Microsoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju na prijave za novu Software Startup Akademiju!

Microsoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju na prijave za novu Software Startup Akademiju!

Microsoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju vas da se prijavite na ovogodišnje izdanje Software Startup Akademije! Naime, Microsoft Hrvatska drugu godinu zaredom u nekoliko hrvatskih gradova organizira projekt Software Startup Academy, besplatnu edukaciju namijenjenu studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju naučiti nešto novo o razvoju softvera, osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu, a sada su otvorene prijave za osječku akademiju.

Software startup academyMicrosoft Hrvatska i Osijek Software City pozivaju vas da se prijavite na ovogodišnje izdanje Software Startup Akademije! Naime, Microsoft Hrvatska drugu godinu zaredom u nekoliko hrvatskih gradova organizira projekt Software Startup Academy,  besplatnu edukaciju namijenjenu studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju naučiti nešto novo o razvoju softvera, osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu, a sada su otvorene prijave za osječku akademiju.

Ukoliko niste sigurni je li Software Startup Academy namijenjen i vama, provjerite odgovarate li potvrdno na bilo koje od ovih pitanja:

  • Želite naučiti više o razvoju softvera?
  • Imate ideju za novi softverski proizvod, ali ne znate odakle početi?
  • Želite upoznati nove ljude i raditi sa stručnjacima iz osječke softverske zajednice?
  • Zanimaju vas uspješni primjeri provedbe ideja iz poslovne prakse?
  • Želite povećati svoje šanse za zapošljavanjem?

Osječko izdanje projekta, kao i prošle godine, provodi se u suradnji s udrugom Osijek Software City čiji će predstavnici organizirati i izvesti većinu radionica te aktivno dijeliti svoje znanje i savjete s polaznicima.

Novo izdanje Akademije, kao i prošlogodišnje, u Osijeku se organizira u suradnji s udrugom Osijek Software City.
Novo izdanje Akademije, kao i prošlogodišnje, u Osijeku se organizira u suradnji s udrugom Osijek Software City.

Akademija će se provoditi od prosinca 2013. do travnja 2014. Tijekom prosinca i siječnja polaznici će proći kroz šest radionica s praktičnim primjerima poslovnih slučajeva uspješnih lokalnih softverskih priča. Također će se upoznati s različitim programima pomoći startupima koje nudi Microsoft Hrvatska te ostalim modelima lokalne institucionalne podrške koje će imati priliku koristiti pri razvoju vlastitih ideja.

Uz same radionice, od početka će se poticati rad u timovima uz podršku mentora iz redova udruge Osijek Software City, stručnih ljudi s velikim iskustvom u svojim područjima rada. Naglasak će i ove godine biti na osmišljavanju te razvoju vlastitih softverskih rješenja koja će svi zainteresirani imati priliku predstaviti na kraju projekta, a najbolja će rješenja biti i nagrađena te će dobiti dodatnu podršku za razvoj vlastitog posla.

Prijave do 22. studenog!

Ovogodišnje izdanje Akademije počinje otvaranjem prijava za sve zainteresirane – prijaviti se možete na web stranici udruge Osijek Software Citykrajnji rok za prijavu je 22. studenoga 2013. pa požurite!

Službeno predstavljanje osječkog izdanja projekta, sadržaja svih radionica te mentora koji će biti na raspolaganju svim polaznicima bit će održano u sklopu obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva 20. studenog 2013. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u 17 sati. Osječku Software Startup Akademiju podupiru Ekonomski fakultet u Osijeku, Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku te Poduzetnički inkubator BIOS.

Dojmove polaznika prošlogodišnje Akademije možete pročitati na stranici Software Cityja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.

Internet marketing

Mariju Renić Marić majčinstvo “gurnulo” u potpuno nove blogerske vode (ali ne i na Instagram)

Nakon što je više od desetljeća blogala pod svojim imenom, Marija Renić Marić krajem prošle godine napravila je veliku promjenu - blog je preimenovala u “Maminu čaroliju” i počela pisati isključivo o temama vezanima uz roditeljstvo. Kako i zašto, otkriva u razgovoru.