Samsung se utrkuje s Appleom, novi Galaxy Note – već u kolovozu?

Iako je dosadašnja praksa bila drugačija, Samsung bi novo izdanje Galaxy Notea mogao službeno predstaviti i pustiti na tržište već u kolovozu. Raniji izlazak Galaxy Notea 5 dao bi više vremena za pisanje i razgovore o novom modelu Samsungova phableta, sa željom da se izbjegne sudaranje s novitetima iz Applea.

samsungNote4NoteEdge

Za razliku od prošlih godina, kada je Samsungov phablet Galaxy Note izlazio rano u rujnu, sa službenim predstavljanjem na IFA-i u Berlinu, novi model uređaja s obilježjima ‘smartphonea’ i tableta mogao bi biti predstavljen ranije. Potvrde još nema, ali neimenovani izvor povezan sa Samsungom otkrio je Reutersu da će se izlazak Galaxy Notea 5 dogoditi već sredinom kolovoza.

S neimenovanim izvorima, dakako, treba biti oprezan, ali Reutersov ugled poziva na to da se ovakva informacija shvati ozbiljno. Pored toga, ovo nije prvi glas o mogućem ranijem izlasku. Korejski WhoWired u svibnju je objavio da će se novi model Samsungova Galaxy Notea pojaviti pred svijetom već potkraj srpnja, umjesto prvotno predviđenoga 4. rujna.

Više vremena za raspravu prije iPhonea 6s

Bude li Galaxy Note 5 imao raniji datum izlaska, glavni razlog za to bio bi u većoj prilici da Samsungov novi phablet bude u središtu pozornosti. Predstavljanje u Berlinu na početku rujna ostavilo bi manje vremena za osvrte i komentare prije nego Apple izađe u javnost sa svojim novitetima, s naglaskom na iPhone 6s, koji bi trebao izaći 25. rujna.

Bolja promocija i izbjegavanje sudaranja termina s Appleom mogli bi pomoći da Samsung zaustavi ili barem uspori pad profita, čiji kontinuitet nije bio prekinut ni početkom prodaje Galaxy S6-a i Galaxy S6 Edgea poslije njihova izlaska u travnju. Ostatak godine dat će odgovor na pitanje može li novi Galaxy Note preokrenuti taj trend, bez obzira na to izašao za mjesec dana ili u uobičajenom rujanskom terminu.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Zašto više nije dovoljno biti dobar developer u Hrvatskoj (i zašto ‘freelance’ nije rješenje)

CEO-i Rentlija, Neuralaba, Bornfighta i Locastica u Labinu su razgovarali o tome kako učiniti zaposlenike sretnima, ali i o freelancerima te - podjeli zarade.

Startupi i poslovanje

Taxify, konkurent Uberu, stiže u Hrvatsku: Traže se vozači i Country Manager

Taxify je aplikacija za naručivanje taksi prijevoza, porijeklom iz Estonije, a danas dostupna u gotovo 30 zemalja u Europi, Africi, Južnoj Americi te Australiji. Sudeći prema aktivnim oglasima za posao, uskoro stiže u Hrvatsku.

Digitalni mediji

Učimo o podcastu od domaćih snaga: Podcast inkubator i Surove strasti

Opasnost nije u novim stvarima, već u našem strahu da kad ne znamo - istražujemo, pitamo i učimo. Podcast je na naše prostore došao da ostane, samo je pitanje kada ćete vi naći vremena da saznate o čemu se tu zapravo radi.

Što ste propustili

Društvene mreže

Po Instagram profilu Josipa Budimira nikad ne biste zaključili da je on – gradonačelnik

OK, dobro, možda i biste, jer mu upravo to stoji u biografiji. Ali i usprkos tome, prije biste zaključili da je riječ o jednom od onih pokušaja humora kada neki pametnjaković u biografiju stavi da je direktor Facebooka. Što zapravo i nema smisla ako ste na Instagramu.

Novost

Zbog promocije softvera za varanje u Fortniteu dobili tužbe u stvarnom svijetu

Epic Games se ne šali, u stvarnome svijetu tuži osobe za varanje u video igri, a podrška zajednice za ovo je ogromna.

Startupi i poslovanje

Peter Looker uz 30-godišnje iskustvo i veze u SAD-u želi pomoći hrvatskim tvrtkama u usponu

On je američki poduzetnik čiji su proizvodi u 30 godina obišli mnoge strane svijeta, ali se sa svojim iskustvom i znanjem odlučio smjestiti u Europu. Što je Petera namamilo u našu regiju?

Sponzorirano

Studija slučaja: Kako po prvi put organizirati studentsku praksu u manjoj tvrtki?

Nije jednako organizirati studentsku praksu u timu od stotinu ljudi i u malim tvrtkama gdje često ne postoji jedna osoba ili cijeli tim koji će se samo praktikantima baviti cijelo ljeto.

Društvene mreže

Twitter zbunjuje one koji ga ne koriste, zato opaska ‘retweets ≠ endorsements’ nije dovoljna

Mnogi korisnici Twittera u svoju biografiju dodali su objašnjenje “retweets ≠ endorsements”. No, u pojedinim slučajevima, posebice ako je politika upletena, to neće biti dovoljno da se ogradite od sadržaja koji dijelite - posebice ako taj sadržaj dođe pred oči onih koji Twitter ne koriste.

Prikaz

Za moje sestrične: Dan u životu community managera u Remedy Entertainmentu

"Vida, ne možemo vjerovati da si već deset mjeseci u Finskoj, a mi još uvijek nemamo pojma što ti zapravo radiš", rekle su mi sestrične. Za njih, a i za sve ostale, slijedi moj tipičan radni dan u Remedy Entertainmentu.