Peto izdanje PoRtaLa: Obožavatelji LARP-a ovaj vikend dolaze na svoje

Peto izdanje PoRtaLa: Obožavatelji LARP-a ovaj vikend dolaze na svoje

Jeste li već sudjelovali ili organizirali igru s uživljavanjem u uloge? Ako vas zanima takva vrsta edukacije, obuke ili zabave i želite naučiti nešto o više o tome, ovaj vikend posjetite međunarodnu konferenciju posvećenu 'live action role playingu' – Portal 5. Ulaz je slobodan.

Organizatori događanju su
Organizatori događanju su Zagreb Fantasy Country i Terrible Creations koji stoje iza larpovske igre Famiglia Bonifacio.

Peto izdanje PoRtaLa ponovno je posvećeno igrama s uživljavanjem u uloge – novom obliku edukacije i zabave koji je sve više prihvaćen u učionicama, turizmu te obuci ili druženju zaposlenika poput team buildinga. Konferencija je namijenjena široj javnosti, a posebno učiteljima, nastavnicima, stručnjacima za upravljanje ljudskim resursima, turističkim djelatnicima, predstavnicima državnih tijela, agencija i institucija.

U tri dana svoja iskustva i znanja će sa sudionicima podijeliti razni europski stručnjaci, dizajneri i organizatori. Svoj dolazak je već potvrdio Mads Lunau iz Danske, suosnivač i direktor Østerskov Efterskole – prve škole koja igre s uživljavanjem u uloge od 2006. godine koristi kao ravnopravnu nastavnu metodu i alat.

Dolaze vodeći europski dizajneri i organizatori s višegodišnjim iskustvom u larpanju

Zatim je tu Mikołaj Wicher čiji tim organizira višednevne igre za više od sto sudionika u poljskim dvorcima. Njihove igre poput College of Wizardry i Convention of Thorns obično su rasprodane u vrlo kratkom roku unatoč cijeni većoj 400 eura po sudioniku.

Iz susjedne Italije dolazi Alessandro Giovannucci, dizajner, akademski istraživač te suosnivač skupine Chaos League koja za potrebe jedne višednevne igre preuređuje i cijelo selo nadomak talijanskog dijela Alpa, a još neki od predavača su dizajneri igara i treneri s višegodišnjim iskustvom u larpanjuLujza Kotryjova, Niclas Hell i Blaž Branc.

Konferencija u organizaciji udruge Zagreb Fantasy Country i kolektiva Terrible Creations održat će se od 3. do 5. ožujka u Hostelu Bureau u Vlaškoj. Ulaz je slobodan, a za više informacija pogledajte program ili pratite novosti na Facebook stranici.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.