Otvorena konferencija RockPaperStartups u Rijeci

Otvorena konferencija RockPaperStartups: Agencijski startupi okupili se u Rijeci

Jutros je službeno otvorena konferencija RockPaperStartups u Rijeci, u organizaciji Netokracije, koja ove godine ima misiju povezati agencije koje imaju vlastiti startup i investitore koji traže timove vrijedne ulaganja. Konferenciju su otvorili Netokracijin osnivač Ivan Brezak Brkan, zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić i predstavnik generalnog sponzora, Vipneta, Adrian Ježina.

Adrian Ježina, član Uprave Vipneta, na otvorenju konferencije RockPaperStartups (slike: Luka Travaš)
Adrian Ježina, član Uprave Vipneta, na otvorenju konferencije RockPaperStartups (slike: Luka Travaš)

Ivan Brezak Brkan na početku je naveo kako je tema konferencije ove godine nije bila općenita, nego konkretna, i to u skladu sa specifičnosti regije.

Primijetili smo da mnoge osobe prvotno rade s klijentima, bilo da je riječ o developerima ili marketingašima, a s vremenom požele raditi na proizvodima, odnosno razvoju vlastitog startupa. Zbog toga smo odlučili povezati njih, investitore i ostale relevantne osobe kako bismo potakli i druge da se upuste u svijet proizvoda namijenjenih za globalno tržište.

Ivan se zahvalio sponzorima, bez kojih događaj ne bi bio moguć – generalni sponzor je Vipnet, a domaćin je Grad Rijeka. Uz njih, tu su PayPal, 3fs, .Me, HAMAG-BICRO te Becks. Adrian Ježina, član Uprave Vipneta, spomenuo je kako je i ovaj telekom svojedobno bio u startup fazi, još 1998. godine, stoga se mogao poistovjetiti s posjetiteljima konferencije.

Treba hrabrosti za pokretanje startupa – vi ste na početku putovanja i nadam se da ćete uspjeti doći do kraja. Čeka vas puno posla do uspjeha. Morate imati dobru ideju, morate imati tehničku sposobnost, a bitno je i da ste krenuli sa svime u pravo vrijeme.

ICT je grana koja jedina u doba recesije bilježi rast, a i sam se Vipnet uključuje u tu granu nudeći usluge “u oblaku”. Ježina je pozvao one koji imaju ideje, a koje bi se uklopile u viziju ovog telekoma, da svakako stupe u kontakt.

M
Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Rijeke, službeno je otvorio konferenciju.

Nakon toga slijedilo je i službeno otvorenje, za što je bio zadužan Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Rijeke, koji je naveo kako su ovom gradu startupi vrlo vrijedni. Prošle je godine zbog toga pokrenut startup inkubator, jer smatraju da mladi ljudi mogu i žele raditi, samo im treba dati priliku.

RockPaperStartups održava se danas i sutra u Rijeci, uz temu Agencija, startup, uspjeh! Cilj je potaknuti “agencijaše” da se upuste u kreiranje proizvoda (startupa), kao i prezentiranje onih koji su to već učinili, pa su tako teme predavanja usmjerene na izazove i prilike koje prijelaz iz usluga u proizvode donosi sa sobom. Predavanja će, među ostalima, držati Daniel Ackermann iz Degordiana, digitalne agencije koja razvija svoje proizvode poput Socialpuzzlea i Meditoolkita, Mario Frančešević iz Socialbakersa, uspješne češke tehnološke tvrtke koja je svojedobno akvizirala Frančeševićev startup Socialbrando te Andraž Logar iz tvrtke 3fs, RnD lab (laboratorij za istraživanje i razvoj) te mnogi drugi.

Održat će se i prezentiranje (agencijskih) startupa pred investitorima, kao što su Jure Mikuž, RSG Capital, Dan Lupu, Early bird, Nebojša Lazić, Startlabs te Dilyan Dimitrov, Eleven.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.