Microsoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju na prijave za novu Software Startup Akademiju!

Microsoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju na prijave za novu Software Startup Akademiju!

Microsoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju vas da se prijavite na ovogodišnje izdanje Software Startup Akademije! Naime, Microsoft Hrvatska drugu godinu zaredom u nekoliko hrvatskih gradova organizira projekt Software Startup Academy, besplatnu edukaciju namijenjenu studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju naučiti nešto novo o razvoju softvera, osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu, a sada su otvorene prijave za osječku akademiju.

Software startup academyMicrosoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju vas da se prijavite na ovogodišnje izdanje Software Startup Akademije! Naime, Microsoft Hrvatska drugu godinu zaredom u nekoliko hrvatskih gradova organizira projekt Software Startup Academy,  besplatnu edukaciju namijenjenu studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju naučiti nešto novo o razvoju softvera, osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu, a sada su otvorene prijave za osječku akademiju.

Ukoliko niste sigurni je li Software Startup Academy namijenjen i vama, provjerite odgovarate li potvrdno na bilo koje od ovih pitanja:

  • Želite naučiti više o razvoju softvera?
  • Imate ideju za novi softverski proizvod, ali ne znate odakle početi?
  • Želite upoznati nove ljude i raditi sa stručnjacima iz osječke softverske zajednice?
  • Zanimaju vas uspješni primjeri provedbe ideja iz poslovne prakse?
  • Želite povećati svoje šanse za zapošljavanjem?

Osječko izdanje projekta, kao i prošle godine, provodi se u suradnji s udrugom Osijek Software City čiji će predstavnici organizirati i izvesti većinu radionica te aktivno dijeliti svoje znanje i savjete s polaznicima.

Novo izdanje Akademije, kao i prošlogodišnje, u Osijeku se organizira u suradnji s udrugom Osijek Software City.
Novo izdanje Akademije, kao i prošlogodišnje, u Osijeku se organizira u suradnji s udrugom Osijek Software City.

Akademija će se provoditi od prosinca 2013. do travnja 2014. Tijekom prosinca i siječnja polaznici će proći kroz šest radionica s praktičnim primjerima poslovnih slučajeva uspješnih lokalnih softverskih priča. Također će se upoznati s različitim programima pomoći startupima koje nudi Microsoft Hrvatska te ostalim modelima lokalne institucionalne podrške koje će imati priliku koristiti pri razvoju vlastitih ideja.

Uz same radionice, od početka će se poticati rad u timovima uz podršku mentora iz redova udruge Osijek Software City, stručnih ljudi s velikim iskustvom u svojim područjima rada. Naglasak će i ove godine biti na osmišljavanju te razvoju vlastitih softverskih rješenja koja će svi zainteresirani imati priliku predstaviti na kraju projekta, a najbolja će rješenja biti i nagrađena te će dobiti dodatnu podršku za razvoj vlastitog posla.

Prijave do 22. studenog!

Ovogodišnje izdanje Akademije počinje otvaranjem prijava za sve zainteresirane – prijaviti se možete na web stranici udruge Osijek Software Citykrajnji rok za prijavu je 22. studenoga 2013. pa požurite!

Službeno predstavljanje osječkog izdanja projekta, sadržaja svih radionica te mentora koji će biti na raspolaganju svim polaznicima bit će održano u sklopu obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva 20. studenog 2013. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u 17 sati. Osječku Software Startup Akademiju podupiru Ekonomski fakultet u Osijeku, Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku te Poduzetnički inkubator BIOS.

Dojmove polaznika prošlogodišnje Akademije možete pročitati na stranici Software Cityja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.