U Zagreb stiže James Lovegrove, pisac koji spaja 'high tech' oružja i bogove iz davnina

U Zagreb stiže James Lovegrove, pisac koji spaja ‘high tech’ oružja i bogove iz davnina

39. Dani znanstvene fantastike održavaju se od 12. do 14. svibnja, a ove je godine svoj dolazak potvrdio i James Lovegrove, autor serijala Pantheon u kojem se spajaju 'high tech' oružja i bogovi iz davnina.

Dani znanstvene fantastike SFeraKon posvećeni su
Dani znanstvene fantastike SFeraKon posvećeni su ljubiteljima žanra u književnosti i gamingu.

Ovogodišnji Dani znanstvene fantastike SFeraKon održat će se od 12. do 14. svibnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Sada već tradicionalnu proljetnu znanstveno-fantastičnu konvenciju organizira društvo za znanstvenu fantastiku SFera. Lani je ovo događanje posjetilo više od 1000 sudionika, a ovogodišnje early bird kotizacije rasprodane su u rekordnom roku.

Što posjetitelje očekuje ove godine?

Ljubitelje znanstvene fantastike i ovoga puta očekuju mnoga iznenađenja, uključujući i ona iz područja književnosti, ali i gaminga. Za početak, svoj dolazak je potvrdio James Lovegrove, britanski pisac koji potpisuje više od 50 romana za djecu i mlade. Neki od poznatih Jamesovih naslova su prvijenac The Hope te drugi roman The Foreigners nadahnut putovanjem na Tajland gdje iz prve ruke svjedoči bangkoškoj seks industriji. Roman koji su čitatelji britanskog časopisa SFX proglasili jednim od pedeset najboljih SF&F romana svih vremena, Escardy Gap, napisao je naizmjenično s Peteom Crowtherom, ali posebno je zanimljiv njegov serijal Pantheon, niz od sedam radnjom nepovezanih vojnih znanstveno-fantastičnih djela koja spajaju ‘high tech’ oružja i bogove iz davnina.

Nadalje, na konvenciji ćete moći uživati u brojnim igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara. Među štandovima će se naći i moderne društvene igre i hobi proizvodi Carte Magice, a uz to vas ove godine očekuje veliki susret obožavatelja Harry Pottera koji organizira udruga Ministarstvo Magije Hrvatska.

Više informacija o događanju potražite na službenoj stranici.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.