Registar.branitelji.hr: Konačno objavljen Registar branitelja Domovinskog rata

Registar.branitelji.hr: Konačno objavljen Registar branitelja Domovinskog rata

Nakon mnogo kontroverze, Ministarstvo branitelja upravo je objavilo registar hrvatskih branitelja. Registar sadrži opći dio koji se sastoji od iscrpnih podataka branitelja kao što su ime i prezime, ime jednog roditelja, datum i mjesto rođenja, broj dana provedenih u ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru i pripadnosti MUP-u ili MORH-u kao i posebni dio o ratnom putu koji će biti objavljen samo kod onih branitelja koji to dozvole.

Nakon mnogo kontroverze, Ministarstvo branitelja upravo je objavilo registar hrvatskih branitelja, koji je već nakon nekoliko minuta nedostupan – očito zbog prevelike posjećenosti. Registar u obliku web aplikacije sadrži opći dio koji se sastoji od iscrpnih podataka branitelja kao što su ime i prezime, ime jednog roditelja, datum i mjesto rođenja, broj dana provedenih u ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru i pripadnosti MUP-u ili MORH-u kao i posebni dio o ratnom putu koji će biti objavljen samo kod onih branitelja koji to dozvole.

Trnovit put do objave

Podsjetimo se, registar branitelja prvi je put procurio u javnost u travnju 2010. godine, nakon što ga je nepoznata osoba objavila na Internetu. Zbog objave registra policija je tada uhitila Marka Rakara nakon što se on sam pojavio u policiji kako bi otklonio sumnju da on stoji iza objave registra, a kasnije i pustila na slobodu. Pošto su sada stvoreni svi zakonski preduvjeti za objavu registra, objavila ga je sama država.

ponuda

Komentari

 1. Željko Šteib

  Željko Šteib

  19. 12. 2012. u 3:19 pm Odgovori

  Mislim da će uskoro biti dosta manje mirovina za isplatu,a ja bih tražio da vrste ne zakonito stečen novac i ako se sam prijavi bez kamata a ako se ne prijavi godinu dana od objave onda sa kamatama. Ali ako je onda mogao potplatiti onda će opet jer je R.H. BALKAN!!!!!!!!!

 2. josip

  josip

  19. 12. 2012. u 8:20 pm Odgovori

  I šta sad? Puno lažnih branitelja, kuhara u policiji. Zar su oni branitelji u neborbenom sektoru? Zarađuju sebi za kruh. Po meni su oni još uvijek branitelji. Bore se bolji život za svoju obitelj. Ko će sad te ljude izdvojit, zar se od nas branitelja očekuje da iziđemo pred čovjeka i pitamo ga gdje si se to ti borija. Po ovom ispada da su svi branitelji koji su bili u javnim ili državnim službama.

 3. Dragan

  Dragan

  19. 12. 2012. u 9:27 pm Odgovori

  E fala bogu da dođe i taj dan. Ma ovo je smijeh koliko je branitelja borbenog sektora MUP-a. Pa više dana borbenog sektora imaju raznorazni inspektori nego hrabri dečki u postrojbama specijalne policije. E sad je prilika da se to riješi. Mnogi su bili na školovanju u Šimunskoj a dani im se pišu kao borbeni sektor. Sramota. Zato su se i mnogi bunili. Bilo bi dobro i da se objave akcije u kojima su oni to učestvovali. Samo su bili na proslavama, raznoraznim domjencima i slikanjima.Pozdrav za FREDA i samo tako nastavi i istjeraj sve na čistac.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.