Pet minuta produžilo radno vrijeme za minutu - rebrandira se u Šest minuta

Pet minuta produžilo radno vrijeme za minutu – rebrandira se u Šest minuta

Američko poslovno znanje ubrzano se prenosi na hrvatske tehnološke tvrtke. Ne putem interneta, već glava osnivača koji putuju na relaciji između Velike Jabuke i Velike Banane. Konkretan slučaj je tvrtka Pet minuta, čiji osnivači uslijed američkog restrukturiranja produžuju radno vrijeme za točno 60 sekundi, u znanstvenim krugovima poznato kao minuta! Tvrtka će se, primjereno promjeni, preimenovati u Šest minuta!

6minuta

Poštovano čitateljstvo, primite na znanje da je tekst koji čitate objavljen 1. travnja, na dan koji je posvećen šalama i pošalicama. Molimo da tekst ne shvaćate u potpunosti ozbiljno. Nadamo se da ste se nasmijali zajedno s nama. Ugodan vam dan želi uredništvo Netokracije. 

Američko poslovno znanje ubrzano se prenosi na hrvatske tehnološke tvrtke. Ne putem interneta, već glava osnivača koji putuju na relaciji između Velike Jabuke i Velike Banane. Konkretan slučaj je tvrtka Pet minuta, čiji osnivači uslijed američkog restrukturiranja produžuju radno vrijeme za točno 60 sekundi, u znanstvenim krugovima poznato kao minuta! Tvrtka će se, primjereno promjeni, preimenovati u Šest minuta!

Radi se o praksi koju su svjetske korporacije već testirale kako u svojim pojedinačnim odjelima tako i na AIESEC-u, globalnom kultu posvećenom mladim studentima, gdje se 60 sekundi pokazalo kao velika prednost. Direktorica odjela za uređivanje vremena pri 6 minuta, Ivana Lokrić, za Netokraciju je komentirala kako su potrebe njihovih klijenata povećane stoga je svaka minuta itekako bitna:

Pozicija razvojne tvrtke takva je u odnosu prema konkurenciju da moramo iskoristiti svakih 60 sekundi dana za povećanu produktivnost. Zamislite samo što je sve postignuto u 60 sekundi: Armstrong je nogom kročio iz letjelice na Mjesec, srušena je prva cigla Berlinskog zida…

Lokrić je dodala kako su u HUP-u (Hrvatskoj udruzi produktivnosti) pozdravili te mjere, navodeći kako državni službenici uzimaju samo ono što državni službenici već godinama bacaju – minute, ponekad i sate rada!

O čemu ili kome pjeva Seka Aleksić?

No, kako neslužbeno doznajemo, pravi povod rebrandiranja Pet u Šest minuta je zapravo poznata srpska pjevačica Seka Aleksić. Naime, u pjesmi “Ja nisam nešto slatko” mlada Aleksić pjeva “U tvojim rukama za pet minuta”. Pjevačica ovim stihovima zapravo govori upravo o zagrebačkoj razvojnoj tvrtki, što je šokiralo direktora razvoja Android aplikacija u konkurentskoj karlovačkoj tvrtki s uredima u Zagrebu, Infinumu, koji obožava navedenu pjevačicu.

Pet minuta, kako doznaje naš anonimni izvor koji čuči u jednom od njihovih servera, rebrandingom želi potaknuti Aleksić na ispravljanje vlastitih stihova, što će pak dovesti do nestabilnosti u Android timu najžešćeg konkurenta zagrebačkih “Minutaša”, kako ih iz milja zove Aleksić.

Komentari

  1. Ivana

    Ivana

    01. 04. 2014. u 9:17 pm Odgovori

    Haha. Joooj Ivane dragi, ne samo da si pretjerao sa 25 prrvoaprilskih članaka nego si stavio i ovaj katastrofaan disclaimer :((( Daj se više potrudi idući put, ovo je samo tužno. ……

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.