Dodijeljene SoMo Borac social-mobile nagrade, a pobjednici su...

Dodijeljene SoMo Borac social-mobile nagrade, a pobjednici su…

Prije nekoliko trenutaka u sklopu šestog Weekend Media Festivala dodijeljene su prve regionalne nagrade SoMo Borac nagrade za najbolje kampanje na društvenim mrežama i u vidu mobilnih aplikacija, kojima je Netokracija regionalni medijski partner.

Erste i Kraš su bili među pobjednicima SoMo Borca...
Erste i Kraš su bili među pobjednicima SoMo Borca…

Prije nekoliko trenutaka u sklopu šestog Weekend Media Festivala dodijeljene su prve regionalne nagrade SoMo Borac nagrade za najbolje kampanje na društvenim mrežama i u vidu mobilnih aplikacija, kojima je Netokracija regionalni medijski partner.

SoMo Borac nagrađuje radove u 10-ak kategorija koje smo već najavljivali, a u žiriju su sudjelovali Boris Ličina Borja (Jasno i glasno), Sanja Vale (Gingernet), Sašo Dimitrievski (Pristop), Tin Kadoić (Brlog), Nebojša Grbačić (Woohoo), Nebojša Radović (Njuz.net), Viktor Marohnić (5 minuta), Davor Runje (Drap), Ida Pandur (iStudio), Vedran Gulin (Proximity), Edin Saračević (16kdnevno.com), Nikola Barac (Huge media), Filip Arsov (Synapse), Maja Bilić (iStudio) te moja malekost kao predstavnik Netokracije.

Infinumova Tamara Momčilović prima nagradu za Aplikaciju s velikim A
Infinumova Tamara Momčilović prima nagradu za Aplikaciju s velikim A

Preko 100 prijava za 11 kategorija

Od preko 100 prijava s kojima su organizatori, prema riječima Ružice Vrdoljak, itekako zadovoljni, pobjednici su redom:

 • Najbolja Facebook fan stranica: Doncafe Ljubitelji Kafe (Executive Group)
 • Najbolja mobilna aplikacijaErste mobilno bankarstvo (Infinum);
 • Community menadžerica godine: Mila Perović za HBO Adria (Jasno i Glasno);
 • Društveno mrežni mix: Kraš (DRAP);
 • Najbolji blog: Neuralab;
 • Internetski video godine – Venčanje (Flash mob, Belgrade Pride, Webtise);
 • Najbolji Twitter profil – HBO Adria (Jasno i Glasno);
 • Najbolja mobilna web stranicaTransparentno.hr (Financijska agencija i Vingd);
 • Najbolji Instagram profil: Colours of Istria (Klaster sjeverozapadne Istre, Jasno i Glasno);
 • Najbolja mobilna kampanja: Grawe (Brlog);
 • Najbolji tablet magazin: 3Dmag (Jasno i Glasno).
SoMo Borac žiri i nagrađeni.
SoMo Borac – žiri i nagrađeni.

Prve SomoBorac nagrade inače su izrađene 3D pisačem, a čestitamo svim pobjednicima – do sljedeće godine i nove godine social-mobile kampanja! Iako je broj prijavljenih bio pristojan, kao član žirija, ali i općenit pratitelj pratitelj nagrada, nadam se da će ih sljedeći put biti značajno više. Kako ćete se tada umiliti žiriju nemojte zaboraviti pročitati u Netokracijinom detaljnom vodiču temeljenom na znanju i afinitetima ovogodišnjih članova žirija!

Komentari

 1. toni

  toni

  21. 09. 2013. u 8:33 pm Odgovori

  Znam praksu da u žiriju sjede i oni koji su prijavljivali radove te da oni nemaju pravo glasa kod istih, i to je glupost, svi to znamo, ne treba po tisućiti put o tome. Ali vrhunac te iste gluposti je kada sam organizator pokupi najviše nagrada. Cherry on top.

 2. mr.D

  mr.D

  22. 09. 2013. u 8:01 pm Odgovori

  hrvatska maksima je tko ce kome ako ne svoj svome. a i o nekima iz zirija bi se dalo raspravljati… definitivno se stvara klan i preuvelicavaju pojedinci & tvrtke

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.