Telenor Hrvatska: Telenor se širi regijom preuzimanjem hrvatskog Tele2?

Telenor Hrvatska: Telenor se širi regijom preuzimanjem hrvatskog Tele2?

Navodno će norveški telekom Telenor zajedno s još jednim "uglednim telekomom" jako zainteresiran za hrvatsku podružnicu švedskog Tele2. Vrlo je izgledno da će preko svoje kompanije u Srbiji – Telenora Srbija – preuzeti treći po veličini hrvatski mobilni telekom.

Tele2 će postati Telenor Hrvatska?
Tele2 će postati Telenor Hrvatska?

Navodno će norveški telekom Telenor zajedno s još jednim “uglednim telekomom” jako zainteresiran za hrvatsku podružnicu švedskog Tele2. Vrlo je izgledno da će preko svoje kompanije u Srbiji – Telenora Srbija – preuzeti treći po veličini hrvatski mobilni telekom.

Izvori bliski Večernjem listu navode kako je Telenor zainteresiran i želi preuzimanje odraditi preko svoje jake srpske podružnice, što bi ukoliko do toga dođe, bilo najveće preuzimanje neke hrvatske kompanije koju je provela kompanija sa sjedištem u Srbiji.

Broj korisnika i prihodi hrvatskog Tele2 rastu, iako se poznata tarifa” Revolucija pokazala kao dvosjekli mač. Telenor je pak, iako nepoznat na hrvatskom tržištu, jedan od najvećih svjetskih telekoma s preko 10 milijuna pretplatnika u zemljama od matične Norveške do Indije, na ukupno 11 svjetskih tržišta. U regiji je pak prisutan kroz Telenor Srbije i Telenor Crne Gore.

Centar u Srbiji

Telenor Srbija također bilježi stalan rast broja korisnika i prihoda, a na srpskom tržištu se istaknuo kao tehnološki najinovativniji operater. U Srbiji su im glavni konkurenti MTS mobilna mreža Telekom Srbije te VIP, kao tamošnji najmlađi operator i član TAG grupe poput Vipneta Hrvatske. Vjerojatno će transakcija vezana za hrvatski Tele2 biti izuzetno impresivna, jer bi Telenoru osigurala ulogu jakog regionalnog igrača uz Dt i TAG:

  • DT: Hrvatska, Crna Gora, Makedonija;
  • Telecom Austria Group: Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Srbija;
  • Telenor: Srbija, Crna Gora…. Hrvatska?

Čini se da je počela prava bitka za regiju, a u njoj uz vjerojatno novog velikog igrača u Hrvatskoj – Telenora sudjeluju i Deutsche Telekom, vlasnik T-HT-a i Telekom Austrija, vlasnik Vipneta i Si.mobilea, što bi u praksi moglo i trebalo dovesti do dodatne konkurencije, smanjivanja cijena telekomunikacija te boljih usluga širom regije.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.