Je li Shoe Addictsova upravo predstavljena ikona za iPhone aplikaciju predivna, ili je ipak trebala biti "šuze"?

Je li Shoe Addictsova upravo predstavljena ikona za iPhone aplikaciju predivna, ili je ipak trebala biti “šuze”?

Shoe Addicts, iPhone aplikacija za ljubitelje cipela, bliži se sve više predstavljanju nakon što su autori na službenom blogu predstavili službenu ikonu te razmišljanje o tome kako su do nje došli. Naime, umjesto očite slike cipele ili neke njene metaforičke varijante, Shoe Addictsova ikona bit će slika shoe addicta odnosno ljubiteljice cipela.

Shoe Addictsova planirana iPhone ikona.

Shoe Addicts, iPhone aplikacija za ljubitelje cipela, bliži se sve više predstavljanju nakon što su autori na službenom blogu predstavili službenu ikonu te razmišljanje o tome kako su do nje došli. Naime, umjesto očite slike cipele ili neke njene metaforičke varijante, Shoe Addictsova ikona bit će slika shoe addicta odnosno ljubiteljice cipela.

Drugačija ikona za drugačiju publiku

Shoe Addicts je novi projekt Anele Senčar te Peđe Pušelje Blogowskog, osnivača Tvornice Bannera i suosnivača WTFJeansa. Iako su u početku mislili u ikoni prikazivati upravo sliku cipele, pokazalo se da ona jednostavno nije lijepo izgledala tako da je dizajner Marko Prljić (poznat i kao suosnivač servisa Sezona.hr) odlučio vizualizirati pravu ljubiteljicu cipela. Prljić je inače zajedno s programerom Goranom Vukšićem postao suosnivač projekta.

Želja im je biti stvoriti upečatljivu ikonu koja će ih odmaknuti od potencijalne konkurencije. Čini se da je rezultat takav, a s obzirom da su im ciljana publika prvenstveno žene odgovara demografiji.

Kako biste dobili obavijest o izlasku Shoe Addictsa, prijavite im se putem službene web stranice. Što vi mislite – je li Shoe Addict prava ikona za Shoe Addicts i kako vam se sviđa krajnji rezultat?

Komentari

  1. Pero

    Pero

    07. 02. 2012. u 10:46 pm Odgovori

    Op op, Goran Vukšić, jesu to bjelovarske snage u pitanju ili brkam imena?

    Ikona je fora, onako lagano sprdajuća. Usvakom slučaju bolje nego cipela. Sad da je predivna – nije, ali da je odlčno pogođena – jest.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Usprkos navikama korisnika, moraju li sve web stranice danas biti iste da bi bile uspješne?

Dođeš u webshop, želiš pronaći točno određen proizvod i automatski kreneš prema gornjem dijelu stranice da upišeš njegov naziv, ali tražilica, kvragu, nije tamo. Zvuči poznato? Danas, na sreću, vjerojatno više ne.

Startupi i poslovanje

Novi direktor IT-ja RBA: IT će prestati biti servis kada budete spremniji na rizike!

Višegodišnje iskustvo rada u IT odjelima financijskog sektora na različitim pozicijama donijelo je Ivanu Knezoviću bogatu perspektivu o digitalnim proizvodima i organizacijskoj kulturi usmjerenoj ka digitalizaciji, kako novi IT direktor RBA planira time upravljati?

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...