Startup? Pokreni ga napokon!

Startup? Pokreni ga napokon!

Je li potrebno da svaki projekt krene savršeno? Može li krenuti "kako krene", a onda ga postepeno nadograđivati i poboljšavati? Smatram da je važno da projekt krene, a onda možemo razmišljati o preostalim bugovima i novim problemima. Dakle, svi ste mogli vidjeti da je naš dragi Ivan napokon pokrenuo svoj blog. Moram se pohvaliti da sam i ja imao svoje prste u tome. Drago mi je što me poslušao. Upravo zato vam pišem o pokretanju projekta.

Startup? Pokreni ga napokon!

Je li potrebno da svaki projekt krene savršeno? Može li krenuti “kako krene”, a onda ga postepeno nadograđivati i poboljšavati? Smatram da je važno da projekt krene, a onda možemo  razmišljati o preostalim bugovima i novim problemima.

Dakle, svi ste mogli vidjeti da je naš dragi Ivan napokon pokrenuo svoj blog. Moram se pohvaliti da sam i ja imao svoje prste u tome. Rekao sam mu da je bolje da sam krene raditi blog na WordPressu, a zatim, kada blog krene i nađe određenu publiku, neka se okrene komercijalnom rješenju. Drago mi je što me poslušao. Upravo zato vam pišem o pokretanju projekta.

Živi primjer pokretanja projekta kakav predlažem možete vidjeti na projektu koji sam nedavno pokrenuo s partnerima – Životopis.hr. Portal je i nakon izlaska 1. svibnja (simbolično, na sam praznik rada) još uvijek u službenoj beti.

Portal radi, dobijamo primjedbe o poboljšanju, razvijamo nove usluge, ispravljamo bugove, peglamo dizajn. Da sam se složio s kolegama, Životopis.hr ni danas još ne bi bio spreman za izlazak. Ponekad je korisno forsirati.

Što se dogodilo otkada smo projekt – pokrenuli?

Mnogo toga:

  • Skupili smo 1000 jedinstvenih posjetitelja dnevno (to je više od 30 tisuća mjesečno za prvi mjesec);
  • Prvi smo za riječ “životopis” na tražilicama;
  • Sklopili smo ugovore s agencijama za zapošljavanje;
  • Imate još jedno stranicu na kojoj možete naći novi posao;
  • Imamo više od 1000 obožavatelja na Facebooku;
  • Aktivni smo na Twitteru;
  • Životopis se pojavio u više dnevnih novina i časopisa;
  • PR članci objavljeni su na više od 30 različitih web stranica.

To je sve od mene u prvom članku. U nastavku očekujte još peripetija vezanih uz Životopis.hr. Nadam se da ćete na mojem primjeru naučiti nešto što će vam pomoći u odluci da napokon pokrenete startup o kojem razmišljate već godinama. Dotad ću vam se obraćati putem svoga bloga o internet medijima i marketingu!

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Dr. Ranko Rajović: Djetetov jedini posao do 12. godine jest da se – igra

Mjesto više tražilo se na nastupu Ranka Rajovića u subotu na Weekend Media Festivalu, što je bilo ujedno i neobično jer su se u isto vrijeme održavala druga zanimljiva predavanja, ali i razumljivo, jer je Rajović svojevrsna zvijezda na temu razvoja dječjeg mozga, posebice u digitalno doba.

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac: Četiri nagrade odnijeli Imago Ogilvy i Agencija 101

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.