60 volontera sa Studentski.hr traže kolege: Tko će im se pridružiti?

60 volontera sa Studentski.hr traži kolege: Tko će im se pridružiti kao novinar, CM, HR?

Portal Studentski.hr raspisao je natječaj za nove članove volontere koji će, među ostalim, moći raditi i na razvoju mobilne aplikacije. A da se praksa na Studentskom uistinu isplati znaju Nikola Jelovečki, voditelj marketinškog tima, Antonia Glavan, na čelu CM-ovaca, a i sama autorica teksta, bivša članica CM tima koja je prve članke objavila upravo na Studentskom.

Pridruži se jednom od 5 timova i sudjeluj u razvoju portala za studente.
Pridruži se jednom od 5 timova i sudjeluj u razvoju portala za studente. Prijave su još samo danas!

Portal Studentski.hr napravili su sami studenti još prije tri godine, a zamišljen je kao središnje mjesto na kojem studenti mogu pratiti novosti o studentskim događanjima, stipendijama, praksama, ali i dijeliti skripte, pratiti oglase za posao i saznati informacije o studentskim udrugama. Da bi sve funkcioniralo kako treba brinu se također studenti – volonteri raspoređeni u nekoliko timova. Trenutno na Studentskom radi šezdesetak studenata, a u tijeku je natječaj za nove članove na koji se možete prijaviti još samo danas, 31. listopada.

Zašto se prijaviti? Zato što možete “izbrusiti” svoje vještine i nadoknaditi nedostatak prakse na fakultetu, kaže Nikola Jelovečki, voditelj marketinga.

Studenti kroz studij stječu teorijska znanja koja često ne znaju primijeniti na stvarnom tržištu. Upravo to im je omogućeno na portalu Studentski.hr. Ovdje imaju odlične uvjete za učenje, rade na stvarnim projektima, upoznaju ljude iz različitih područja djelatnosti (pritom mislim na razne tvrtke i organizacije s kojima stvaraju poznanstva što im uvelike koristi kod zapošljavanja) i dio su super ekipe.

Možeš izabrati karijeru, a usput i eksperimentirati

Na Studentskom se možete pridružiti jednom od 5 timova: tu je redakcija s novinarima i lektorima, marketing, CM tim zadužen za društvene mreže, odjel ljudskih resursa i koordinatori suradnje s udrugama. Voditelji timova su pristupačni i imat će razumijevanja za vaše studentske obaveze, a koliko ćete naučiti i raditi, ovisi o vama samima. To mogu potvrditi iz vlastitog iskustva s obzirom na to da sam i sama donedavno bila dio CM tima.

Osim što sam se bavila društvenim mrežama i upoznala ljude s kojima dijelim slične interese, na Studentskom sam objavila i svoje prve članke. Ono što mi se najviše svidjelo je upravo to što sam mogla eksperimentirati u različitim područjima. Bilo je dovoljno reći da nešto želim raditi, primjerice, intervju s vokalom grupe S.A.R.S., i povratna informacije je bila – možeš.

Osim učenja i brušenja vještina, na Studentskom vas očekuje i puno druženja i zabave s ljudima koje zanimaju iste stvari kao i vas.
Osim učenja i brušenja vještina, na Studentskom vas očekuje i puno druženja i zabave s ljudima koje zanimaju iste stvari kao i vas.

Nove marketingaše očekuje uzbudljiv početak – stiže mobilna aplikacija

No, da se vratimo na marketing, Nikola ima dobre vijesti za buduće članove tima koji će se baviti osmišljavanjem novih ideja i kampanja, ali po novome i razvojem mobilne aplikacije.

Posebno smo ponosni na novu mobilnu aplikaciju Studentski.hr koju razvijamo u suradnji s tvrtkom NTH media, a koja će uskoro biti dostupna na Android i iOS platformi, pa sad intenzivno pripremamo kampanju. Uz prošlogodišnji redizajn portala koji je radila tvrtka ArsFutura i sada novu aplikaciju, pokazujemo predanost konstantnom napretku.

S obzirom na to da je marketing usko povezan s aktivnostima CM-a, Nikola je u stalnom kontaktu sa svojom kolegicom Antonijom Glavan s kojom osmišljava nove projekte. Antonia je na Studentski.hr došla prije 2 i pol godine, a kaže da tada nije ni znala što je zapravo community management. U međuvremenu se toliko zagrijala za društvene mreže da je postala voditeljica tima.

Kod rada na društvenim mrežama na našem portalu mi se sviđa što je sav sadržaj isključivo rezultat timskog rada – od osmišljavanja svakodnevnih objava preko raznih nagradnih igara pa sve do vizuala. Budući da su nam glavna ciljana skupina studenti, raznolikost sadržaja je itekako poželjna. Uvijek ima mjesta za provesti svaku novu ideju, a to je upravo ono što volim kod rada na društvenim mrežama – dinamičnost i promjene.

U CM-u ima mjesta za svakoga tko želi izdvojiti malo vremena i naučiti više o community managementu, poručuje Antonia. A koje kvalitete se traže?

Na prvom mjestu su želja za učenjem novih stvari i proaktivnost. Svima nam je u timu užitak raditi, učiti i istraživati kada stižu neke nove ideje i prijedlozi za poboljšanje postojećih stvari.

Druženja i motivacija dio su atmosfere

Članovi Studentskog ostaju vezani jedni za druge.
Članovi Studentskog ostaju vezani jedni za druge i obavezno dođu na druženja, kaže Nikola Jelovečki, voditelj marketinga.

U protekle je tri godine kroz portal prošlo preko 300 volontera. O tome da je riječ o produktivnoj sredini govori činjenica da mnogi pojedinci tijekom ili nakon Studentskog pronalaze mjesta u drugim medijima ili marketinškim agencijama. Na primjer, CM-ovka Barbara Grgić piše za Ziher.hr, Marin Karadžija iz redakcije prati sport u Večernjem, Antonia je trenutno na praksi u ENTG-u, a bivša novinarka, glavna urednica i voditeljica CM-a Leona Slatković Harčević stigla je do pozicije PR i marketing menadžerice u Mediavisionu.

U Studentskom je stoga lako ponijeti se atmosferom, a zabave i druženja ne nedostaje, kaže Nikola, dodajući da članovi i nakon odlaska sa Studentskog ostanu vezani jedni za druge.

Jednostavno, jednom kada dođeš na Studentski.hr postaneš vezan za taj projekt, za ljude i zapravo većina onih koji i odu s portala nakon studija, još su uvijek tu uz nas, pomažu nam na ponekim kampanjama ili, ako ništa drugo, obavezno dođu na druženja, tulume i proslave.

ponuda

Komentari

 1. Slavko Nebogović

  Slavko Nebogović

  01. 11. 2016. u 8:36 am Odgovori

  Sviđa mi se vaš članak.
  Potpuno sam s vama na istoj valnoj dužini.
  Započeo sam kao Udruga građana portal Hrvatski izazov. hr u tom pravcu za Požeško slavonske županiju i bilo bi mi drago da se nađe neko od volontera koji bi se uključio u nastavak tog programa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.