SPAN preuzima InfoCumulus

SPAN i InfoCumulus od sada zajedno vode domaće i strane klijente u ‘oblake’

Tvrtke SPAN i InfoCumulus danas su najavile strateško povezivanje, ujedinjavanje zasebnih ekspertiza i vodeće tržišne pozicije unutar područja na kojem djeluju. Povezivanjem će osnažiti ponudu i na domaćem, ali i na stranim tržištima na kojima obje tvrtke već sada ostvaruju značajan dio svojih prihoda.

N
Nikola Dujmović i Sven Marušić najavili su kako SPAN preuzima 60% udjela u Infocumulusu, a u roku od dvije godine preuzimanje će biti potpuno.

Podsjetimo, SPAN je hrvatska tvrtka koja pruža profesionalne usluge projektiranja i izgradnje informacijskih sustava, tehnološkog školovanja i tehničke podrške za korisnike Microsoftove serverske tehnologije, a InfoCumulus je IT tvrtka specijalizirana za rješenja, procese i sustave u upravljanju odnosima s korisnicima, strateško planiranje ICT tehnologija i poslovne društvene mreže. Kako je navedeno u priopćenju, SPAN je preuzeo 60% udjela u InfoCumulusu, a u iduće dvije godine preuzet 100%.

Kako su naveli direktori tvrtki, Nikola Dujmović i Sven Marušić, SPAN u ovo partnerstvo unosi veličinu, snagu, izgrađeni regionalni sustav podrške korisnicima i prodajne kapacitete, a InfoCumulus donosi ekspertizu u CRM-u i ESN-u (Enterprise Social Network) te fleksibilnost malog sustava. Strateško povezivanje upotpunit će zajednički portfelj usluga temeljenih na Microsoftovim tehnologijama, čime će se uz infrastrukturna rješenja na Microsoftovoj platformi od sada nuditi i CRM rješenja te poslovno savjetovanje i poslovne društvene mreže (ESN).

Otkriva se i kako je suradnja počela početkom prošle godine kada je InfoCumulus u SPAN-u implementirao internu social network platformu Yammer, a nakon toga i CRM projekt na platformi Microsoft Dynamics. InfoCumulus sada nastavlja svoje poslovanje kao samostalna organizacija u okviru veće grupe, a želja im je postati vodeća Dynamics CRM kompanija u regiji. Tvrtkama je u planu rast broja zaposlenika i prihoda, kao i proboj na nova strana tržišta.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Novi Tomato web: Poslovni ciljevi, korisničke potrebe i agile, ruku pod ruku

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada SoMo Borac najboljim web projektom u protekloj godini proglašen je redizajn web stranice Tomato.com.hr, koji su za A1 razvili Netgen i Locastic u suradnji s OptimIT-om i CROZ-om.

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

Startupi i poslovanje

OmoLab pomogao već 10.000 osoba s disleksijom, uz novi identitet šire se i na druga tržišta

OmoLab nakon uspješne godine poslovanja i više od 10 tisuća domaćih korisnika koji su koristili njihove fontove te aplikaciju za čitanje, okreće vidike stranom tržištu na kojem se nada uspjehu i dobrom skaliranju.

Startupi i poslovanje

Digitalni kafići: Nije dovoljan cjenik pića, ljudima treba i kava i igara!

Kafići danas nisu ono što su bili, i to s razlogom. Gosti traže više od kave i pogleda. Tako danas imate kafiće gdje možete maziti mačke, pse, isprintati svoj selfie na pjenicu kave, čitati stripove, gledati HBO, igrati društvene igre... A koji biste vi odabrali?

Intervju

Maja Bilić iz londonskog Googlea seli u njujorški gdje postaje Global Programmatic Ads Lead

Bila je jedna od prvih zaposlenica u digitalnoj agenciji iStudio, današnjem Degordianu, a prije četiri godine sreću je pronašla u Googleu, u Londonu. Sad Maju put vodi u New York, gdje nastavlja karijeru u Googleu kao Global Programmatic Ads Lead, a kako je tekao taj karijerni put i koliko je bio izazovan, otkriva u razgovoru.

Startupi i poslovanje

Aurora.hr, portal posvećen poduzetnicama, osvanuo u novom ruhu i uz novu inicijativu #rastem

Inicijativa #rastem želi pomoći poduzetnicama da doista rastu uz podršku za predstavljanje pred investitorima.