Sessionize tvrtke Dizzy.hr pomaže u organizaciji predavanja

Vrti vam se od organizacije događanja? Dizzy.hr ima rješenje – Sessionize

Ako se bavite organizacijom događanja, znate koliko to sa sobom donosi planiranja i izvršavanja mnoštva zadataka istodobno. Jedan od njih odnosi se na predavače - zaprimanje njihovih predavanja, odabir, postavljanje u raspored… A upravo tim segmentom konferencije bavi se hrvatski servis Sessionize tvrtke Dizzy.hr. No, zašto baš samo njime? Na pitanje odgovara osnivač Domagoj Pavlešić.

Speaker at Business Conference and Presentation.

Upravo ta tvrtka godinama radi na rješenjima za konferencije kao što su hrvatski Microsoft WinDays i slovenska Microsoft NT konferenca, otkriva Domagoj. Ti sustavi pokrivaju sve aspekte organizacije konferencije, ali su zbog svoje specifičnosti zahtijevaju prilagođeno rješenje. Kako je njegov tim želio napraviti univerzalno, skalabilno rješenje, obuhvaćanje svih segmenata organizacije nije bila opcija.

To je ogromno područje i ogroman posao ako se želi napraviti kako treba pa smo pronašli nišu koja je zapravo jako malo pokrivena. Svi se bave prijavama, sudionicima i kotizacijama – a posao oko predavača i predavanja sadržaja većinom se “odrađuje” usput, u Google Formsima, Excelima i mailovima te zapravo troši jako puno vremena uz veliku mogućnost pogreške. I tako je nastao Sessionize.com – najjednostavniji način za stvaranje sadržaja konferencije!

Od nominacije predavanja do veličine majice za predavača

Predavači i njihova predavanja najvažnija su prodajna točka svake konferencije, odnosno razlog zbog kojih većina posjetitelja i dolazi na događanje, zbog čega organizacija ovog dijela ne bi trebala biti odrađena usputno. Sessionize pokriva svaki dio organizacije predavanja, počevši od njihovih prijedloga, koje predavači mogu prijaviti bez da imaju profil na servisu, nakon čega tim zadužen za odabir sadržaja ocjenjuje prijedloge, potvrđuje ih i odbija. Potom se generira raspored i objavljuje na internetskoj stranici konferencije, a alat omogućuje daljnju komunikaciju s predavačima, poput slanja upitnika, informacija o dolasku na događanje…

sessionize call for papers

 

I već se može vidjeti kako sve izgleda na dvije ovdašnje konferencije – Advanced Technology Days i The European Collaboration Summit. Cijeli se projekt “kuhao” godinu dana, ali razvoj je trajao oko, kako kaže Domagoj, “udarničkih” mjesec dana.

S time da smo, moram priznati, kupili gotovu HTML/CSS temu jer smo željeli što brži izlazak na tržište. No, razvoj nije gotov – fino se prilagođavaju postojeće mogućnosti i dodaju nove i zapravo će biti potpuno funkcionalan izlaskom iz beta faze.

Konkurencija velika, ali u niši ima prostora

Industrija organizacije događanja vrlo je perspektivna – samo se u SAD-u godišnje organizira čak 1,8 milijuna događanja i susreta, na koje se troši oko 280 milijardi dolara. Samim time, sve je i više alata za upravljanje organizacijom događanja, a ponekad se čini da je svaki aspekt organizacije pokriven nekim softverom. I Domagoj se slaže da konkurencije ima, i to vrlo kvalitetne, zbog čega su se, nakon istraživanja, odlučili za nišu koja nije toliko “napučena”, ali je itekako važna za sam događaj.

Ima i tu nekoliko igrača, no trenutno smo od svih bogatiji mogućnostima i pokrivamo veće područje – za usporediv trošak. Volio bih tu reći, zbog našeg velikog iskustva s konferencijama, i da je iskustvo korištenja sustava najbolje i za predavače i organizatore – no to je nešto što će oni sami tek izjaviti. Tek smo krenuli pa je dio s testimonialsima na web-stranicama zakomentiran.

Također, naše područje su one najbrojnije konferencije, one srednje veličine. Dovoljno male da nemaju već neki veliki vlastiti konferencijski sustav, a dovoljno velike da im je bitno kako komuniciraju s predavačima i koliko vremena organizatori na to troše.

sessionize features

Sustav je trenutno u beta fazi, stoga se do novih korisnika, organizatora konferencija, dolazi na temelju preporuka. Sessionize planira ostati u ovoj fazi do kraja godine, kad se planira pohod na tržište.

U toj fazi intenzivno komuniciramo s organizatorima koji koriste naš sustav, bilježimo njihova pitanja, reakcije, ideje i želje te ćemo na temelju toga usmjeravati sam razvoj i doradu featurea. Već smo i sada, u možda tjedan dana otkad odabrani imaju pristup, dobili cijeli niz vrlo smislenih komentara i ideja (i, naravno, omanje brdo bugova koje smo polirali preko vikenda).

Besplatno za besplatna događanja

Što se tiče poslovnog plana, vrlo je jednostavan – sustav se naplaćuje 499 dolara za komercijalna događanja, odnosno ona na kojima se naplaćuju kotizacije. Za nekomercijalne, besplatne događaje, sustav je besplatan. No, u opcijama među ta dva paketa nema neke posebne razlike, osim podrške – i to se za sada ne planira promijeniti.

Osobno mi je uvijek naporno birati između paketa nekog servisa, dokučiti što mi zapravo treba i što će se dogoditi ako mi neće biti dosta ono što sam izabrao. Recimo da stavimo limit na broj predavanja koja se mogu nominirati. Meni se to čini u najmanju ruku bezobraznim – što ako ekipa poludi za tvojim eventom, svi žele na njemu predavati, i odjednom dođeš do 200 nominacija, sustav stane – i traži pare. Bezobrazno. Stoga idemo na all-inclusive – dao si nam povjerenje za svoj događaj, dat ćemo sve od sebe da ti u tome pomognemo, bez limita i figa u džepu.

Slična je priča i s besplatnim događajima – ako radiš nešto što je potpuno besplatno za ekipu koja na to dolazi, onda ti svaka čast i slobodno se posluži našim sustavom – besplatno.

Sessionize je zagazio u zanimljivu nišu, no je li dovoljno samo fokusirati se na jedan segment organizacije događanja – tržište će odlučiti. Domagoj navodi kako će u fazi fokusiranja ostati dok servis ne bude bio samoodrživ, prvenstveno financijski, a potom će se odlučivati što i kako dalje.

A ako organizirate kakvu konferenciju, bacite oko na ono što nudi Sessionize – i organizirajte sessione bez po’ muke! 😉

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.