Telenor Hrvatska: Telenor se širi regijom preuzimanjem hrvatskog Tele2?

Telenor Hrvatska: Telenor se širi regijom preuzimanjem hrvatskog Tele2?

Navodno će norveški telekom Telenor zajedno s još jednim "uglednim telekomom" jako zainteresiran za hrvatsku podružnicu švedskog Tele2. Vrlo je izgledno da će preko svoje kompanije u Srbiji – Telenora Srbija – preuzeti treći po veličini hrvatski mobilni telekom.

Tele2 će postati Telenor Hrvatska?
Tele2 će postati Telenor Hrvatska?

Navodno će norveški telekom Telenor zajedno s još jednim “uglednim telekomom” jako zainteresiran za hrvatsku podružnicu švedskog Tele2. Vrlo je izgledno da će preko svoje kompanije u Srbiji – Telenora Srbija – preuzeti treći po veličini hrvatski mobilni telekom.

Izvori bliski Večernjem listu navode kako je Telenor zainteresiran i želi preuzimanje odraditi preko svoje jake srpske podružnice, što bi ukoliko do toga dođe, bilo najveće preuzimanje neke hrvatske kompanije koju je provela kompanija sa sjedištem u Srbiji.

Broj korisnika i prihodi hrvatskog Tele2 rastu, iako se poznata tarifa” Revolucija pokazala kao dvosjekli mač. Telenor je pak, iako nepoznat na hrvatskom tržištu, jedan od najvećih svjetskih telekoma s preko 10 milijuna pretplatnika u zemljama od matične Norveške do Indije, na ukupno 11 svjetskih tržišta. U regiji je pak prisutan kroz Telenor Srbije i Telenor Crne Gore.

Centar u Srbiji

Telenor Srbija također bilježi stalan rast broja korisnika i prihoda, a na srpskom tržištu se istaknuo kao tehnološki najinovativniji operater. U Srbiji su im glavni konkurenti MTS mobilna mreža Telekom Srbije te VIP, kao tamošnji najmlađi operator i član TAG grupe poput Vipneta Hrvatske. Vjerojatno će transakcija vezana za hrvatski Tele2 biti izuzetno impresivna, jer bi Telenoru osigurala ulogu jakog regionalnog igrača uz Dt i TAG:

  • DT: Hrvatska, Crna Gora, Makedonija;
  • Telecom Austria Group: Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Srbija;
  • Telenor: Srbija, Crna Gora…. Hrvatska?

Čini se da je počela prava bitka za regiju, a u njoj uz vjerojatno novog velikog igrača u Hrvatskoj – Telenora sudjeluju i Deutsche Telekom, vlasnik T-HT-a i Telekom Austrija, vlasnik Vipneta i Si.mobilea, što bi u praksi moglo i trebalo dovesti do dodatne konkurencije, smanjivanja cijena telekomunikacija te boljih usluga širom regije.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.

Internet marketing

Oglašivači, u 2020. samo nas online video uz linearnu televiziju može vratiti u uspješnu 2008.

Sjećate se 2 milijarde vrijednog medijskog tržišta 2008. godine? Što se promijenilo osim što takav uspjeh čekamo već 11 godina? Vjerojatno - ništa. Dok korisnici sve češće biraju druge platforme i formate, u Hrvatskoj najviše oglašivačkog novca i dalje odlazi na linearnu televiziju.