Shift Konferencija: Dolaze predstavnici Socialbakersa, Bloomberga, a i poneka 'showbiz' zvijezda!

Shift Konferencija: Dolaze predstavnici Socialbakersa, Bloomberga, a i poneka ‘showbiz’ zvijezda!

Shift SplitShift Konferencija, koja će se održati u Splitu, 23. i 24. svibnja, objavila je drugu skupinu od zanimljivih pet govornika koji će se pridružiti konferenciji na udarnim konferencijskim danima.

Među njima je Riz, američka showbiz zvijezda i poduzetnik, koji je snimio singlove sa planetarno popularnim Pitbullom i Drakeom, a surađivao je i s Lady Gagom, Akonom te Kim Kardashian. Kao poduzetnik uključen je u brojne projekte vezane uz glazbenu i modnu industriju, a posljednjih godina ulaže i u tehnološke projekte, posebno one vezane uz mobilne i web tehnologije. U svibnju  lansira vlastiti startup, AppCurious, u potpunosti produciran u Hrvatskoj, kojeg će predstaviti na Shift Konferenciji.

Melissa Mitchell je voditeljica poslovnog razvoja u Bloomberg Venturesu, korporativnom startup inkubatoru koji ulaže u poslove koji imaju sinergijske učinke na poslovanje Bloomberg LP-a. Kao predavač sudjelovat će i Oliver Reichenstein, dizajner i osnivač Information Architectsa, jedne od najpoznatijih svjetskih agencija, čije su web stranice, aplikacije i infografike poznate po jedinstvenom dizajnu i jednostavnosti. iA je i kreator najprodavanije aplikacije za pisanje na Appleovim proizvodima, moćnog iAWritera.

Lukas Maixner je generalni direktor i suosnivač tvrtke Socialbakers, najvećeg svjetskog portala za statistiku na društvenim mrežama.  Nastupit će i Ori Ayonmike, holivudski producent te osnivač Starkid Inc., tvrtke s interesom u filmskoj, TV, i IT industriji.

Inače, Early Bird karte dostupne su samo do 20. travnja, stoga požurite!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.