Samsung kažnjen s 340.000 dolara zbog lažiranja komentara na internetu

Samsung kažnjen s 340.000 dolara zbog lažiranja komentara na internetu

Nakon što je na Tajvanu uhvaćen kako plaća za lažne pozitivne komentare o svojim proizvodima te za negativne komentare o konkurenciji, Samsung je kažnjen s 340.000 dolara. Riječ je o nastavku priče iz travnja ove godine kad je tamošnja agencija za tržišno natjecanje najavila da otvara istragu o navodima.

Samsung

Nakon što je na Tajvanu uhvaćen kako plaća za lažne pozitivne komentare o svojim proizvodima te za negativne komentare o konkurenciji, Samsung je kažnjen s 340.000 dolara. Riječ je o nastavku priče iz travnja ove godine kad je tamošnja agencija za tržišno natjecanje najavila da otvara istragu o navodima.

Kako se čini, istraga je potvrdila sumnje, piše The Verge. Tajvanski Fair Trade Commission (FTC) tvrdi kako je Samsung koristio “velik broj unajmljenih pisaca i zaposlenika” da postaju po tamošnjim forumima. No, kako je Samsung i tvrdio, to su radile tamošnje marketinške tvrtke, stoga su njih dvije kažnjene s više od 100.000 dolara. Ne spominje se o čijim se konkurentskim proizvodima pisalo na loš način, ali navodno je riječ o HTC-ovim uređajima.

Inače, engleski izraz za ovakav tip marketinga je “astroturfing”, a Samsung nikako nije prva tvrtka koja se koristila tom metodom, no svakako je nezgodno što je ove godine uhvaćen u astroturfanju čak dva puta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!