Uskoro nam stiže The Ring, prsten za vladanje elektronikom

The Ring, prsten koji vlada elektronikom, postaje još manji i još bolji!

The Ring, prsten pomoću kojeg pokretima možemo kontrolirati elektroničke uređaje, došao je do završnog prototipa. Niz problema na koje je proizvođač prstena Logbar naišao odužili su vrijeme proizvodnje preko najavljenog roka, ali prsten je tu i kada korisnik ovlada njime, postaje jako zanimljiv gadget.

Ring se ne nosi na prstenjaku, nego na kažiprstu (izvor: Kickstarter)
Ring se ne nosi na prstenjaku, nego na kažiprstu (izvor: Kickstarter)

Logbar je završio s izmjenama prototipa The Ringa, prstena koji pokretima prsta u zraku kontrolira potrošačku elektroniku. Gotov proizvod izgleda puno manji nego je bio na početku, a ova se japanska tvrtka trudi smanjiti ga još više kako bi The Ring postao neprimjetan modni detalj, objavio je TechCrunch.

Princip na kojem prsten radi vrlo je jednostavan, iza kontroliranja pokretima stoje memorirane gestikulacije koje imaju vlastite funkcije, a korisnik k tome može kreirati i vlastite pokrete kako bi prsten u potpunosti prilagodio sebi.

Uz prepoznavanje gesti The Ring može prepoznati i tekst ispisan u zraku. Uvježbana osoba može pisati poruke i podsjetnike i memorirati ih na svoj pametni telefon. Uz tekst, tu je i plaćanje koje s The Ringom postaje uistinu inovativno.

Jedan prsten da plati sve

Prsten pomoću GPS-a kupnju čini stvarno brzom i jednostavnom, opcija je moguća samo u dućanima koji su pristali da se gadget koristi kao sredstvo plaćanja, no nađete li se u jednom od takvih objekata, moći ćete vrtjeti runde crtajući kvačice po zraku..

Direktor Logbara Takuro Yoshida može kontrolirati prsten sa stopostotnom točnošću za što je vjerojatno potrebno jako puno vježbe jer uređaj, kako Yoshida sam kaže, ima strmu krivulju učenja. No njegova uspješnost govori da se prstenom može savršeno ovladati.

The Ring za sada nije poveziv s potrošačkom elektronikom, no Logbar će ove godine izbaciti uređaj za povezivanje kućne tehnike s prstenom koji će koštati oko 70 dolara.

Kontroliranje gestama zvuči odlično, no teško je zamisliti kako će zamijeniti brzinu tipkovnice. Upravljanje gestama bi bilo zabavno na nekim uređajima poput lampi i svjetala u domu, no korištenje prstena za pisanje poruka u javnosti moglo bi biti problematično – vrijeme pisanja bilo bi duže, a korisnik bi izgledao kao klaun ili u najmanju ruku pantomimičar.

Inače, ovo nije prvi “pametni prsten”, a mi vas podsjećamo na Ringly, komad nakita koji će oduševiti svaku geeketu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?