Registar.branitelji.hr: Konačno objavljen Registar branitelja Domovinskog rata

Registar.branitelji.hr: Konačno objavljen Registar branitelja Domovinskog rata

Nakon mnogo kontroverze, Ministarstvo branitelja upravo je objavilo registar hrvatskih branitelja. Registar sadrži opći dio koji se sastoji od iscrpnih podataka branitelja kao što su ime i prezime, ime jednog roditelja, datum i mjesto rođenja, broj dana provedenih u ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru i pripadnosti MUP-u ili MORH-u kao i posebni dio o ratnom putu koji će biti objavljen samo kod onih branitelja koji to dozvole.

Nakon mnogo kontroverze, Ministarstvo branitelja upravo je objavilo registar hrvatskih branitelja, koji je već nakon nekoliko minuta nedostupan – očito zbog prevelike posjećenosti. Registar u obliku web aplikacije sadrži opći dio koji se sastoji od iscrpnih podataka branitelja kao što su ime i prezime, ime jednog roditelja, datum i mjesto rođenja, broj dana provedenih u ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru i pripadnosti MUP-u ili MORH-u kao i posebni dio o ratnom putu koji će biti objavljen samo kod onih branitelja koji to dozvole.

Trnovit put do objave

Podsjetimo se, registar branitelja prvi je put procurio u javnost u travnju 2010. godine, nakon što ga je nepoznata osoba objavila na Internetu. Zbog objave registra policija je tada uhitila Marka Rakara nakon što se on sam pojavio u policiji kako bi otklonio sumnju da on stoji iza objave registra, a kasnije i pustila na slobodu. Pošto su sada stvoreni svi zakonski preduvjeti za objavu registra, objavila ga je sama država.

Komentari

 1. Željko Šteib

  Željko Šteib

  19. 12. 2012. u 3:19 pm Odgovori

  Mislim da će uskoro biti dosta manje mirovina za isplatu,a ja bih tražio da vrste ne zakonito stečen novac i ako se sam prijavi bez kamata a ako se ne prijavi godinu dana od objave onda sa kamatama. Ali ako je onda mogao potplatiti onda će opet jer je R.H. BALKAN!!!!!!!!!

 2. josip

  josip

  19. 12. 2012. u 8:20 pm Odgovori

  I šta sad? Puno lažnih branitelja, kuhara u policiji. Zar su oni branitelji u neborbenom sektoru? Zarađuju sebi za kruh. Po meni su oni još uvijek branitelji. Bore se bolji život za svoju obitelj. Ko će sad te ljude izdvojit, zar se od nas branitelja očekuje da iziđemo pred čovjeka i pitamo ga gdje si se to ti borija. Po ovom ispada da su svi branitelji koji su bili u javnim ili državnim službama.

 3. Dragan

  Dragan

  19. 12. 2012. u 9:27 pm Odgovori

  E fala bogu da dođe i taj dan. Ma ovo je smijeh koliko je branitelja borbenog sektora MUP-a. Pa više dana borbenog sektora imaju raznorazni inspektori nego hrabri dečki u postrojbama specijalne policije. E sad je prilika da se to riješi. Mnogi su bili na školovanju u Šimunskoj a dani im se pišu kao borbeni sektor. Sramota. Zato su se i mnogi bunili. Bilo bi dobro i da se objave akcije u kojima su oni to učestvovali. Samo su bili na proslavama, raznoraznim domjencima i slikanjima.Pozdrav za FREDA i samo tako nastavi i istjeraj sve na čistac.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kolumna

Portfolio s Dribbblea je kao loše driblanje u utakmici za posao product dizajnera

Dribbble je platforma i zajednica na kojem se dizajneri mogu razvijati, dijeliti radove i zapošljavati. Product design je proces razrade, formiranja i iteriranja proizvoda koji rješavaju korisničke probleme ili adresiraju specifične tržišne potrebe. E sad, na papiru nema razloga da ove dvije stvari budu u sukobu - zašto mi se onda digne kosa na glavi kad u prijavi za product dizajnera dobijem portfolio pun Dribbble radova?

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Startupi i poslovanje

Kobe Bryant: košarkaš, Oskarovac, investitor – ulagao je u tvrtke poput Alibabe i Epic Gamesa

Jučer je u 41. godini preminuo Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je svojim uspjesima na terenu i izvan njega zauvijek obilježio ovaj sport.

Društvene mreže

Bartol Šimunić: Da će društvene mreže biti okosnica kampanje Zorana Milanovića odlučilo se još u svibnju

Bio je među prvim community managerima Vlade kad je 2011. došla na društvene mreže, a sada je jedna od ključnih osoba koja je stajala digitalne kampanje novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Internet marketing

Podcast o specifičnostima podcasta u Hrvatskoj kao sadržajnom, ali i oglašivačkom formatu

Podcasti, iako postoje već godinama, očito su format koji će obilježiti digitalno tržište u Hrvatskoj u 2020. tako da je red pozabaviti se njihovim specifičnostima - u obliku podcasta!

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.