Otvorena konferencija RockPaperStartups u Rijeci

Otvorena konferencija RockPaperStartups: Agencijski startupi okupili se u Rijeci

Jutros je službeno otvorena konferencija RockPaperStartups u Rijeci, u organizaciji Netokracije, koja ove godine ima misiju povezati agencije koje imaju vlastiti startup i investitore koji traže timove vrijedne ulaganja. Konferenciju su otvorili Netokracijin osnivač Ivan Brezak Brkan, zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić i predstavnik generalnog sponzora, Vipneta, Adrian Ježina.

Adrian Ježina, član Uprave Vipneta, na otvorenju konferencije RockPaperStartups (slike: Luka Travaš)
Adrian Ježina, član Uprave Vipneta, na otvorenju konferencije RockPaperStartups (slike: Luka Travaš)

Ivan Brezak Brkan na početku je naveo kako je tema konferencije ove godine nije bila općenita, nego konkretna, i to u skladu sa specifičnosti regije.

Primijetili smo da mnoge osobe prvotno rade s klijentima, bilo da je riječ o developerima ili marketingašima, a s vremenom požele raditi na proizvodima, odnosno razvoju vlastitog startupa. Zbog toga smo odlučili povezati njih, investitore i ostale relevantne osobe kako bismo potakli i druge da se upuste u svijet proizvoda namijenjenih za globalno tržište.

Ivan se zahvalio sponzorima, bez kojih događaj ne bi bio moguć – generalni sponzor je Vipnet, a domaćin je Grad Rijeka. Uz njih, tu su PayPal, 3fs, .Me, HAMAG-BICRO te Becks. Adrian Ježina, član Uprave Vipneta, spomenuo je kako je i ovaj telekom svojedobno bio u startup fazi, još 1998. godine, stoga se mogao poistovjetiti s posjetiteljima konferencije.

Treba hrabrosti za pokretanje startupa – vi ste na početku putovanja i nadam se da ćete uspjeti doći do kraja. Čeka vas puno posla do uspjeha. Morate imati dobru ideju, morate imati tehničku sposobnost, a bitno je i da ste krenuli sa svime u pravo vrijeme.

ICT je grana koja jedina u doba recesije bilježi rast, a i sam se Vipnet uključuje u tu granu nudeći usluge “u oblaku”. Ježina je pozvao one koji imaju ideje, a koje bi se uklopile u viziju ovog telekoma, da svakako stupe u kontakt.

M
Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Rijeke, službeno je otvorio konferenciju.

Nakon toga slijedilo je i službeno otvorenje, za što je bio zadužan Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Rijeke, koji je naveo kako su ovom gradu startupi vrlo vrijedni. Prošle je godine zbog toga pokrenut startup inkubator, jer smatraju da mladi ljudi mogu i žele raditi, samo im treba dati priliku.

RockPaperStartups održava se danas i sutra u Rijeci, uz temu Agencija, startup, uspjeh! Cilj je potaknuti “agencijaše” da se upuste u kreiranje proizvoda (startupa), kao i prezentiranje onih koji su to već učinili, pa su tako teme predavanja usmjerene na izazove i prilike koje prijelaz iz usluga u proizvode donosi sa sobom. Predavanja će, među ostalima, držati Daniel Ackermann iz Degordiana, digitalne agencije koja razvija svoje proizvode poput Socialpuzzlea i Meditoolkita, Mario Frančešević iz Socialbakersa, uspješne češke tehnološke tvrtke koja je svojedobno akvizirala Frančeševićev startup Socialbrando te Andraž Logar iz tvrtke 3fs, RnD lab (laboratorij za istraživanje i razvoj) te mnogi drugi.

Održat će se i prezentiranje (agencijskih) startupa pred investitorima, kao što su Jure Mikuž, RSG Capital, Dan Lupu, Early bird, Nebojša Lazić, Startlabs te Dilyan Dimitrov, Eleven.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.