London calling startups: Vodimo hrvatske startupe u Tech City UK!

London calling startups: Vodimo hrvatske startupe u Tech City UK!

Investment, Britanska ambasada u RH , ZIP, Netokracija, HAMAG i BICRO - Europska poduzetnička mreža organiziraju posjetu startupa britanskom Tech Cityu, budućoj Silicijskoj dolini cijele Europe u kojem su se već okupile vodeće svjetske tehnološke tvrtke, startupi te investicijski fondovi. Među startupima koje su organizatori izabrali za odlazak u središte britanskog startup svijeta su Hipersfera, Once, Sidekickr, Code Anywhere, Mash Me i Eye Know.

Hrvatski startupi pun britanske (tech) metropole!

UK Trade & Investment, Britanska ambasada u RH , ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, Netokracija, HAMAG i BICRO – Europska poduzetnička mreža organiziraju posjetu startupa britanskom Tech Cityu, budućoj Silicijskoj dolini cijele Europe u kojem su se već okupile vodeće svjetske tehnološke tvrtke, startupi te investicijski fondovi. Među startupima koje su organizatori izabrali za odlazak u središte britanskog startup svijeta su Hipersfera, Once, Sidekickr, Code Anywhere, Mash Me i Eye Know.

East London Tech City odnosno Tech City je medijski i tehnološki “hub” lociran u središnjem i istočnom Londonu u kojem se pozicionirao niz tehnoloških tvrtki, uključujući Google, Facebook, Vodafone, Intel, ali i niz startupa te vodeći britanski inkubatori Seedcamp i Springboard koje će hrvatski startupi posjetiti.

Startupi u Londonu

Od hrvatskih startupa koji posjećuju Tech City puni popis čine:

  • Hipersfera
  • Once
  • Sidekickr
  • Code Anywhere
  • Mash.Me
  • Eye Know.
  • Rimac Automobili;
  • Trillenium
  • SmartRM
  • PhotoPay

Osim spomenutih inkubatora, startupi će posjetiti i FinTech Accelerator Space Level39, dok će u petak, 16. studenog dobiti priliku predstaviti svoje projekte pred britanskim investitorima te startup zajednicom. Britanski veleposlanik u Hrvatskoj, gospodin David Slinn, za Netokraciju je izjavio:

Tech City je digitalno srediste Europe, jedinstvena inicijativa koja omogucava inovativnim tvrtkama razvijanje poslovanja u optimalnim uvjetima koristeci pri tom sve prednosti koje pruzaju London i Velika Britanija. Tech City je uspjesan model koji se moze replicirati i u drugim zemljama s ciljem pruzanja podrske start-upovima i inovativnim tvrtkama koje su okrenute novim tehnologijama.”

Dugoročni cilj britanskog Tech Citya je olakšati pristup inovativnim poduzetnicima u Londonu i cijeloj zemlji. Tech City nudi tvrtkama kompletnu infrastrukturu te im omogućava rast i razvoj neophodan za pozicioniranje na globalnom tržištu.

Nakon predstavljanja britanskim investitorima, slijedi pregled samog Tech Citya, nakon čega će se sudionici družiti s britanskim startupima na tzv. Silicon Drinkaboutu, svojevrsnom “tweetupu” tamošnje zajednice inovativnih tehnoloških tvrtki. Vaša Netokracija će pratiti cijelo putovanje kao suorganizator te službeni medijski partner!

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.