Startup Weekend dolazi prvi puta u Split krajem travnja

Startup Weekend dolazi prvi puta u Split krajem travnja

Startup Weekend, u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa i JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, uz podršku Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta te uz partnerstvo globalnog Startup Weekenda, stiže u Split od 25. do 27. travnja.

Startup Weekend Split

Startup Weekend, u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa i JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, uz podršku Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta te uz partnerstvo globalnog Startup Weekenda, stiže u Split od 25. do 27. travnja.

Startup Weekend održat će se u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu i okupiti mlade, inovativne i ambiciozne ljude koji žele predstaviti svoje ideje te naučiti kako iste pretvoriti u uspješan poslovni plan i potencijalni poduzetnički projekt. Događanje je otvoreno za sve zainteresirane, a organizatori se nadaju što većem broju kreativnih Splićana.

Kako to već biva na ovakvim događajima, i splitski Startup Weekend započet će pitchem u kojem će svi sudionici imati mogućnost u 60 sekundi predstaviti svoje ideje pred publikom. Nakon glasovanja samih sudionika, profilirat će se nekoliko najboljih ideja, prema mišljenju budućih sudionika, koje će okupiti svoje timove te kroz naredna dva dana uz mentorstvo razraditi detaljno poslovne planove.

Mentori i žiri

U izradi poslovnih planova i projekata polaznicima će pomoći iskusni domaći, ali i strani mentori – Alex Harašić (generalni direktor Startup Acceleratora u Čileu), Matija Goljar (osnivač Ustvarjalnika i pobjednik 4. Startup Weekenda Zagreb), Gorazd Prah (suosnivač Ustvarjalnika), Nik Lorbeg (osnivač Swipea), Andrey Shtylenko (osnivač pustolovac.hr, zzzapp.com, freelance.hr i drugih), Helena Habdija (umjetnica, likovna pedagoginja i ilustratorica), Maja Ćukušić (predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu na kolegijima E business, ERP sustavi, E učenje i drugi), Melita Jelaš (savjetnica za poslovne odnose u odjelu poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima, Societe Generale – Splitska banka d.d.), Toni Trivković (web developer, vlasnik tvrtki Agilo i Slicejack) i drugi. Glavni govornik je Tarek Zeitoun, Account Strategist iz Googlea za Adriatic regiju.

Projekte će zadnji, treći, dan ocjenjivati članovi žirija – Zdenka Lončar, pomoćnica Ministra poduzetništva i obrta, Tina Lee Odinsky Zec, voditeljica Inovacijsko-poduzetničkog centra Zagrebačke škole ekonomije i managementa te Ivica Lacić, voditelj odjela poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima u Societe Generale – Splitska banka d.d., ali i drugi – te odabrati tri projekta koji prema njihovom mišljenju imaju najbolje razrađenu ideju i najveći potencijal za uspjeh na tržištu.

Ako ste zainteresirani, svoj projekt možete prijaviti putem službene stranice te doći 25. 4. u 16 i 30 sati u Sveučilišnu knjižnicu u Splitu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.