Samsung konačno objavio zašto su eksplodirali uređaji Galaxy Note 7

Samsung konačno objavio zašto su eksplodirali uređaji Galaxy Note 7

Greška koja je rezultirala globalnim povlačenjem više od 2 i pol milijuna uređaja Samsung Galaxy Note 7, leži u litij-ionskim baterijama, zaključak je istrage koja tvrdi da problem nije bio u softveru ili hardveru samog uređaja.

Istraga je pokazala da problem nije bio u hardveru ili softveru uređaja.
Istraga je pokazala da problem nije bio u hardveru ili softveru uređaja.

Samsung Electronics je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Seulu konačno objavio uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note 7. U službenom priopćenju navedeno je kako je istraga trajala nekoliko mjeseci, tijekom kojih su testirani deseci tisuća uređaja, a uzrok pregrijavanja i eksplozije uređaja bile su litij-ionske originalne i zamjenske baterije, prenose mediji. Ključ problema s baterijom u uređaju Note 7 bilo je premalo kućište što je uzrokovalo kratke spojeve. Također, problem s baterijom koja se koristila u izvornoj seriji Note 7s povezana je s unutarnjom strukturom koja se sastoji od slojeva pozitivne i negativne elektrode.

Istragu su provodile nezavisne grupacije UL, Exponent i TUV Rheinland čiji su predstavnici na konferenciji za medije obrazložili rezultate istrage. Predstavljene su i nove mjere koje Samsung predstavlja kao odgovor na incidente čija je najveća posljedica gubitak povjerenja korisnika.

Kako vratiti povjerenje?

Predsjednik uprave odjela
Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija, DJ Koh, istaknuo je predanost Samsunga u ponovnom stjecanju punog povjerenja korisnika.

S ciljem dodatne sigurnosti proizvoda, Samsung od sada uvodi širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka, stoji u priopćenju. Uz to, oformljena je savjetodavna skupina za baterije koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači. Uključivanje vanjskih savjetnika u sigurnosnu kontrolu trebalo bi zajamčiti objektivnost po pitanju sigurnosti i inovacija baterija. Četiri člana skupine su dr. Clare Grey, profesorica kemije na Sveučilištu Cambridge; dr. Gerbrand Ceder, profesor znanosti o materijalima i inženjerstvu s UC Berkeley; dr. Yi Cui, profesor znanosti o materijalima i inženjerstvu na Sveučilištu Stanford; te dr. Toru Amazutsumi, izvršni direktor tvrtke Amaz Techno-consultant.

Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija Samsung Electronicsa, DJ Koh, ispričao se korisnicima i zahvalio mobilnim operaterima, maloprodajnim partnerima, distributerima te poslovnim partnerima na strpljenju i potpori. Istaknuo je predanost Samsunga u ponovnom stjecanju punog povjerenja korisnika, što je posebno važno s obzirom na najavljeni izlazak Samsung Galaxy S8. Na konferenciji je također objavljeno da, za razliku od Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge, nova serija uređaja iz Galaxy obitelji neće biti prikazana na Mobile World Congressu, jednom od najvažnijih događanja u mobilnoj industriji. Ipak, izlazak S8-ice na tržište možemo očekivati na proljeće.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.