Startup? Pokreni ga napokon!

Startup? Pokreni ga napokon!

Je li potrebno da svaki projekt krene savršeno? Može li krenuti "kako krene", a onda ga postepeno nadograđivati i poboljšavati? Smatram da je važno da projekt krene, a onda možemo razmišljati o preostalim bugovima i novim problemima. Dakle, svi ste mogli vidjeti da je naš dragi Ivan napokon pokrenuo svoj blog. Moram se pohvaliti da sam i ja imao svoje prste u tome. Drago mi je što me poslušao. Upravo zato vam pišem o pokretanju projekta.

Startup? Pokreni ga napokon!

Je li potrebno da svaki projekt krene savršeno? Može li krenuti “kako krene”, a onda ga postepeno nadograđivati i poboljšavati? Smatram da je važno da projekt krene, a onda možemo  razmišljati o preostalim bugovima i novim problemima.

Dakle, svi ste mogli vidjeti da je naš dragi Ivan napokon pokrenuo svoj blog. Moram se pohvaliti da sam i ja imao svoje prste u tome. Rekao sam mu da je bolje da sam krene raditi blog na WordPressu, a zatim, kada blog krene i nađe određenu publiku, neka se okrene komercijalnom rješenju. Drago mi je što me poslušao. Upravo zato vam pišem o pokretanju projekta.

Živi primjer pokretanja projekta kakav predlažem možete vidjeti na projektu koji sam nedavno pokrenuo s partnerima – Životopis.hr. Portal je i nakon izlaska 1. svibnja (simbolično, na sam praznik rada) još uvijek u službenoj beti.

Portal radi, dobijamo primjedbe o poboljšanju, razvijamo nove usluge, ispravljamo bugove, peglamo dizajn. Da sam se složio s kolegama, Životopis.hr ni danas još ne bi bio spreman za izlazak. Ponekad je korisno forsirati.

Što se dogodilo otkada smo projekt – pokrenuli?

Mnogo toga:

  • Skupili smo 1000 jedinstvenih posjetitelja dnevno (to je više od 30 tisuća mjesečno za prvi mjesec);
  • Prvi smo za riječ “životopis” na tražilicama;
  • Sklopili smo ugovore s agencijama za zapošljavanje;
  • Imate još jedno stranicu na kojoj možete naći novi posao;
  • Imamo više od 1000 obožavatelja na Facebooku;
  • Aktivni smo na Twitteru;
  • Životopis se pojavio u više dnevnih novina i časopisa;
  • PR članci objavljeni su na više od 30 različitih web stranica.

To je sve od mene u prvom članku. U nastavku očekujte još peripetija vezanih uz Životopis.hr. Nadam se da ćete na mojem primjeru naučiti nešto što će vam pomoći u odluci da napokon pokrenete startup o kojem razmišljate već godinama. Dotad ću vam se obraćati putem svoga bloga o internet medijima i marketingu!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Unatoč krizi, Q agency zapošljava i širi poslovanje – što im je pomoglo u prodaji i organizaciji posla?

Hrvatska softverska agencija Q danas umjesto da otpušta - zapošljava, što im je pomoglo u prvom valu širenja COVID-19 bolesti da nastave dalje širiti poslovanje i uspješno odrađivati dogovoreno?

Startupi i poslovanje

Bez vas ne može: Sistemski inženjeri, tražite li novu priliku u vrijeme krize?

Ako ste u dubini istinski "problem solver", vi ste pravi kandidat za domaće timove koji i najzahtjevnijim korisnicima mogu olakšati poslovanje.

Kultura 2.0

Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine u čitavoj EU

U istraživanju u kojem se ocjenjivala sposobnost pregledavanja interneta, korištenja digitalnih alata i aplikacija Hrvatska je odnijela prvo mjesto u čitavoj EU.

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.