Peto izdanje PoRtaLa: Obožavatelji LARP-a ovaj vikend dolaze na svoje

Peto izdanje PoRtaLa: Obožavatelji LARP-a ovaj vikend dolaze na svoje

Jeste li već sudjelovali ili organizirali igru s uživljavanjem u uloge? Ako vas zanima takva vrsta edukacije, obuke ili zabave i želite naučiti nešto o više o tome, ovaj vikend posjetite međunarodnu konferenciju posvećenu 'live action role playingu' – Portal 5. Ulaz je slobodan.

Organizatori događanju su
Organizatori događanju su Zagreb Fantasy Country i Terrible Creations koji stoje iza larpovske igre Famiglia Bonifacio.

Peto izdanje PoRtaLa ponovno je posvećeno igrama s uživljavanjem u uloge – novom obliku edukacije i zabave koji je sve više prihvaćen u učionicama, turizmu te obuci ili druženju zaposlenika poput team buildinga. Konferencija je namijenjena široj javnosti, a posebno učiteljima, nastavnicima, stručnjacima za upravljanje ljudskim resursima, turističkim djelatnicima, predstavnicima državnih tijela, agencija i institucija.

U tri dana svoja iskustva i znanja će sa sudionicima podijeliti razni europski stručnjaci, dizajneri i organizatori. Svoj dolazak je već potvrdio Mads Lunau iz Danske, suosnivač i direktor Østerskov Efterskole – prve škole koja igre s uživljavanjem u uloge od 2006. godine koristi kao ravnopravnu nastavnu metodu i alat.

Dolaze vodeći europski dizajneri i organizatori s višegodišnjim iskustvom u larpanju

Zatim je tu Mikołaj Wicher čiji tim organizira višednevne igre za više od sto sudionika u poljskim dvorcima. Njihove igre poput College of Wizardry i Convention of Thorns obično su rasprodane u vrlo kratkom roku unatoč cijeni većoj 400 eura po sudioniku.

Iz susjedne Italije dolazi Alessandro Giovannucci, dizajner, akademski istraživač te suosnivač skupine Chaos League koja za potrebe jedne višednevne igre preuređuje i cijelo selo nadomak talijanskog dijela Alpa, a još neki od predavača su dizajneri igara i treneri s višegodišnjim iskustvom u larpanjuLujza Kotryjova, Niclas Hell i Blaž Branc.

Konferencija u organizaciji udruge Zagreb Fantasy Country i kolektiva Terrible Creations održat će se od 3. do 5. ožujka u Hostelu Bureau u Vlaškoj. Ulaz je slobodan, a za više informacija pogledajte program ili pratite novosti na Facebook stranici.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ prijeći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft ga kupiti za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?