Telenor banka otvara vrata klijentima u drugoj polovini godine

Telenor banka otvara vrata klijentima u drugoj polovini godine

Pre nešto više od godinu dana Telenor Srbija preuzeo je KBC banku, obećavajući pritom nove pomake u svetu mobilnog bankarstva na prostoru Srbije kao i implementaciju mikro kredita koji bi se našli na raspolaganju svim trenutnim i budućim pretplatnicima. Nove vesti koje stižu direktno od direktora ove kompanije, Uvea Fredhajma, otkrivaju najsavremenije elektronsko bankarstvo putem mobilnih uređaja i mreže pametnih bankomata, kao i ponudu nekoliko vrsta potrošačkih kredita.

telenor_ove
Uve Fredhajm, Telenor

Pre nešto više od godinu dana Telenor Srbija preuzeo je KBC banku, obećavajući pritom nove pomake u svetu mobilnog bankarstva na prostoru Srbije kao i implementaciju mikro kredita koji bi se našli na raspolaganju svim trenutnim i budućim pretplatnicima. Nove vesti koje stižu direktno od direktora ove kompanije, Uvea Fredhajma, otkrivaju najsavremenije elektronsko bankarstvo putem mobilnih uređaja i mreže pametnih bankomata, kao i ponudu nekoliko vrsta potrošačkih kredita.

U intervjuu koji je Fredhajm dao za Novosti, navodi se da će vrata Telenor banke biti otvorena u drugoj polovini tekuće godine, pri čemu će deo Telenorovih prodavnica biti iskorišćen za pružanje bankarskih usluga. Iako je KBC banka preuzeta još u aprilu prethodne godine, Uve ističe da ovakav proces transformacije zahteva određeno vreme te da je u pitanju veoma obiman IT projekat na kome sve mora da funkcioniše savršeno onog trenutka kada se usluga ponudi građanima.

Potrošački krediti namenjeni korisnicima

Dotakavši se teme profila korisnika usluga Telenor banke, Fredhajm je za Novosti izjavio da svoje korisnike vide kao nekoga ko koristi pametni telefon, aktivan je na društvenim mrežama, te je sklon ka prihvatanju novih usluga online mobilnog bankarstva.

Polazeći od toga, može se očekivati da će mlađi građani najverovatnije biti među našim prvim klijentima. Ambiciozni smo i očekujemo da će se ovaj tip bankarstva brzo proširiti posle predstavljanja prvih usluga i da će veliki broj građana Srbije prihvatiti mobilno i onlajn bankarstvo.

Na pitanje kakve će vrste kredita Telenor banka imati u ponudi, Uve je dodao su u ovom trenutku sve opcije otvorene te da razmišljaju o nekoliko tipova kredita. No, jedno je sigurno – ova banka u svojoj ponudi neće imati stambene i hipotekarne kredite, već će se fokusirati na potrošačke usluge, transakcije i razna plaćanja, dok će klijenti imati otvorene tekuće račune, platne kartice te lak pristup nasavremenijim bankomatima koji će pored podizanja novca, omogućiti i deponovanje novčanih sredstava.

Za kraj intervjua, Fredhajm je istakao da je u projekat izgradnje i pokretanje banke uloženo oko 40 miliona evra u čiju je cenu uračunat proces preuzimanja KBC banke, finansijska potpora dok nova banka ne dostigne pozitivno poslovanje, kao i nabavka informacionih tehnologija i najsavremenijih bankomata.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.