Peto izdanje PoRtaLa: Obožavatelji LARP-a ovaj vikend dolaze na svoje

Peto izdanje PoRtaLa: Obožavatelji LARP-a ovaj vikend dolaze na svoje

Jeste li već sudjelovali ili organizirali igru s uživljavanjem u uloge? Ako vas zanima takva vrsta edukacije, obuke ili zabave i želite naučiti nešto o više o tome, ovaj vikend posjetite međunarodnu konferenciju posvećenu 'live action role playingu' – Portal 5. Ulaz je slobodan.

Organizatori događanju su
Organizatori događanju su Zagreb Fantasy Country i Terrible Creations koji stoje iza larpovske igre Famiglia Bonifacio.

Peto izdanje PoRtaLa ponovno je posvećeno igrama s uživljavanjem u uloge – novom obliku edukacije i zabave koji je sve više prihvaćen u učionicama, turizmu te obuci ili druženju zaposlenika poput team buildinga. Konferencija je namijenjena široj javnosti, a posebno učiteljima, nastavnicima, stručnjacima za upravljanje ljudskim resursima, turističkim djelatnicima, predstavnicima državnih tijela, agencija i institucija.

U tri dana svoja iskustva i znanja će sa sudionicima podijeliti razni europski stručnjaci, dizajneri i organizatori. Svoj dolazak je već potvrdio Mads Lunau iz Danske, suosnivač i direktor Østerskov Efterskole – prve škole koja igre s uživljavanjem u uloge od 2006. godine koristi kao ravnopravnu nastavnu metodu i alat.

Dolaze vodeći europski dizajneri i organizatori s višegodišnjim iskustvom u larpanju

Zatim je tu Mikołaj Wicher čiji tim organizira višednevne igre za više od sto sudionika u poljskim dvorcima. Njihove igre poput College of Wizardry i Convention of Thorns obično su rasprodane u vrlo kratkom roku unatoč cijeni većoj 400 eura po sudioniku.

Iz susjedne Italije dolazi Alessandro Giovannucci, dizajner, akademski istraživač te suosnivač skupine Chaos League koja za potrebe jedne višednevne igre preuređuje i cijelo selo nadomak talijanskog dijela Alpa, a još neki od predavača su dizajneri igara i treneri s višegodišnjim iskustvom u larpanjuLujza Kotryjova, Niclas Hell i Blaž Branc.

Konferencija u organizaciji udruge Zagreb Fantasy Country i kolektiva Terrible Creations održat će se od 3. do 5. ožujka u Hostelu Bureau u Vlaškoj. Ulaz je slobodan, a za više informacija pogledajte program ili pratite novosti na Facebook stranici.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.