Hrvatski Stratus pokrenuo pilot projekte s južnoameričkim i europskim telekomima uz iPhone i Windows Phone 7 aplikaciju

Hrvatski Stratus pokrenuo pilot projekte s južnoameričkim i europskim telekomima uz iPhone i Windows Phone 7 aplikaciju

Stratus, web aplikacija koja želi stvoriti potpuno internetsko sučelje za Microsoft Dynamics NAV ERP sustav, vrlo brzo razvija svoj projekt. U postu o Stratusu suosnivač Vjekoslav Babić navodi kako trenutno sustav testira preko 100 tvrtki te kako su uspjeli pokrenuti pilotske projekte s određenim južnoameričkim i europskim operaterima te predstavili projekt na događajima u Europi, SAD-u i Novom Zelandu. Potencijalnim poslovnim korisnicima bit će drago što Stratus već sprema iPhone te Windows Phone 7 aplikaciju.

Stratus na Windows Phone 7, ali i iPhoneu.

Stratus, web aplikacija koja želi stvoriti potpuno internetsko sučelje za Microsoft Dynamics NAV ERP sustav, vrlo brzo razvija svoj projekt. U postu  o Stratusu suosnivač Vjekoslav Babić navodi kako trenutno sustav testira preko 100 tvrtki te kako su uspjeli pokrenuti pilotske projekte s određenim južnoameričkim i europskim operaterima te predstavili projekt na događajima u Europi, SAD-u i Novom Zelandu. Potencijalnim poslovnim korisnicima bit će drago što Stratus već sprema iPhone te Windows Phone 7 aplikaciju:

Ako ih dosad niste koristili, ERP sustavi poput Microsoft Dynamicsa olakšavaju upravljanje poslovnim informacijama i dokumentima poput primjerice faktura. Iako nisu željeli reći s kojim će točno telekomima surađivati, Babić je za Netokraciju naveo što njih, ali i korisnike najviše zanima kod Stratusa:

Unatoč njihovoj neupitnoj poslovnoj vrijednosti, jedan od najvećih problema ERP sustava jest njihova cijena, zbog koje razmjerno malen broj korisnika u svakom poduzeću ima pristup ovakvom sustavu. S obzirom da je velikoj većini zaposlenika koji nisu ujedno i korisnici sustava, pristup sustavu potreban tek povremeno ili u ograničenim scenarijima, Microsoft je uveo tzv. Light User licencu, koja uz tek dijelić cijene pune licence omogućuje pristup NAV-u putem alata koje su proizvele Microsoftove partnerske tvrtke.

Stratus je proizvod koji se naslanja na ovaj licenčni model, te omogućuje proširenje pristupa NAV-u, na način da značajno veći broj korisnika sada može dobiti pristup sustavu uz značajno niže ukupne troškove implementacije.

Dodatno, osim cjenovnih prednosti, Stratus omogućuje da korisnici svojim podacima i poslovnim procesima u NAV-u pristupaju putem weba, kao i sa mobilnih uređaja, čime njihov poslovni sustav postaje dostupan svugdje, na svakom uređaju.

Uz 4 suosnivača, Stratus ima 4 zaposlenika u dva ureda u Hrvatskoj tako da ubrzano rade na razvoju svoje web aplikacije, a prodaju će očito temeljiti upravo na partnerstvima poput telekoma. Za testiranje Stratusa možete se prijaviti na službenoj web stranici.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.