Slovački izdavači zadovoljni Piano media sustavom naplate, povećavaju broj plaćenih sadržaja

Slovački izdavači zadovoljni Piano media sustavom naplate, povećavaju broj plaćenih sadržaja

Hoće li dobre vijesti iz siromašne Slovačke motivirati domaće izdavače?

Pravda.sk među prvima je krenula u naplatu

Najveći slovački mediji, odnosno izdavači zadovoljni su dosadašnjim uspjehom sustava naplate tvrtke Piano Media.Podsjetimo, Piano Media je sustav za naplatu online sadržaja, a kojeg je nedavno uvelo devet slovačkih medija koji su počeli s naplatom sadržaja, te zaradili oko 40 tisuća eura u kratkom roku.

Pretplate iznose jedan euro tjedno, tri mjesečno i 30 godišnje. Četiri mjeseca kasnije, izdavači su izjavili kako su izuzetno zadovoljni. Unatoč padu broja posjeta i pregleda stranica, a time i padu broja oglasa, izdavači nisu obeshrabljeni, jer se povećao profit od samih čitatelja.  Utoliko su odlučili povećati broj sadržaja koji se nalazi ‘iza pay-walla’. Slovačka ima dva milijuna internetskih korisnika, čije su reakcije također pozitivne, stoji u PR objavi.

Trenutno devet slovačkih izdavača ima 34 web stranice i servisa na kojima je integriran sustav naplate, a taj će se broj uskoro povećati na – 44. Najstarije slovačke novine, Pravda, također postavljaju više rubrika u sustav naplate.

Komentari

 1. Dario Kreštalica

  Dario Kreštalica

  13. 09. 2011. u 12:30 pm Odgovori

  Ovo bi se u HR moglo brzo uvesti da nije politički financiranih medija.

  Primjer: kontaktirat sve poznate medije i napravit savez komercijalnih news sajtov. i u tom savezu da svaki portal naplaćiva čitanje sadržaja tako da čitatelji moraju negdje platit ako žele čitat udarne vijesti.

  Ali ipak jeovo kod nas na balkanu velika filozofija jer ne poslujemo normalno nego sve “ispod rukava” pa će se odmah pobuniti likovi iz sjene sa velikim stomačićem i dubokim džepom 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.