Stiže SoMo Borac s novim kategorijama

Stiže SoMo Borac s novim kategorijama, u predselekciji i Netokrati

SoMo Borac, regionalno okupljanje digitalnih profesionalaca s dodjelom nagrada za najbolje, ove će se godine održati treći puta. Priznanja će se dijeliti u osam kategorija, među kojima su neke nove i proširene, a ima novosti i u žiriju.

SoMo Borac

Povezan s Weekend Media Festivalom u Rovinju, s okupljanjem od 24. do 27. rujna, SoMo Borac se priprema za svoje treće izdanje. Organizatori su najavili dodjele 3D printanih statua za najbolje, kojih će biti 24, a kandidati za priznanja bit će razvrstani u po četiri stare i nove kategorije.

Kao i do sada, postojat će kategorije SoMo Face za najbolju službenu Facebook stranicu, SoMust Have za najbolje na drugim društvenim mrežama, za najbolje među ‘community managerima‘ i SoMo Content za najbolje digitalne sadržaje u marketinškim projektima.

Kategorija Viralni blockbuster će ove godine biti proširena na bilo koji sadržaj koji je viralan. Izmijenjena kategorija s novim imenom Digitalni mix nagrađivat će sve koji su pokrenuli kampanje na više digitalnih kanala, a tu su i još dva noviteta.

U kategoriji SoMo Tech nagrađuje se najbolja aplikacija za mobilne uređaje, web i Facebook i aplikacija za pametne satove ili sličnu primjenu tehnologije, dok će se u kategoriji Digitalac godine dodijeliti priznanje za najbolje digitalne projekte i ostvarenja. Tvrtke će za tu nagradu nominirati voditelje svojih digitalnih odjela ili projekata koje su pokrenuli.

Tko odlučuje o nagradama?

Izmijenjen je i žiri, s uvođenjem predselekcijskoga u kojem se nalaze i Netokrati Ivan Brezak Brkan i Mia Biberović. Predselektori će obaviti izbor radova u prvom krugu, a potom će svoj dio posla proći klasični žiri, ove godine sa 17 stručnjaka iz tvrtki iz regije.

U žiriju sjede: Nikola Vrdoljak (404, Hrvatska), Boris Ličina Borja (Jasno i glasno, Hrvatska), Vlado Karmelić (Drap, Hrvatska), Dubravko Opašić (Degordian, Hrvatska), Matej Špoler (Infinum, Hrvatska), Vanja Bertalan (Web Burza), Vladimir Čosić (McCann, Srbija), Nikola Barać (Huge Media, Srbija), Igor Bozović (Executive Group, Srbija), Ivan Živković (Pioniri, Srbija), Sašo Dimitrievski (Pristop/Renderspace, Slovenija), Zoran Trojer (Sonce.net, Slovenija), Dubravko Grubišić (httpool, Bosna i Hercegovina), Ejub Kučuk (Mita group, Bosna i Hercegovina), Filip Arsov (Synapse – Digital Agency, Makedonija), Darko Buldioski (New Media, Makedonija) i Tarik Zaimović (Bild Studio, Crna Gora).

Prijave su otvorene na stranici SoMo Borca, a nakon tog dijela postupka, znat ćemo hoće li ih biti više nego lani, kada se za priznanja borilo 135 radova. Po običaju, rujanska dodjela priznanja u Rovinju okupila je sve na jednom mjestu, s potvrdom da je utrka za najbolje svake godine sve zanimljivija.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Unatoč krizi, Q agency zapošljava i širi poslovanje – što im je pomoglo u prodaji i organizaciji posla?

Hrvatska softverska agencija Q danas umjesto da otpušta - zapošljava, što im je pomoglo u prvom valu širenja COVID-19 bolesti da nastave dalje širiti poslovanje i uspješno odrađivati dogovoreno?

Startupi i poslovanje

Bez vas ne može: Sistemski inženjeri, tražite li novu priliku u vrijeme krize?

Ako ste u dubini istinski "problem solver", vi ste pravi kandidat za domaće timove koji i najzahtjevnijim korisnicima mogu olakšati poslovanje.

Kultura 2.0

Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine u čitavoj EU

U istraživanju u kojem se ocjenjivala sposobnost pregledavanja interneta, korištenja digitalnih alata i aplikacija Hrvatska je odnijela prvo mjesto u čitavoj EU.

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.