Krugama, radionica će donijeti najmanje tri sata upoznavanja s umrežavanjem različitih uređaja.

Kako stvari funkcioniraju?

Posjetitelji radionice upoznat će se s esp8266 modulima, čipovima koji smještanjem u uređaje omogućavaju da se oni umreže, a dovoljno su mali da ih se, primjerice, može smjestiti i na žarulju ili prekidač. Za njihovo programiranje i upravljanje, preporučuje se da sudionici na radionicu donesu laptope s instaliranim softverom Arduino 1.6.5 i s podrškom za esp8266, s mogućnošću besplatnog preuzimanja programske podrške na Githubu.

Prijave za radionicu o internetu stvari mogu se obaviti putem e-mail adrese radiona.org@gmail.com do četvrtka u ponoć, uz predstavljanje i razlog za prijavu u e-mail poruci, a ako želite doći u Radionu, pokušajte biti što brži s obzirom na to da će biti primljeno najviše osmero sudionika. Kotizacija za sudjelovanje je 50 kuna, uz besplatni pristup za članove Radione i nezaposlene.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.