Samsung konačno objavio zašto su eksplodirali uređaji Galaxy Note 7

Samsung konačno objavio zašto su eksplodirali uređaji Galaxy Note 7

Greška koja je rezultirala globalnim povlačenjem više od 2 i pol milijuna uređaja Samsung Galaxy Note 7, leži u litij-ionskim baterijama, zaključak je istrage koja tvrdi da problem nije bio u softveru ili hardveru samog uređaja.

Istraga je pokazala da problem nije bio u hardveru ili softveru uređaja.
Istraga je pokazala da problem nije bio u hardveru ili softveru uređaja.

Samsung Electronics je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Seulu konačno objavio uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note 7. U službenom priopćenju navedeno je kako je istraga trajala nekoliko mjeseci, tijekom kojih su testirani deseci tisuća uređaja, a uzrok pregrijavanja i eksplozije uređaja bile su litij-ionske originalne i zamjenske baterije, prenose mediji. Ključ problema s baterijom u uređaju Note 7 bilo je premalo kućište što je uzrokovalo kratke spojeve. Također, problem s baterijom koja se koristila u izvornoj seriji Note 7s povezana je s unutarnjom strukturom koja se sastoji od slojeva pozitivne i negativne elektrode.

Istragu su provodile nezavisne grupacije UL, Exponent i TUV Rheinland čiji su predstavnici na konferenciji za medije obrazložili rezultate istrage. Predstavljene su i nove mjere koje Samsung predstavlja kao odgovor na incidente čija je najveća posljedica gubitak povjerenja korisnika.

Kako vratiti povjerenje?

Predsjednik uprave odjela
Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija, DJ Koh, istaknuo je predanost Samsunga u ponovnom stjecanju punog povjerenja korisnika.

S ciljem dodatne sigurnosti proizvoda, Samsung od sada uvodi širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka, stoji u priopćenju. Uz to, oformljena je savjetodavna skupina za baterije koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači. Uključivanje vanjskih savjetnika u sigurnosnu kontrolu trebalo bi zajamčiti objektivnost po pitanju sigurnosti i inovacija baterija. Četiri člana skupine su dr. Clare Grey, profesorica kemije na Sveučilištu Cambridge; dr. Gerbrand Ceder, profesor znanosti o materijalima i inženjerstvu s UC Berkeley; dr. Yi Cui, profesor znanosti o materijalima i inženjerstvu na Sveučilištu Stanford; te dr. Toru Amazutsumi, izvršni direktor tvrtke Amaz Techno-consultant.

Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija Samsung Electronicsa, DJ Koh, ispričao se korisnicima i zahvalio mobilnim operaterima, maloprodajnim partnerima, distributerima te poslovnim partnerima na strpljenju i potpori. Istaknuo je predanost Samsunga u ponovnom stjecanju punog povjerenja korisnika, što je posebno važno s obzirom na najavljeni izlazak Samsung Galaxy S8. Na konferenciji je također objavljeno da, za razliku od Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge, nova serija uređaja iz Galaxy obitelji neće biti prikazana na Mobile World Congressu, jednom od najvažnijih događanja u mobilnoj industriji. Ipak, izlazak S8-ice na tržište možemo očekivati na proljeće.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.