Startup? Pokreni ga napokon!

Startup? Pokreni ga napokon!

Je li potrebno da svaki projekt krene savršeno? Može li krenuti "kako krene", a onda ga postepeno nadograđivati i poboljšavati? Smatram da je važno da projekt krene, a onda možemo razmišljati o preostalim bugovima i novim problemima. Dakle, svi ste mogli vidjeti da je naš dragi Ivan napokon pokrenuo svoj blog. Moram se pohvaliti da sam i ja imao svoje prste u tome. Drago mi je što me poslušao. Upravo zato vam pišem o pokretanju projekta.

Startup? Pokreni ga napokon!

Je li potrebno da svaki projekt krene savršeno? Može li krenuti “kako krene”, a onda ga postepeno nadograđivati i poboljšavati? Smatram da je važno da projekt krene, a onda možemo  razmišljati o preostalim bugovima i novim problemima.

Dakle, svi ste mogli vidjeti da je naš dragi Ivan napokon pokrenuo svoj blog. Moram se pohvaliti da sam i ja imao svoje prste u tome. Rekao sam mu da je bolje da sam krene raditi blog na WordPressu, a zatim, kada blog krene i nađe određenu publiku, neka se okrene komercijalnom rješenju. Drago mi je što me poslušao. Upravo zato vam pišem o pokretanju projekta.

Živi primjer pokretanja projekta kakav predlažem možete vidjeti na projektu koji sam nedavno pokrenuo s partnerima – Životopis.hr. Portal je i nakon izlaska 1. svibnja (simbolično, na sam praznik rada) još uvijek u službenoj beti.

Portal radi, dobijamo primjedbe o poboljšanju, razvijamo nove usluge, ispravljamo bugove, peglamo dizajn. Da sam se složio s kolegama, Životopis.hr ni danas još ne bi bio spreman za izlazak. Ponekad je korisno forsirati.

Što se dogodilo otkada smo projekt – pokrenuli?

Mnogo toga:

  • Skupili smo 1000 jedinstvenih posjetitelja dnevno (to je više od 30 tisuća mjesečno za prvi mjesec);
  • Prvi smo za riječ “životopis” na tražilicama;
  • Sklopili smo ugovore s agencijama za zapošljavanje;
  • Imate još jedno stranicu na kojoj možete naći novi posao;
  • Imamo više od 1000 obožavatelja na Facebooku;
  • Aktivni smo na Twitteru;
  • Životopis se pojavio u više dnevnih novina i časopisa;
  • PR članci objavljeni su na više od 30 različitih web stranica.

To je sve od mene u prvom članku. U nastavku očekujte još peripetija vezanih uz Životopis.hr. Nadam se da ćete na mojem primjeru naučiti nešto što će vam pomoći u odluci da napokon pokrenete startup o kojem razmišljate već godinama. Dotad ću vam se obraćati putem svoga bloga o internet medijima i marketingu!

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Je li go-go plesačicama i “I tata bi, sine” majicama mjesto na tehnološkoj konferenciji?

Ako ste među onima koji se pitaju koji je pravi odgovor na pitanje iz naslova, preporučujem pozorno čitanje teksta do kraja.

Novost

Mobilna banka Revolut od danas službeno podržava nadoplate u kunama

Od danas svoju Revolut karticu možete nadoplatiti u kunama!

Društvene mreže

Kako je Mislav Kolakušić uz Facebook i Google oglase postao najveće iznenađenje izbora za EP

Mislav Kolakušić zasigurno je jedno od većih iznenađenja jučerašnjih izbora za Europski parlament, a čini se da dobar dio svoje popularnosti, zahvaljujući kojoj je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova, može zahvaliti pametnom korištenju društvenih mreža i online oglašavanja.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Ida Pandur, EY: Tek 8% potrošača dobiva korisničko iskustvo koje očekuje

Kad su svi slični, kako biti drugačiji? Odgovor za tvrtke je jednostavan - treba ponuditi bolje korisničko iskustvo. No, da provedba te misli nije toliko jednostavna kao ona sama, pokazuje podatak da tek mali dio korisnika dobiva korisničko iskustvo koje očekuje.

Tehnologija

Facebook najavio Calibru i Libru – vjerujete li im dovoljno da im date uvid u svoje financije?

Facebook se baca u blockchain vode uz podršku MasterCarda, Lyfta, Vise i Ubera i planira napraviti revoluciju plaćanja, ali želimo li im povjeriti svoje financije?

Startupi i poslovanje

Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj dolini i lažnim investitorima

Sjeo sam s Matom Rimcem kako bismo po prvi put povodom #10GodinaNetokracije, ali i Rimac Automobila otkrili kako je točno izgledao ‘fundraising’ Rimac Automobila; od Silicijske doline i lažnih investitora do toga što to znači za tvrtku sad kad je osnivač manjinski suvlasnik.

Startupi i poslovanje

WeAreDevelopers 2019: Što smo naučili od fintech unicorna s više od 40 autonomnih timova?

Na ovogodišnjoj WeAreDevelopers konferenciji imali smo priliku saznati kako i s današnjih 1600 zaposlenika Transferwise, jedan od najpoznatijih svjetskih fintecha, uspijeva izbjeći korporativnu strukturu.

Vodič

Isplati li se uvesti plaćanje karticama u vaš biznis ?

Bilo da prodajete svoje proizvode u fizičkoj trgovini ili online, čim krenete u posao postavit će se pitanje načina plaćanja koje ćete uvesti - točnije, hoćete li prihvaćati kartice ili ne.

Vodič

Što su i kako funkcioniraju platforme za prodaju?

Ponekad je teško krenuti sam u nešto u što se (još) ne razumijete. Zato mali poduzetnici nekad, umjesto da otvore svoju web trgovinu, radije postanu dio neke platforme.