ProMDM upravlja velikim brojem uređaja u velikim tvrtkama

ProMDM sprječava (sigurnosne) kaose kod velikog broja uređaja u velikim tvrtkama

Što se dogodi kad u jednom kompleksnom, posebice korporativnom sustavu, imate velik broj različitih uređaja koji mogu pristupati dokumentima i sustavima, poput mobilnih uređaja ili tableta, i privatnih i poslovnih? Potencijalno veliki (sigurnosni) kaos. Rješavanju te problematike u modernom poslovanju pristupio je hrvatski tim ProMDM.

Promdm

ProMDM trenutno prolazi kroz program Tribes, u sklopu kojeg se odabranim timovima osigurava prostor za mentoriran rad, u HUB 385, softverska i hardverska podrška te prostor za oglašavanje. No, i bez toga je ProMDM imao značajne uspjehe – njihovo rješenje koristi već nekoliko korporacija na domaćem tržištu, okreću se i prema globalnom, a tu su i razna priznanja. Pogledajte što su nam rekli o timu, dosadašnjim postignućima, tržištu, konkurentnoj prednosti, ali i budućnosti nakon izlaska iz “plemena”.

Tko sve čini vaš tim i kako ste se okupili baš u takvom sastavu?

ProMDM je tim ljudi koji su čvrsto povezani u svojim nastojanjima da se probiju u svijetu upravljanja i zaštite mobilnih uređaja, takozvanom Mobile Device Managementu (MDM). Sve je počelo 2013. godine kada su se Ratko Štibrić, Zoran Majstorović i Marko Makovac okupili kao iskusni IT profesionalci u želji da naprave kvalitetan MDM proizvod. Nakon nekog vremena, triju se priključio i Luka Jandrić koji i danas timu pridonosi svojom genijalnošću na području tehnologije mobilnih uređaja.

U travnju ove godine ProMDM se odlučio upustiti u rizik i isključivo svojim novcima financirati prostor i nove djelatnike – tako su se timu priključili Barbara Lovrinić, Zoran Šunde i Zvonimir Taslak, a od nedavno nam se priključio i prodajni predstavnik za područje Velike Britanije, Ken Garner. Sada tim čini mala grupa mlađih i onih iskusnijih stručnjaka, s raznovrsnim iskustvima, znanjima i interesima, ujedinjenih oko zajedničkog cilja.

Čime se tvrtka bavi i koje ste do sada značajne uspjehe postigli?

ProMDM već u nazivu krije akronim Mobile Device Management, engleski termin koji označava sustav upravljanja mobilnim uređajima. Budući da je danas vrlo jak trend korištenja mobilnih uređaja i u poslovanju – inicijalno su takvi uređaji primarno dizajnirani i namijenjeni privatnoj upotrebi – a sve je prisutniji i BYOD (Bring Your Own Device) fenomen u kojem se zaposlenici svojim mobitelima i tabletima spajaju na uredsku mrežu, pred tvrtkama stoji velik izazov u pogledu sigurnosti. Cilj ProMDM-a prvenstveno je bio osmisliti rješenje koje će tvrtkama omogućiti nesmetano korištenje uređaja u poslovnom okruženju. Osiguravanje sigurnog pristupa poslovnim podacima, nadzor, napredno upravljanje mobilnim aplikacijama, podešavanje mobilnih uređaja i povezivanje upravljanja mobilnim uređajima s drugim poslovnim IT sustavima i rješenjima samo su neke od značajki ProMDM proizvoda. Proizvod su, između ostalih, prepoznale mnoge domaće vodeće kompanije i organizacije kao što su Privredna banka Zagreb, Franck, Apis-IT, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Sberbanka i drugi. Također, ProMDM je 2013. primio priznanje na natjecanju koje je organizirala Hrvatska gospodarska komora Startup 4 Barcelona.

Nakon inicijalnih uspjeha na domaćem tržištu, naš se fokus okreće prema prilikama na globalnom MDM tržištu, pa se trenutno u centru naše pažnje nalazi projekt pod imenom Nebula – MDM rješenje u “oblaku” koje nudimo pružateljima IT Cloud usluga (Managed Service Providerima) na globalnom tržištu. Razvili smo i nekoliko poslovnih modela koji bi trebali biti zanimljivi takvim kompanijama. 

Po čemu ste drugačiji na tržištu, posebice od konkurencije?

Značajnoj vrijednosti proizvoda svjedoči to što je ProMDM u kratkom periodu od osnivanja tvrtke napravio značajan proboj na lokalno i regionalno tržište te postao vodeće MDM rješenje u Hrvatskoj. Uspješno se nosimo s konkurentskim proizvodima usprkos tome što iza njih stoje velike globalne kompanije s puno većim resursima od nas. Uz pristupačnu cijenu i kvalitetan proizvod vjerujemo da je od presudne važnosti bila činjenica da svojim korisnicima i partnerima pružamo visoko kvalitetnu podršku i usluge. Nastojimo biti vrlo fleksibilni i što jednostavnije poslovati. Dosadašnji uspjeh na lokalnom tržištu omogućio nam je da investiramo u rast i krenemo u osvajanje globalnog tržišta, što financiramo isključivo iz vlastitih prihoda, a na tom putu planiramo iskoristiti sve naše već dokazane konkurentske prednosti.

ProMDM trenutno prolazi kroz Microsoftov program Tribes koji se održava u prostoru HUB 385. (slika: HUB 385)
ProMDM trenutno prolazi kroz Microsoftov program Tribes koji se održava u prostoru HUB 385. (slika: HUB 385)

Zašto ste se odlučili za Tribes? Što vam je do sad bilo najvažnije iskustvo u ovakvom programu?

Tribes nam osim uvida u način rada drugih timova nudi i mogućnost tjedne edukacije koja će pogotovo biti od koristi mlađem dijelu ekipe. Nadamo se, naravno, i pokojem susretu s potencijalnim investitorom. Drago nam je da možemo sudjelovati na predavanjima, upoznati timove, komentirati s njima događanja i proširiti svoje vidike.

A što slijedi nakon ‘plemenskog’ života?

Sve kao i prije! Neprekidan rad na održavanju kvalitete proizvoda, rad s postojećim klijentima u Hrvatskoj, ali i osvajanje globalnog tržišta. Sav svoj napor usmjerit ćemo na projekt Nebula koji će, vjerujemo, biti prepoznat u svijetu Cloud MDM rješenja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.