Startup Europe Week i ove godine u Hrvatskoj i to u - Zagrebu i Rijeci

Startup Europe Week i ove godine u Hrvatskoj i to u – Zagrebu i Rijeci

Inicijativa Startup Europe Week, kojoj je cilj dugoročno promoviranje startup kulture širom Europe, i ove će se godine održavati u Hrvatskoj. Tako će se Zagreb i Rijeka kao gradovi domaćini pridružiti više od 200 gradova Europe koji će početkom veljače sudjelovati u inicijativi. Zagrebački događaj će se održati 6. veljače u Kući Europe, a riječki 8. i 9. veljače u Visokoj poslovnoj školi PAR.

Fotografije: Jazz SaletovićFoto: Jazz Saletović
Startup Europe Week Zagreb i ove će se godine održavati u Kući Europe.

Europska komisija i Startup Europe i ove godine organiziraju inicijativu Startup Europe Week kojoj je cilj dugoročno promoviranje startup kulture širom Europe, a početkom veljače paralelno će se održavati u više od 200 gradova, uključujući i dva hrvatska – Zagreb i Rijeku.

Zagrebački događaj održat će se u ponedjeljak, 6. veljače, u Kući Europe, a program će uključivati predavanje predstavnika nekoliko institucija i organizacija koje podupiru startupe, najave novih projekata vezanih za startup ekosustav, a nakon službenog dijela, slijedi networking i druženje. Ulaz na događaj je besplatan, ali uz obaveznu prethodnu prijavu putem sustava Eventbrite, dok se više informacija može pronaći na Facebooku.

Što sudionike očekuje u Rijeci?

Riječko izdanje Startup Europe Weeka održat će se u srijedu i četvrtak, odnosno 8. i 9. veljače, na Visokoj poslovnoj školi PAR, koja je i glavni organizator događaja uz Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke (Startup Inkubator Rijeka). Partneri na projektu su Step Ri, Riječka razvojna agencija Porin i Silos. Kako organizatori najavljuju, program u Rijeci uključivat će panele, radionice, meetup i networking sudionika, a cilj je javnosti približiti startup zajednicu i mogućnosti koje pruža.

U srijedu događaj počinje u 14 sati kada sudionike očekuju dva predavanja gdje će moći čuti kako od ideje do startupa te kako mogu zaraditi od poslovne ideje. O kretanju u svijet poduzetništva raspravljat će panelisti Pavao Pahljina (STEMI), Martina Sedlić (Braille Riddles), Albin Polak (Kvarner News, Fish Pedicure Franchise), uz moderatoricu Aleksandru Ignatoski. Drugog dana događanja održat će se dva predavanja. Prvo na temu Kako uspješno prezentirati ideju, održat će Dario Zorić iz Visoke poslovne škole PAR, dok će Mirta Klaričić iz Riječke razvojne agencije Porin govoriti o mogućnostima financiranja ideje.

Kao i zagrebački događaj i Startupe Europe Week Rijeka je besplatan za sve zainteresirane, ali uz prethodnu prijavu putem sustava Eventbrite, dok se više informacija može pronaći na Facebook stranici događanja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.