Startup Istanbul: Predstavite pred investitorima u Turskoj!

Startup Istanbul: Predstavite se pred investitorima iz Y Combinatora, Techstarsa, 500 Startupsa…

Početkom listopada održava se drugi Startup Istanbul, konferencija posvećena startupima, tehnološkim tvrtkama, i investitorima, na kojoj će se, prema predviđanjima organizatora, okupiti oko 2000 sudionika iz 40 zemalja Europe i Azije. U sklopu događaja održava se i startup natjecanje na kojemu će se predstaviti 100 projekata pred investitorima, a na konferencijskom dijelu predavanja će održati Morten Lund, investitor u Skype, Ronald Hans, suosnivač WeTransfera, Dave McClure, osnivač akceleratora 500 Startups, i mnogi drugi.

Startup Istanbul

Sami startupi će se predstaviti investitorima 4. listopada, dok je idući dan rezerviran za druženje u Istanbulu, a 6. listopada je dan za predavanja i rasprave. Tada će nastupiti, među ostalima:

  • Morten Lund, osoba iza više od 100 visokotehnoloških projekata

Morten je u posljednjih 15 godina bio suosnivač ili investitor u više od 100 visokotehnoloških startupa, a na konferenciji će podijeliti detalje iz svog bogatog iskustva. Projekti s kojima je povezan dolaze iz područja internetske tehnologije, telekomunikacija, zdravlja i alternativnih izvora energije. Jedna od njegovih najpoznatijih investicija je ona u Skype.

  • Ronald Hans – od Naldena do WeTransfera

Ronald Hans poznat je kao Nalden, prema svom blogu Nalden.net. Suosnivač je u projektima WeTransfer i PresentPlus, a izradom web stranica počeo se baviti još kao 13.godišnjak. Iako je mlad, stručnjak je za tehnologiju, internet, dizajn i poduzetništvo, a u Istanbulu će govoriti o mobilnim tehnologijama, ‘product’ marketingu i poslovnim strategijama.

  • Dave McClure – poznato lice

Davea McClurea poznajemo kao partnera u 500 Startups, akceleratora koji je uložio u hrvatski WhoAPI. Osim toga, 500 Startups uložio je u svjetski poznate projekte kao što su Credit Karma, Twilio, MakerBot, Wildfire Interactive, Mint.com i SlideShare.

Prilike za startupe

Startup Istanbul 2

Prošlogodišnji je pobjednik startup natjecanja, turska platforma za dopisivanje Connected2Me, zaprimio investiciju od 432.000 dolara od akceleratora 500 Startups te je projekt nastavio razvijati u Silicijskoj dolini. I ovogodišnji startupi imat će sličnu priliku, a svi zainteresirani, bilo da su startupi ili samo posjetitelji, mogu se za događaj registrirati putem službene stranice.

Među prijavljenima odabrat će se 100 startupa iz 40 zemalja, a u Istanbulu će biti već 1. i 2. listopada, gdje će aktivno raditi s mentorima. 3. studenog će se predstavljati pred investitorima iz MENA-e, Y Combinatora, 500 Startups, Wamda Capitala, Techstarsa, Accel Partnersa, Qualcomm Venturesa i drugih.

Zvuči zanimljivo? Prijavite se putem linka!

Netokracija kao medijski partner prati događaj u Istanbulu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.