Sh*t 500 Founders Say: WhoAPI glumi gusare u videu svog investitora!

Sh*t 500 Founders Say: WhoAPI glumi gusare u videu svog investitora!

500 Startups je danas za TechCrunch, The Next Web, VentureBeat te Netokraciju potvrdio svoja 33 nova startupa koji su službeno ušli u jesenski program 500 Startups akceleratora kao 5. batch odnosno skup. S obzirom da smo znali da će 500 Startups biti u batchu, radije pogledajmo neobičan prezentacijski video svih startupa!

Sh*t WhoAPI says ,) (Preuzeto od Edija Budimilića)

500 Startups je danas za TechCrunch, The Next Web, VentureBeat te Netokraciju potvrdio svoja 33 nova startupa koji su službeno ušli u jesenski program 500 Startups akceleratora kao 5. batch odnosno skup. Ovom američkom akceleratoru je najbitnije što više od polovice investiranih startupa dolazi izvan Silicijske doline, među njima već najavljeni hrvatski WhoAPI, latvijski i estonski Repairy u kojeg je već investirao Seedcamp pa i talijanski Pick1. S obzirom da smo znali da će 500 Startups biti u batchu, radije pogledajmo neobičan prezentacijski video svih startupa!

Za riječki WhoAPI 50 Startups navodi kao fun fact  da su oba osnivača napustila srednju školu kako bi pokrenula svoju tvrtku, razvojni studio za igre koji se pretvorio u hosting tvrtku koju su prodali kako bi radili na WhoAPI-ju. 500 Startupsov osnivač Dave McClure je već Netokraciji potvrdio da je investirao u WhoAPI zbog toga što tu tvrtku vide kao jedan od temelja interneta, s obzirom da se tehnologija bavi itekako bitnim aspektom najveće mreže na svijetu – domenama.

Sjeverni susjedi u batchu

Repairy je pak s druge strane CRM sustav za automhaničare, integriran s tržištem rezervnih dijelova za automobile, čiji osnivači dolaze iz Estonije i Latvije. Repairy navodi kako su u samo 2 tjedna uz programiranje uspjeli posjetiti preko 60 automehaničara kako bi im predstavili svoj koncept zahvaljujući Subaru Imprezi STI suosnivača Mareksa Veinbergsa.

Video: Sh*t 500 Founders Say

Kako bi na svoj klasično zabavan način prikazali svoje nove startupe, 500 Startups je napravio i poseban video “Sh*t 500 Founders Say”, koji možete pogledati na YouTubeu:

[youtube width=”600″ height=”338″]http://www.youtube.com/watch?v=SC1TPO3D06I[/youtube]

Ovaj, 5. skup startupa je prvi put da je 500 Startups otvorio prijave putem društvene mreže AngelList kako bi popunili nekoliko mjesta u programu 3 tjedna prije nego što je program krenuo. Prijavilo su im se stotine startupa od kojih su prihvatili 8 tvrtki (manje od 2 posto), a ponosno objavljuju kako 7 od svih investiranih tvrtki ima barem jednu osnivačicu!

Svi startupi, uključiujući WhoAPI, razvijat će svoje projekte unutar programa sve do demo dana koji će se održati u veljači sljedeće godine u Mountain Viewu gdje se nalazi 500 Startups, San Franciscu te New Yorku.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.