SugarSync čuva vaše datoteke na Internetu i većini pametnih telefona

SugarSync čuva vaše datoteke na Internetu i većini pametnih telefona

Zaboravite na slanje dokumenata sami sebi na e-mail, postavljanje na kojekakve servere i kopiranje na USB memorije. Zahvaljujući cloud računalstvu, danas možete raditi sa svim svojim dokumentima na računalu, a specijalizirani alati će se pobrinuti da postoji kopija na serveru. Alati poput SugarSynca vam omogućavaju da datoteke držite ne samo na serveru već i na svim vašim drugim gadgetima, od laptopa do mobitela. Ako vam kod Dropboxa nije dovoljna samo jedna mapa za usklađivanje svih vaših datoteka, SugarSync nude više opcija. Je li bolje rješenje? Procijenite u nastavku...

Zaboravite na slanje dokumenata sami sebi na e-mail, postavljanje na kojekakve servere i kopiranje na USB memorije. Zahvaljujući cloud računalstvu, danas možete raditi sa svim svojim dokumentima na računalu, a specijalizirani alati će se pobrinuti da postoji kopija na serveru.

Alati poput SugarSynca vam omogućavaju da datoteke držite ne samo na serveru već i na svim vašim drugim gadgetima, od laptopa do mobitela. Ako vam kod Dropboxa nije dovoljna samo jedna mapa za usklađivanje svih vaših datoteka, SugarSync nude više opcija. Je li bolje rješenje? Procijenite u nastavku…

Recenziju SugarSynca za sve vaše podatkovne potrebe omogućio je Ovi by Nokia. Kao što SugarSync ili Dropbox spašavaju vaše datoteke, Ovi Suite može spasiti postavke vašeg telefona koje sprema na Internet. Ukoliko primjerice izgubite svoju Nokiju ili laptop, svi vaši podaci bit će dostupni.

Zašto koristiti SugarSync?

Zamislite situaciju u kojoj ste zaduženi za izradu prezentacije za izlaganje na fakultetu ili poslovnom sastanku. Noć prije izlaganja, prezentacija je gotova i gasite računalo, samo da bi vas ujutro neugodno iznenadila činjenica da je nešto u računalu otkazalo. Prije nekoliko godina, to bi stvarno bio problem, no uz SugarSync više nije.

SugarSync i alati poput njega će sve vaše dokumente (točnije, dokumente koje mu zadate) i datoteke automatski spremati na svoje servere. U slučaju da vam se nešto dogodi s računalom ili ga zaboravite, moći ćete doći do svojih podataka. SugarSync se brine i da na svim vašim uređajima uvijek postoji  ista verzija datoteke:

[youtube width=”600″ height=”362″]http://www.youtube.com/watch?v=oYpAHcNKGV0[/youtube]

Dovoljno je da na sva svoja računala i mobitele instalirate SugarSync aplikaciju i unesete svoje pristupne podatke. Označite koje mape želite sinkronizirati odnosno kopirati na server i to je to. Aplikacija će sama stavljati podatke na server i preuzimati ih sa njega prema potrebi na vaša ostala računala i uređaje. Vaša briga tu zavšava. Gdje god se našli, možete doći do svojih dokumenata putem web sučelja ili SugarSyncove aplikacije.

Cijena? Sitnica.

SugarSync možete koristiti u besplatnoj varijanti, gdje ćete dobiti 5 GB prostora na njihovim serverima. Ako vam to zvuči malo ili vam s vremenom zatreba više prostora, lako se možete prebaciti na neki jači model. Tako možete dobiti:

 • 30 GB prostora za 5 dolara mjesečno, odnosno 50 dolara godišnje;
 • 60 GB prostora za 10 dolara mjesečno, odnosno 100 dolara godišnje;
 • 100 GB prostora za 15 dolara mjesečno, odnosno 150 dolara godišnje;
 • 250 GB prostora za 25 dolara mjesečno, odnosno 250 dolara godišnje.

U usporedbi s konkurentskim Dropboxom, koji besplatno daje 2 GB prostora, a možete kupiti pakete od 50 GB (10 dolara mjesečno, 100 dolara godišnje) ili 100 GB (20 dolara mjesečno, 200 dolara godišnje), SugarSync je ipak nešto povoljnijim.

Suradnja…

Kao i prenošenje datoteka s jednog računala na drugo, često ćete datoteke morati dijeliti s kolegama, možda čak i na njima zajedno raditi. Sve što trebate napraviti u SugarSyncu jest odabrati opciju za dijeljenje datoteke ili mape i pozvati suradnike. Na njihovim računalima će se stvoriti potpuno identična kopija tog mapa i možete početi na njoj raditi. Svako spremanje promjena u datotekama će se također sinkronizirati sa serverom i računalima vaših suradnika.

Sugarsyncovo web sučelje pregledno je i "čisto"

Za svaku mapu možete odrediti je li read-only (samo za čitanje) ili editable (da i vaši kolege mogu mijenjati njen sadržaj). Ukoliko slučajno obrišete izmjene na određenoj datoteci, ne morate se brinuti. SugarSync podržava i tzv. versioning, odnosno čuva sve različite verzije datoteka kako biste mogli odabrati i neku prijašnju verziju. Ne morate više nazivati datoteke imenima poput izvjestaj_1.doc, izvjestaj_nikola2.doc itd. Potpun popis SugarSyncovih mogućnosti naći ćete na njihovoj službenoj web stranici.

Sve mobilne platforme koje vam srce želi

Naravno, niste ograničeni samo na računala. Sa SugarSyncovim aplikacijama za mobilne platforme imat ćete pristup svojim datotekama dok ste u pokretu. Sve što vam trebate jest na svoj smartphone instalirati SugarSync aplikaciju i naravno, imati aktivan SugarSync račun. Iako tek na nekim mobitelima možete uređivati datoteke (i to samo određeni format), u ključnoj situaciji na svima ćete moći pristupiti svojim datotekama.  SugarSyncovi autori pobrinuli su se da podrže čim veći broj mobilnih platformi. Podržane su sve danas popularne platforme: Symbian, iOS (iPhone, iPod Touch), Android, BlackBerry pa čak i Windows Mobile.

SugarSync će cijeniti svi koji rade na više računala ili pak moraju sa sobom u svakom trenutku imati određen podatke. Radi se o alatu koji daje vjerojatno najviše mogućnosti u svojoj kategoriji stoga ga svakako isprobajte. Besplatnih 5 GB prostora nikome nisu naodmet. Jeste li dosad koristili cloud hosting rješenja poput SugarSynca za svoje datoteke?

ponuda

Komentari

 1. Marin

  Marin

  04. 02. 2011. u 3:53 pm Odgovori

  Dropbox od nove verzije omogućava “Selective Sync”, tako da je tu SugarSync izgubio dio prednosti. Imo oba idobar zbor i lijepo je kad postoji dobra konkurencija. Kod SugarSynca bi pohvalio odlično syncanje s mobitela (android). i.e. automatsko prebacivanje slika kad se spoji na home wlan.

  I sad besramno: https://www.sugarsync.com/referral?rf=dewxe7nvgryez 🙂
  Dodathinh 500mb ako se tek registrirate.

 2. Emanuel Blagonić

  Emanuel Blagonić

  05. 02. 2011. u 12:16 pm Odgovori

  Izgleda mi zgodno i sviđa mi se što postoji “corporate account”, jedna od stvari koje Dropbox nema… Vjerojatno ću mu dati priliku, pa nek me iznenadi 🙂

  BTW, zna li netko da li se može namjestiti “odgođeni sync” – zapravo, želim da mi se fileovi iz nekih foldera sinkroniziraju npr. na kraju dana, a ne odmah. Dropbox nema tu opciju, ne znam ima li SugarSync ili neki drugi servis online? Ako neki od njih ima tu opciju, lako bih se samo zbog toga mogao odlučiti za njih (uz corporate acc, naravno).

 3. Haris Čusto

  Haris Čusto

  05. 02. 2011. u 2:27 pm Odgovori

  @Emanuel – Kako misliš nema corporate account (šta to podrazumijeva?)

  Vezano za odgođeni Sync, ugasiš drop box iz startup-a i onda ga pokreneš kada želiš sync 😛 Nije baš najbolje riješenej, ali radi.

  Meni recimo u dropbox-u nedostaje opcija – Ignore this folder.

  • Emanuel Blagonić

   Emanuel Blagonić

   05. 02. 2011. u 3:45 pm Odgovori

   Evo što bi trebao biti nekakav corporate account – da ne moram otvoriti account na svoje ime, već na ime firme, pa zatim da dodajem accounte svima koji rade kod mene. Na taj način imam foldere koji su dijeljeni – npr. Klijenti, Resoucers i sl. koji svima nama služe, a imam i foldere koje mogu držati za sebe npr. Ponude, Računi, a imam i foldere koje mogu dijeliti s klijentima s kojima radim (tako da dodam i njihov account).

   Također, ima li vas u firmi više od 1, dobro je da možete zajednički dijeliti npr. 100 GB prostora, a ne da svatko od vas mora imati 100 GB prostora (koje opet zajednički dijelite), a s druge strane glupo je dodati account za firmu i onda svima postaviti isti account, kao da svi dijelite ista računala…

   Kod Dropboxa mi je nezgodno što ga koristim za dijeljene direktorija sa više zajedničkih klijenata, a volio bih da mi je to na neki način olakšano…

   Ovo za startup je ok kao “mogućnost”, ali opet nije previše zgodna ako neke folder želiš imati stalno sinkronizirane (Računi, Ponude, Dokumenti, Ugovori i sl.) a neke druge (Klijenti, Resources) želiš sinkronizirati na kraju dana…

   Ignore this folder > +1 – također mi fali, bilo bi mi draže da postoji.

   Evo, koristim Dropbox već godinama i volio bih da naprave jedan korak naprijed, do sada sam ga koristio sa backup samo najvažnijih dokumenata, ali bih volio da ga mogu koristiti za cijeli posao. Također, i cijena igru ulogu pa ako je 100 GB godišnje kod Dropbox 200$, a kod SugarSynca je 200GB/200$, onda mi je draži SugarSync… No, cijena meni osobno nije presudna, pogotovo ako mi je dosta 100GB 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.

Internet marketing

Oglašivači, u 2020. samo nas online video uz linearnu televiziju može vratiti u uspješnu 2008.

Sjećate se 2 milijarde vrijednog medijskog tržišta 2008. godine? Što se promijenilo osim što takav uspjeh čekamo već 11 godina? Vjerojatno - ništa. Dok korisnici sve češće biraju druge platforme i formate, u Hrvatskoj najviše oglašivačkog novca i dalje odlazi na linearnu televiziju.