Ready, steady, code! Spremni za novi varaždinski hackathon?

Ready, steady, code! Spremni za novi varaždinski hackathon?

Već treću godinu zaredom Fakultet organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu i tvrtka Asseco SEE iz Zagreba organiziraju hackathon Read, steady code! Prijave za sudjelovanje kreću već danas, a od ove godine, natjecanje je službeno dio međunarodne lige Major League Hacking kao prvo u Hrvatskoj.

rsc_naslovna
Na ovogodišnjem hackathonu Ready, steady, code! sudjelovat će 15 timova sastavljenih od po četiri člana.

Krajem studenoga, održat će se novo izdanje hackathona Ready, steady, code! koji već treću godinu zaredom organiziraju Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu i zagrebačka tvrtka Asseco SEE. Velika novost da je od ove godine natjecanje službeno član međunarodne lige Major League Hacking, kao prvo u HrvatskojMajor League Hacking je službena studentska hackathon liga koja godišnje okuplja više od 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije, njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65.000 studenata diljem svijeta.

Hackathon Ready, steady, code! trajat će 24 sata, a namijenjen je učenicima srednjih škola i studentima koji će samo temu saznati na otvaranju natjecanja. Natjecatelji će na raspolaganju imati aplikacijski server, a moći će koristiti i open source libraries i rješenja.

Organizatori ističu kako će se za nagrade boriti čak 15 timova, sastavljenih od po četiri člana, a najbolji tim čeka nagrada od 1300 eura, drugoplasirani će dobiti 800, a trećeplasirani 500 eura.

Prijave do 5. studenoga

Prijave za Ready, steady, code! kreću već od danas, a traju do 5. studenoga. Samo natjecanje će se održati u subotu, 26. studenoga, s početkom u 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. U nedjelju, 27. studenoga, u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja timovi će predstaviti svoja rješenja pred stručnim žirijem koji će se sastojati od stručnjaka iz gospodarstva te akademske zajednice. Kako je najavljeno, proglašenje pobjednika održat će se u prostorijama kluba Barfly u Varaždinu u 20 sati.

Zainteresirani za sudjelovanje više informacija mogu pronaći na službenim stranicama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.