Slovenski Silicon Gardens Fund startupima iz regije nudi do 40.000 eura početnog kapitala!

Slovenski Silicon Gardens Fund startupima iz regije nudi do 40.000 eura početnog kapitala!

Na PODIMU najavljen novi slovenski investicijski fond danas otvara prijave za startupe iz regije. Silicon Gardens Fund osnovala je slovenska startup inicijativa Silicon Gardens (Silicijski vrtovi), a cilj je pomoći osnivačima i ekipama, idejama i startupima na samom početku, omogućiti im proboj na međunarodno tržište te ih pripremiti za sljedeću rundu financiranja. U fond sa sjedištem u Ljubljani investiralo je dvanaest ulagača iz Slovenije i SAD-a, među kojima su i Andraž Tori (Zemanta), Jugoslav Petković (suosnivač Mimovrste i anđeoski investor) te mnogi drugi slovenski investitori. Lokalni osnivači i poduzetnici uspjeli su probuditi interes eminentnih američkih investitora poput Jerryja Colonne, Freda Wilsona, Brada Felda i Paula Vidicha te ih uvjeriti da svoje novce ulože baš u našu regiju.

Silicon Gardens Fund
Silicon Gardens Fund nudi od 20 do 40 tisuća eura u zamjenu za 5 do 15% udio u tvrtki.

Na PODIMU najavljen novi slovenski investicijski fond danas otvara prijave za startupe iz regije. Silicon Gardens Fund osnovala je slovenska startup inicijativa Silicon Gardens (Silicijski vrtovi), a cilj je pomoći osnivačima i ekipama, idejama i startupima na samom početku, omogućiti im proboj na međunarodno tržište te ih pripremiti za sljedeću rundu financiranja. U fond sa sjedištem u Ljubljani investiralo je dvanaest ulagača iz Slovenije i SAD-a, među kojima su i Andraž Tori (Zemanta), Jugoslav Petković (suosnivač Mimovrste i anđeoski investor) te mnogi drugi slovenski investitori. Lokalni osnivači i poduzetnici uspjeli su probuditi interes eminentnih američkih investitora poput Jerryja Colonne, Freda Wilsona, Brada Felda i Paula Vidicha te ih uvjeriti da svoje novce ulože baš u našu regiju. Kako naglašava Jugoslav Petković:

U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo razvoja vrhunskih tvrtki iz Slovenije i regije, poput Celtre, Ouftit7, Bitstampa… Vjerujemo da je to tek početak! Silicon Gardens Fund ubrzat će razvoj ambicioznih startupa iz regije te im pomoći da razviju svoj potencijal.

Investicije do 40.000 eura

U prvoj godini fond će uložiti 20 do 40 tisuća eura u 5 do 10 tvrtki, uz jedan glavni cilj – pomoći im u ranoj fazi razvoja. Uz pomoć ovih sredstava startupi će moći istražiti međunarodno tržište, validirati poslovnu ideju i pripremiti se za možebitne buduće investicije. Fond u zamjenu uzima 5 do 15% udio u vlasništvu tvrtke.

Silicon Gardens Fund nudi tzv. smart money, odnosno pametnu investiciju – naglasak je na prijenosu znanja, mentoriranju, iskustvima investitora te iskorištavanju njihovih poslovnih veza. Svakoj tvrtci iz portfolija bit će dodijeljen mentor – član odbora za investicije ili investitor. Zadatak mentora je da konstantno prenosi svoje znanje i iskustva te upotrijebi sve poslovne veze kako bi pomogao startupu.

Kako naglašava Silicon Gardens inicijativa, kombinacija lokalnog talenta, kojeg u regiji ne nedostaje, te razgranate mreže međunarodnih investitora može dovesti do pobjedničkih rezultata.

Silicon Gardens Fund
U Silicon Gardens Fund uložilo je 12 investitora iz Slovenije i SAD-a.

Transparentna pravna dokumentacija

Direktor fonda Peter Ribarič najavljuje:

Budući da se radi o prvom ovakvom fondu u Sloveniji, prilikom osnivanja suočili smo se s kompliciranom pravnom procedurom. Želimo ohrabriti i ostale investitore iz regije, stoga ćemo cijelu pravnu dokumentaciju uskoro objaviti.

Otvorene prijave

Prijave za Silicon Gardens Fund već su otvorene. Prijaviti se mogu startupi iz cijele regije. Saznajte više na internetskoj stranici fonda.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.