Rijeka domaćin ovogodišnje konferencije o testiranju softvera - Testivala

Rijeka domaćin ovogodišnje konferencije o testiranju softvera – Testivala

Ne, nismo pogriješili - konferencija Testival, održava se drugu godinu zaredom, a namijenjena je testerima softvera. Ovogodišnji Testival održat će se 23. i 24. rujna, a domaćin je STEP RI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Testival

Kraj rujna, točnije 23. i 24. rujna namijenjen je za drugi po redu Testival, događaj koji će još jednom, kao što mu samo ime kaže, okupiti testere softvera iz cijele Hrvatske i regije. Događaj odlikuje nonconference format gdje sudionici odabiru teme koje ih interesiraju, a ove godine mogu očekivati i dva keynote govornika. Testival je lani okupio oko četredesetak testera softvera, a o očekivanjima za ovogodišnji, Karlo Šmid, jedan od organizatora, ističe:

Ove godine očekujemo veći broj sudionika i to iz cijele regije. Nadamo se i kojem međunarodnom posjetitelju, prije svega zbog toga jer nastavljamo s tradicijom dovođenja izvrsnih međunarodnih keynote govornika. Na taj način bi postigli veće umrežavanje testera softvera i njihovih ideja. Ideje najbolje kolaju u direktnim raspravama sudionika. Također očekujemo još bolji i hrabriji odaziv sudionika pri definiranju open session tema i da postanu aktivni sudionici konferencije.

Što očekuje sudionike?

Jedna od govornika je Mirjana Kolarov, zadužena za testiranje softvera u kompaniji Levi9 IT Services, a održat će predavanje na temu ‘Reaching symbiosis of Exploratory and Automation Testing’. Iz Amerike dolazi Ben Simo koji će održati predavanje na temu ‘Putting Context First’.

Vrijeme između predavanja namijenjeno je samim sudionicima koji će predložiti i izabrati teme o kojima bi voljeli razgovarati i saznati više. Domaćin Testivala je STEP RI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane, ali uz prethodnu najavu putem sustava Entrio.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.