Scorrers prekinuo 'equity' kampanju na Seedrsu zbog - investicije

Scorrers Ivana Ilečića prekinuo ‘equity’ kampanju na Seedrsu zbog – investicije

U studenome 2016. godine dobili smo treću domaću equity kampanju, onu za startup Scorrers u koji je uložio i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić. Barem smo tako mislili dok danas nije došla vijest o - otkazivanju kampanje na Seedrsu, i to zbog, kako kaže osnivač Ivan Ilečić, vanjske investicije.

scorrers-seedrs

Startup Scorers Ivana Ilečića u koji je uložio i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić prošlu jesen je krenuo s equity crowdfunding kampanjom na Seedrsu. To bi bila ukupno treća kampanja uz onu Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i Trillenium Hrvoja Prpića, da kampanja nije danas otkazana. Podsjetimo, za udio od 3,65 posto tražilo se 150.000 funti uz valuaciju Scorrersa od 3,959.716 funti, a za minimalan ulog od 19,80 funti, ulagači su postajali vlasnici jedne dionice Scorrersa.

U emailu koji je slan investitorima o prekidu kampanje navodi se kako je Scorrers dobio ‘značajnu investiciju izvana’ koja je – prihvaćena. Prema tome, objašnjavaju u Scorrersu, budući da je equity koji se nudio na Seedrsu obećan novom investitoru, kampanja se otkazuje budući da je u potpunosti financirana.

Obavijest mailom koju su dobili ulagači.
Obavijest mailom koju su dobili ulagači.

Testiranje tržišta i interesa crowdfundingom

Kad smo prvi put pisali o kampanji, CEO Scorrersa Ivan Ilečić rekao nam je kako su se za kampanju na Seedrsu odlučili zbog predstavljanja projekta na globalnom tržištu te kako bi vidjeli reakcije investitora. Ivana smo i ovaj put pitali za komentar, međutim, navodi kako ne može otkrivati detalje o investiciji dok ona ne bude službena. Objašnjavajući prekid kampanje, istaknuo je:

Imali smo dobru ponudu koja je uključivala drugačije uvjete, postotke i valuaciju te je bila riječ o poslovnim pregovorima gdje smo morali odlučiti što je najbolje za Scorrers. Moramo gledati što je za nas bolje i prihvatljivije kao poslovni model.

Razočarani backeri?

Međutim, iako će oni koji su putem Seedrsa podržali projekt dobiti novac natrag, postavlja se pitanje neće li ostati razočarani jer su ipak pomogli u stvaranju i održavanju medijskog interesa, ali i sami poželjeli biti dio priče, a sada na neki način ostaju kratkih rukava, jer da im projekt nije bio zanimljiv, vjerojatno ne bi uložili u njega. Ivan suosjeća i kaže kako je i sam doživio da su kampanje u koje je uložio bile otkazivane. Potvrđuje da je sama kampanja privukla veliki interes i mnoštvo upita, ali i objašnjava da svi koji su kliknuli na uvjete ulaganja na Seedrsu trebaju biti svjesni ovakve mogućnosti te da samim ulaganjem, sve dok kampanja nije postigla svoj cilj, realno još zapravo nisu uložili.

Isto tako se moglo dogoditi i da kampanja ne bude uspješna.

U Scorrersu kažu da im tek preostaje vidjeti koji su im sljedeći koraci, što ćemo svakako popratiti. A što se tiče backera, posebno onih prvih koji su vjerovali u projekt, očito je da svaka kampanja, pa i equity, nosi određeni rizik. Hoće li im to biti dovoljna utjeha, drugo je pitanje.

Komentari

 1. Miro

  Miro

  18. 01. 2017. u 6:29 pm Odgovori

  Bedaci… To se tak ne dela. Ruše povjerenje u equity funding, a i u sebe. Loša dugoročna politika.
  Tako to ide kad se mora “misliti na sebe”.
  Sretno s budućim kampanjama!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!