Scorrers prekinuo 'equity' kampanju na Seedrsu zbog - investicije

Scorrers Ivana Ilečića prekinuo ‘equity’ kampanju na Seedrsu zbog – investicije

U studenome 2016. godine dobili smo treću domaću equity kampanju, onu za startup Scorrers u koji je uložio i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić. Barem smo tako mislili dok danas nije došla vijest o - otkazivanju kampanje na Seedrsu, i to zbog, kako kaže osnivač Ivan Ilečić, vanjske investicije.

scorrers-seedrs

Startup Scorers Ivana Ilečića u koji je uložio i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić prošlu jesen je krenuo s equity crowdfunding kampanjom na Seedrsu. To bi bila ukupno treća kampanja uz onu Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i Trillenium Hrvoja Prpića, da kampanja nije danas otkazana. Podsjetimo, za udio od 3,65 posto tražilo se 150.000 funti uz valuaciju Scorrersa od 3,959.716 funti, a za minimalan ulog od 19,80 funti, ulagači su postajali vlasnici jedne dionice Scorrersa.

U emailu koji je slan investitorima o prekidu kampanje navodi se kako je Scorrers dobio ‘značajnu investiciju izvana’ koja je – prihvaćena. Prema tome, objašnjavaju u Scorrersu, budući da je equity koji se nudio na Seedrsu obećan novom investitoru, kampanja se otkazuje budući da je u potpunosti financirana.

Obavijest mailom koju su dobili ulagači.
Obavijest mailom koju su dobili ulagači.

Testiranje tržišta i interesa crowdfundingom

Kad smo prvi put pisali o kampanji, CEO Scorrersa Ivan Ilečić rekao nam je kako su se za kampanju na Seedrsu odlučili zbog predstavljanja projekta na globalnom tržištu te kako bi vidjeli reakcije investitora. Ivana smo i ovaj put pitali za komentar, međutim, navodi kako ne može otkrivati detalje o investiciji dok ona ne bude službena. Objašnjavajući prekid kampanje, istaknuo je:

Imali smo dobru ponudu koja je uključivala drugačije uvjete, postotke i valuaciju te je bila riječ o poslovnim pregovorima gdje smo morali odlučiti što je najbolje za Scorrers. Moramo gledati što je za nas bolje i prihvatljivije kao poslovni model.

Razočarani backeri?

Međutim, iako će oni koji su putem Seedrsa podržali projekt dobiti novac natrag, postavlja se pitanje neće li ostati razočarani jer su ipak pomogli u stvaranju i održavanju medijskog interesa, ali i sami poželjeli biti dio priče, a sada na neki način ostaju kratkih rukava, jer da im projekt nije bio zanimljiv, vjerojatno ne bi uložili u njega. Ivan suosjeća i kaže kako je i sam doživio da su kampanje u koje je uložio bile otkazivane. Potvrđuje da je sama kampanja privukla veliki interes i mnoštvo upita, ali i objašnjava da svi koji su kliknuli na uvjete ulaganja na Seedrsu trebaju biti svjesni ovakve mogućnosti te da samim ulaganjem, sve dok kampanja nije postigla svoj cilj, realno još zapravo nisu uložili.

Isto tako se moglo dogoditi i da kampanja ne bude uspješna.

U Scorrersu kažu da im tek preostaje vidjeti koji su im sljedeći koraci, što ćemo svakako popratiti. A što se tiče backera, posebno onih prvih koji su vjerovali u projekt, očito je da svaka kampanja, pa i equity, nosi određeni rizik. Hoće li im to biti dovoljna utjeha, drugo je pitanje.

Komentari

 1. Miro

  Miro

  18. 01. 2017. u 6:29 pm Odgovori

  Bedaci… To se tak ne dela. Ruše povjerenje u equity funding, a i u sebe. Loša dugoročna politika.
  Tako to ide kad se mora “misliti na sebe”.
  Sretno s budućim kampanjama!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.