RSG Capital i BoundBreaker na Startup srijedi predstavili kako surađuju sa startupima

RSG Capital i BoundBreaker na Startup srijedi predstavili kako surađuju sa startupima

Na današnjoj Startup srijedi u Zagrebu investicijski fond RSG Capital i ekipa BoundBreakera predstavili su načine na koje rade s tehnološkim startupima. RSG Capital je investicijski fond koji je nedavno uložio 900 tisuća eura u SecuCert, dok je BoundBreaker projekt kojim se slovenske startupe želi povezati sa Silicijskom dolinom.

RSG Capital i BoundBreaker prezentirali su na zagrebačkoj Startup srijedi.

Na današnjoj Startup srijedi u Zagrebu investicijski fond RSG Capital i ekipa BoundBreakera predstavili su načine na koje rade s tehnološkim startupima. RSG Capital je investicijski fond koji je nedavno uložio 900 tisuća eura u SecuCert, dok je BoundBreaker projekt kojim se slovenske startupe želi povezati sa Silicijskom dolinom.

Od 500 tisuća do 1.5 milijuna eura investicije

Jure Mikuž, direktor RSG Capitala, predstavio je investicijski fond od 20 milijuna eura koji čine četiri partnera od kojih je jedan iz Izraela. RSG Capital je dosad investirao prvenstveno u biotehnologiju (TAB Systems) i mobilne tehnologije (ShoutEm). Iako im je većina investicija u Sloveniji, namjeravaju proširiti svoj portfolio širom istočne Europe. Na pitanje o tome koliko investiraju, Mikuž je izjavio kako ulažu od 500 tisuća do 1.5 milijuna eura za manji udio odnosno do 30 posto tvrtki.

Viktor Marohnić iz ShoutEma u koje je RSG Capital uložio objasnio je kako surađuju sa svojim investitorima te objasnio kako funkcioniraju redoviti sastanci. Naime, jedan board member tvrtke je iz RSG Capitala i pomaže u planiranju daljnjih aktivnosti.

Izraelskim modelom na američko tržište?

Nakon sat vremena kašnjenja stigla je i ekipa BoundBreakera koja pokušava stvoriti zajednicu startupa, a pokušavaju replicirati izraelski model te cilja na američko tržište. Konkretno, da startupi nađu seed investiciju u regiji, a ranu investiciju u SAD-u. Kasnije se prodaja i direktiva startupa seli u SAD-a, dok tehnološki razvoj ostaje u regiji.

Kristjan Pečanac, suosnivač BoundBreakera, smatra kako je najbitnije prenijeti “duh” Silicijske doline u Sloveniju, Hrvatsku, itd. Dugoročni cilj im je stvoriti trajni Startup house u Silicijskoj dolini putem kojeg će domaći startupi lakše upoznati Dolinu i potencijalno investitore. Pečanac je naglasio kako se razlikuju od primjerice Seedcampa po trajnijoj potpori koja je sličnija treningu. Za troškove priprema BoundBreakers uzimaju nekoliko postotaka udjela u startupima s kojima rade.

Komentari

  1. Damir2

    Damir2

    14. 04. 2011. u 8:57 pm Odgovori

    zvicu dobro. No koliko se sjecam prije par godina RSG nije ulagao u startupe vec su trazili vec razvijene projekte u regiji (citaj nema takvih). To sam osobno cuo od predstavnika.

    Mozda su sad promijenili taktiku. Ova je realnija

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.