Još tjedan dana prijava za Software StartUp Academy

Prijave za ‘Software StartUp Academy’ ističu za tjedan dana – i vaša šansa za 40.000 kuna

Zahuktava se novo izdanje programa Software StartUp Academy, koji četvrtu godinu zaredom okuplja projekte iza kojih stoje mladi poduzetnici. Program u organizaciji Microsofta Hrvatska ponovno nudi predavanja i radionice za sudionike, a najbolji projekt će na konferenciji WinDays16 u Poreču dobiti 40.000 kuna za pomoć u provedbi osmišljenog rješenja.

sacademy

Microsoft Hrvatska ponovno pomaže mladim poduzetnicima u njihovim prvim koracima u poslovnom svijetu s programom Software StartUp Academy, koji se održava četvrtu godinu zaredom. Prijave su otvorene na stranici programa, uz rok koji istječe za tjedan dana, 1. prosinca, a sudionici će imati priliku sudjelovati na besplatnim predavanjima i radionicama iz područja informatike, marketinga, promocije i poslovanja.

Software StartUp Academy namijenjen je učenicima, studentima i nezaposlenima koje zanima prvi korak u poduzetništvu, a na predavanjima koja su već započela u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku i Varaždinu obuhvaćeno je niz tema. Stručnjaci iz poslovnog svijeta i s terena informacijskih tehnologija polaznicima predstavljaju nove tehnologije, osnove programiranja, izradu korisničkog sučelja i logiku aplikacija, izradu poslovnog i marketinškog plana i komunikacijsko-prezentacijske vještine.

Nagrada – i poticaj za provedbu projekta

Software Startup Academy finalisti i pobjednici 2015
Tko će naslijediti prošlogodišnje pobjednike?

Program za mlade poduzetnike nije samo edukativan, već donosi i natjecanje sudionika sa svojim projektima. Prvi korak bit će podjela u timove s mentorima za rad na projektima, koja će se dogoditi 14. veljače iduće godine, a slijedi posao koji će trajati do 3. travnja, kada timovi trebaju prijaviti svoje završne prijedloge projekata.

Finalno predstavljanje i proglašenje najboljega dogodit će se na konferenciji WinDays16 koja će biti održana od 26. do 29. travnja 2016., sa selidbom iz Umaga u Poreč. Prvo mjesto donosi nagradu od 40.000 kuna za provedbu projekta – koji neće morati biti vezan s Microsoftom Hrvatska, organizatorom Software StartUp Academyja.

Timovi s projektima borit će se za naslijeđivanje CabUpa, prošlogodišnjeg pobjednika programa, s ekipom koja je razvila i predstavila aplikaciju za prilagodbu taksi usluge onome što korisnik traži i što želi rezervirati, bilo da je riječ o ruti prijevoza, cijeni ili kvaliteti vožnje i usluge.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?