Swapp za iPhone će otkriti tko su nam zajednički kontakti - potvrditi da je svijet 'globalno selo'

Swapp za iPhone će otkriti tko su nam zajednički kontakti – potvrditi da je svijet ‘globalno selo’

Koliko vam se puta dogodilo da ste (pre)kasno saznali da vi i vaš prijatelj ili tek poznanik znate iste osobe već godinama, ali to nikad niste primijetili? Zagrebački IT4u je na inicijativu Zvonimira Pleteš izradio vrlo zanimljivu novu iPhone aplikaciju koja će riješiti ovaj problem: Swapp odnosno Small World Application usklađuje kontakte dvaju korisnika iPhonea i pokazuje vam koga oboje znate!

Swapp za iPhone

Koliko vam se puta dogodilo da ste (pre)kasno saznali da vi i vaš prijatelj ili tek poznanik znate iste osobe već godinama, ali to nikad niste primijetili? Zagrebački IT4u je na inicijativu Zvonimira Pleteš izradio vrlo zanimljivu novu iPhone aplikaciju koja će riješiti ovaj problem: Swapp odnosno Small World Application usklađuje kontakte dvaju korisnika iPhonea i pokazuje vam koga oboje znate!

Swappajte kontakte!

Oba korisnika preuzimaju Swapp aplikaciju besplatno s App Storea te usklađuju kontakte upisivanjem PIN-a. IT4U-ov direktor Stevica Kuharski navodi za Netokraciju kako će Swapp zapravo pokazati kako je zahvaljujući tehnologiji i brzoj komunikaciji svijet zaista postao “globalno selo”, spominjući koncept šest stupnjeva udaljenosti koji govori kako ste s bilo kome na svijetu povezani kroz maksimalno 6 osoba.

Pleteš, inicijator ideje, za Netokraciju ističe kako ga je uvijek fasciniralo kako bi iz komunikacije s nekim shvatio da poznaju iste ljude već godinama, a tko ga jednostavno nisu bili svjesni:

Kada su aplikacije postale sveprisutne u nasim svakodnevnim obavezama i zivotu, jednostavno se rodila misao da bi mobilna aplikacija u ovom trenu bila najbolje sredstvo za postizanje cilja, dajući korisnicima ideju koliko smo zapravo svi mi unatoč predrasudama međusobno povezani. Swappom možemo lakše međusobno usporediti poznanstva i tako učvrstiti novonastala prijateljstva te osvijestiti činjenicu koliko je svijet u kojem živimo uistinu malen.

Swappanje kontakata je prilično jednostavno.

Iako nije htio dati detalje, Kuharski je rekao kako je nekoliko mogućih smjerova daljnjeg razvoja te će vidjeti kako će tržište reagirati na prvotnu aplikaciju:

Swapp će nam svima pomoći da usporedimo poznate veze i tako učvrstimo novonastala prijateljstva.

Kuharski navodi kako je Swapp zasad tek zanimljiv projekt, tako da je IT4U koncentriran na izradu aplikacija po narudžbi te razvoja Habbitsa, startupa koji je ušao u bugarski akcelerator LAUNCHub. Swapp za iPhone možete besplatno preuzeti s App Storea. Kuharski i Pleše su za Netokraciju potvrdili kako razvijaju i Android verziju Swappa…

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Davor Runje i Hajdi Ćenan predstavili airtAI; bankama pomažu učiti o našim transakcijama

Danas je predstavljen airtAI, domaći fintech startup čije se rješenje temelji na umjetnoj inteligenciji, a usmjereno je na manje banke koje žele bolje procijeniti potrebe svojih korisnika. Ususret predstavljanju, ekskluzivno za Netokraciju detalje otkriva CEO, Hajdi Ćenan.

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.