Pet minuta produžilo radno vrijeme za minutu - rebrandira se u Šest minuta

Pet minuta produžilo radno vrijeme za minutu – rebrandira se u Šest minuta

Američko poslovno znanje ubrzano se prenosi na hrvatske tehnološke tvrtke. Ne putem interneta, već glava osnivača koji putuju na relaciji između Velike Jabuke i Velike Banane. Konkretan slučaj je tvrtka Pet minuta, čiji osnivači uslijed američkog restrukturiranja produžuju radno vrijeme za točno 60 sekundi, u znanstvenim krugovima poznato kao minuta! Tvrtka će se, primjereno promjeni, preimenovati u Šest minuta!

6minuta

Poštovano čitateljstvo, primite na znanje da je tekst koji čitate objavljen 1. travnja, na dan koji je posvećen šalama i pošalicama. Molimo da tekst ne shvaćate u potpunosti ozbiljno. Nadamo se da ste se nasmijali zajedno s nama. Ugodan vam dan želi uredništvo Netokracije. 

Američko poslovno znanje ubrzano se prenosi na hrvatske tehnološke tvrtke. Ne putem interneta, već glava osnivača koji putuju na relaciji između Velike Jabuke i Velike Banane. Konkretan slučaj je tvrtka Pet minuta, čiji osnivači uslijed američkog restrukturiranja produžuju radno vrijeme za točno 60 sekundi, u znanstvenim krugovima poznato kao minuta! Tvrtka će se, primjereno promjeni, preimenovati u Šest minuta!

Radi se o praksi koju su svjetske korporacije već testirale kako u svojim pojedinačnim odjelima tako i na AIESEC-u, globalnom kultu posvećenom mladim studentima, gdje se 60 sekundi pokazalo kao velika prednost. Direktorica odjela za uređivanje vremena pri 6 minuta, Ivana Lokrić, za Netokraciju je komentirala kako su potrebe njihovih klijenata povećane stoga je svaka minuta itekako bitna:

Pozicija razvojne tvrtke takva je u odnosu prema konkurenciju da moramo iskoristiti svakih 60 sekundi dana za povećanu produktivnost. Zamislite samo što je sve postignuto u 60 sekundi: Armstrong je nogom kročio iz letjelice na Mjesec, srušena je prva cigla Berlinskog zida…

Lokrić je dodala kako su u HUP-u (Hrvatskoj udruzi produktivnosti) pozdravili te mjere, navodeći kako državni službenici uzimaju samo ono što državni službenici već godinama bacaju – minute, ponekad i sate rada!

O čemu ili kome pjeva Seka Aleksić?

No, kako neslužbeno doznajemo, pravi povod rebrandiranja Pet u Šest minuta je zapravo poznata srpska pjevačica Seka Aleksić. Naime, u pjesmi “Ja nisam nešto slatko” mlada Aleksić pjeva “U tvojim rukama za pet minuta”. Pjevačica ovim stihovima zapravo govori upravo o zagrebačkoj razvojnoj tvrtki, što je šokiralo direktora razvoja Android aplikacija u konkurentskoj karlovačkoj tvrtki s uredima u Zagrebu, Infinumu, koji obožava navedenu pjevačicu.

Pet minuta, kako doznaje naš anonimni izvor koji čuči u jednom od njihovih servera, rebrandingom želi potaknuti Aleksić na ispravljanje vlastitih stihova, što će pak dovesti do nestabilnosti u Android timu najžešćeg konkurenta zagrebačkih “Minutaša”, kako ih iz milja zove Aleksić.

ponuda

Komentari

  1. Ivana

    Ivana

    01. 04. 2014. u 9:17 pm Odgovori

    Haha. Joooj Ivane dragi, ne samo da si pretjerao sa 25 prrvoaprilskih članaka nego si stavio i ovaj katastrofaan disclaimer :((( Daj se više potrudi idući put, ovo je samo tužno. ……

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

OmoLab pomogao već 10.000 osoba s disleksijom, uz novi identitet šire se i na druga tržišta

OmoLab nakon uspješne godine poslovanja i više od 10 tisuća domaćih korisnika koji su koristili njihove fontove te aplikaciju za čitanje, okreće vidike stranom tržištu na kojem se nada uspjehu i dobrom skaliranju.

Startupi i poslovanje

Digitalni kafići: Nije dovoljan cjenik pića, ljudima treba i kava i igara!

Kafići danas nisu ono što su bili, i to s razlogom. Gosti traže više od kave i pogleda. Tako danas imate kafiće gdje možete maziti mačke, pse, isprintati svoj selfie na pjenicu kave, čitati stripove, gledati HBO, igrati društvene igre... A koji biste vi odabrali?

Intervju

Maja Bilić iz londonskog Googlea seli u njujorški gdje postaje Global Programmatic Ads Lead

Bila je jedna od prvih zaposlenica u digitalnoj agenciji iStudio, današnjem Degordianu, a prije četiri godine sreću je pronašla u Googleu, u Londonu. Sad Maju put vodi u New York, gdje nastavlja karijeru u Googleu kao Global Programmatic Ads Lead, a kako je tekao taj karijerni put i koliko je bio izazovan, otkriva u razgovoru.

Startupi i poslovanje

Aurora.hr, portal posvećen poduzetnicama, osvanuo u novom ruhu i uz novu inicijativu #rastem

Inicijativa #rastem želi pomoći poduzetnicama da doista rastu uz podršku za predstavljanje pred investitorima.

Startupi i poslovanje

Sašo Palčić, Madwise: Ljudi vas neće pratiti i slušati samo zato što ste direktor

Na 121. OpenCoffee Meetupu u Splitu gostovao je Sašo Palčić, CEO tvrtke Madwise, koji je dao mnoge korisne savjete mladim poduzetnicima.

Startupi i poslovanje

Od juniorke do direktorice u 5 godina: Kako napredovati kao tech konzultant?

Odnose s ljudima usavršavala je kao instruktorica plesa, analitičke sposobnosti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a uzornu radnu etiku usvojila je još kao pripravnica u mStartu - Želimira Kraševac danas je direktorica od koje imamo priliku učiti.