Student si FER-a, FOI-ja ili PMF-a? OTP banka želi te stipendirati!

Student si FER-a, FOI-ja ili PMF-a? OTP banka želi te stipendirati!

Iako je nova akademska godina tek počela, svaki student vjerojatno već razmišlja kako popraviti budžet kojim raspolaže. Ako studirate na FER-u, FOI-ju ili možda matematiku na PMF-u, prilika za to nudi vam se kroz stipendije OTP banke za koje se možete prijaviti do 17. listopada.

otp-stipendija

Nova akademska godina sa sobom donosi nova prijateljstva, uzbuđenja, ali i prilike za stipendije za one najbolje i najmarljivije. Naime, OTP banka raspisala je natječaj za stipendije za studente diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta organizacije i informatike ili matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Student koji temeljem prosjeka ocjena i rezultata selekcijskog postupka bude imao najbolji rezultat dobit će jednu stipendiju za izvrsnost u iznosu od 4000 kuna mjesečno, dok će preostalih pet studenata na rang ljestvici uspješnosti dobiti stipendije u iznosu od 1600 kuna mjesečno. Objašnjavajući zašto su se odlučili na dodjelu stipendija, Damira Burčul, direktorica Direkcije organizacije i ljudskih potencijala u OTP banci, ističe:

Stipendiranjem ulažemo u onaj kadar koji želimo dobiti. To je ujedno i motivacijski alat kojim privlačimo studente koji imaju intelektualni i radni kapacitet, a koji trebaju financijsku potporu tijekom studija.

Od stipendije do posla

Odgovor na pitanje zašto baš tehnički i prirodni fakulteti nameće se sam po sebi, a to potvrđuje i Damira. Naime, u Europskoj uniji, kao i u Hrvatskoj, kronično nedostaje stručnjaka iz ovih područja. Uz stipendije, u OTP banci ističu kako studentima nude i mogućnost obavljanja stručne prakse, pomoć oko izrade diplomskog rada, pohađanje internih edukacija, ali i mogućnost zaposlenja nakon završetka fakulteta u području IT-a, upravljanja rizicima, poslovnog bankarstva, financija ili maloprodaje.

Pa ako studirate na nekom od navedenih fakulteta, a stipendija i mogućnost zaposlenja vam zvuči odlično, ne zaboravite se prijaviti do 17. listopada. Više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

otp_stipendije_web_051016_600x270

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.