Swapp za iPhone će otkriti tko su nam zajednički kontakti - potvrditi da je svijet 'globalno selo'

Swapp za iPhone će otkriti tko su nam zajednički kontakti – potvrditi da je svijet ‘globalno selo’

Koliko vam se puta dogodilo da ste (pre)kasno saznali da vi i vaš prijatelj ili tek poznanik znate iste osobe već godinama, ali to nikad niste primijetili? Zagrebački IT4u je na inicijativu Zvonimira Pleteš izradio vrlo zanimljivu novu iPhone aplikaciju koja će riješiti ovaj problem: Swapp odnosno Small World Application usklađuje kontakte dvaju korisnika iPhonea i pokazuje vam koga oboje znate!

Swapp za iPhone

Koliko vam se puta dogodilo da ste (pre)kasno saznali da vi i vaš prijatelj ili tek poznanik znate iste osobe već godinama, ali to nikad niste primijetili? Zagrebački IT4u je na inicijativu Zvonimira Pleteš izradio vrlo zanimljivu novu iPhone aplikaciju koja će riješiti ovaj problem: Swapp odnosno Small World Application usklađuje kontakte dvaju korisnika iPhonea i pokazuje vam koga oboje znate!

Swappajte kontakte!

Oba korisnika preuzimaju Swapp aplikaciju besplatno s App Storea te usklađuju kontakte upisivanjem PIN-a. IT4U-ov direktor Stevica Kuharski navodi za Netokraciju kako će Swapp zapravo pokazati kako je zahvaljujući tehnologiji i brzoj komunikaciji svijet zaista postao “globalno selo”, spominjući koncept šest stupnjeva udaljenosti koji govori kako ste s bilo kome na svijetu povezani kroz maksimalno 6 osoba.

Pleteš, inicijator ideje, za Netokraciju ističe kako ga je uvijek fasciniralo kako bi iz komunikacije s nekim shvatio da poznaju iste ljude već godinama, a tko ga jednostavno nisu bili svjesni:

Kada su aplikacije postale sveprisutne u nasim svakodnevnim obavezama i zivotu, jednostavno se rodila misao da bi mobilna aplikacija u ovom trenu bila najbolje sredstvo za postizanje cilja, dajući korisnicima ideju koliko smo zapravo svi mi unatoč predrasudama međusobno povezani. Swappom možemo lakše međusobno usporediti poznanstva i tako učvrstiti novonastala prijateljstva te osvijestiti činjenicu koliko je svijet u kojem živimo uistinu malen.

Swappanje kontakata je prilično jednostavno.

Iako nije htio dati detalje, Kuharski je rekao kako je nekoliko mogućih smjerova daljnjeg razvoja te će vidjeti kako će tržište reagirati na prvotnu aplikaciju:

Swapp će nam svima pomoći da usporedimo poznate veze i tako učvrstimo novonastala prijateljstva.

Kuharski navodi kako je Swapp zasad tek zanimljiv projekt, tako da je IT4U koncentriran na izradu aplikacija po narudžbi te razvoja Habbitsa, startupa koji je ušao u bugarski akcelerator LAUNCHub. Swapp za iPhone možete besplatno preuzeti s App Storea. Kuharski i Pleše su za Netokraciju potvrdili kako razvijaju i Android verziju Swappa…

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.