RockPaperStartups konferencija počinje već u srijedu: Objavljeni finalisti Mini SeedCampa

RockPaperStartups konferencija počinje već u srijedu: Objavljeni finalisti Mini SeedCampa

Danas je i službeno medijima predstavljena konferencija RockPaperStartups, najveća europska ljetna startup konferencija, koja će se od 17. do 19. srpnja održavati u Kompleksu Rikard Benčić u Rijeci.

Ivan Brezak Brkn, Netokracija, Ivana Galić, Vipnet i Ivan Kapulica, Squee, predstavljaju konferenciju RockPaperStartups (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Ivan Brezak Brkan, Netokracija, Ivana Galić, Vipnet i Ivan Kapulica, Squee, predstavljaju konferenciju RockPaperStartups (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Danas je i službeno medijima predstavljena konferencija RockPaperStartups, najveća europska ljetna konferencija posvećena startup sceni, koja će se od 17. do 19. srpnja održavati u Kompleksu Rikard Benčić u Rijeci.

Ivan Brezak Brkan, glavni urednik i osnivač Netokracije i organizator konferencije RockPaperStartups, koja se, inače, održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, najavio je program te izvrsna predavanja vrhunskih predavača koje ekipa Netokracije samo za ovu priliku  dovodi u Rijeku. Tako se na listi govornika nalaze Daniel Burka, dizajnerska zvijezda Google Venturesa, John Bradford, Managing Director Techstars Londona, Carlos Eduardo Espinal, Partner u Seedcamp UK, Martin Ringelin, dizajnerska zvijezda Twittera, Goran Duškić, suosnivač WhoAPI-ja, Robin Wauters, europski urednik The Next Weba, Bogdan Iordache, osnivač How to Weba, Paddy Cosgrave, osnivač Dublin Web Summita te mnogi drugi.

Zahvaljujući gradu Rijeka, koji je i pokrovitelj te produkcijski partner cijelog događaja, konferencija se može održati na ovoj idealnoj lokaciji, a Ivan Brezak Brkan objašnjava zbog čega je važno da se baš u ovome trenutku organizira događaj ove vrste:

Zahvaljujući lokaciji koja je vrlo praktična okupit će se cijela regionalna startup scena po prvi puta na istome mjestu. Naime, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju radi se o ključnom trenutku u kojem u zemlji stvaramo ključnu točku za otkrivanje i podržavanje inovativnih tehnoloških tvrtki koje dokazano mogu pospješiti rad gospodarstva te zaposliti velik broj mladih, talentiranih ljudi. Regionalnom suradnjom će to biti time jednostavnije, posebice uz podršku organizacija poput britanskog Seedcampa i američkog Techstarsa, vodećih svjetskih akceleratora za startupe.

Objavljeno je i deset timova koji će sudjelovati na Mini Seedcampu u Rijeci.
Objavljeno je i deset timova koji će sudjelovati na Mini Seedcampu u Rijeci.

Kad smo već kod Seedcampa, dan prije službenog početka konferencije, 17. srpnja, održat će se Mini Seedcamp Rijeka, prilika da startupi upoznaju iznimno dobre mentore i ulagače, koji im mogu olakšati put prema daljnjoj startup fazi. Na konferenciji je službeno objavljeno i 10 timova koji su ušli u natjecanje, a to su Anctu, Sizem, Teddy the Guardian, 8memo, Hungr.io, AuThink, BabyWatch, ListenApp, Openoy i Edgar the Storyteller.

Startupe će mentorirati oko 50 mentora iz cijele regije. Dosadašnji takvi događaji pokazali su da postoji veliki potencijal za startupe, a možda bismo već 17. srpnja mogli imati informacije o novim investicijama.

Ivan Kapulica, suosnivač hrvatskog startupa Squee, koji je nedavno dobio veliku investiciju od strane bugarskog Elevena, čestitao je timovima koji su prošli u finale natjecanja te objasnio koliko su ovakve konferencije važne za mlade timove koji teško dolaze do investicija.

U 17 mjeseci, koliko Squee postoji, startup scena se poprilično promijenila. Primjerice, osobe koje dolaze na ovu konferenciju nevjerojatne su za networking, stoga preporučujem startupima da svakako iskoriste tu priliku.

Ivana Galić,
Ivana Galić, rukovoditeljica Marketinških komunikacija Vipneta, objasnila je kako se duh startupa njeguje u Vipnetu. (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Prisutnima se obratila i Ivana Galić, rukovoditeljica Marketinških komunikacija Vipneta, generalnog partnera konferencije.

Vipnet je i sam jednom prilikom bio startup, stoga se taj duh  još uvijek njeguje u našoj tvrtki. Način na koji surađujemo sa startupima je doveo do toga da smo pokrovitelj konferencije RockPaperStartups. Naime, i sami dobivamo stotine ideja i poslovnih prijedloga, koje analiziramo i evaluiramo, procjenjujemo njihov tržišni potencijal i s pojedinima ulazimo u partnerstva.

Inače, i sam će Vipnet imati dva svoja mentora na konferenciji, što je idealna prilika za one koji žele ovom telekomu ponuditi svoj proizvod ili uslugu.

Dakle, nakon srijede i Mini Seedcampa, u četvrtak, 18. i petak, 19. srpnja počinje pravi rock’n’roll doživljaj – RockPaperStartups danju će nuditi predavanja, razgovore i panele, a noću networking, koncerte i partijanje. Sunce, more i velika količina startupa najbolja je formula za izvrstan uvod u vikend, kada se na istom mjestu održava festival kreativnosti Republika, širi edukativni događaj i partner RockPaperStartupsa. Inače, sudionici koji kupe ulaznicu za RockPaperStartups mogu posjećivati događanja u sklopu Republika Festa do kraja vikenda!

Komentari

  1. Marko

    Marko

    12. 07. 2013. u 5:48 pm Odgovori

    Ne bi volio inkomodirati nikoga ali pomalo se stječe dojam da to IBB organizira za svoju samopromociju. Koje su svrhe svih ovih događaja i kakav to ‘mentorluk’ startupima može ponuditi npr VIP. Koja je konkretna korist od svega ovoga, i kakve su koristi bile dosad, zna li netko odgovor

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?