Pokémon GO ponovno prikazuje koji su Pokémoni u blizini

Pokémon GO testira nove mogućnosti javljanja koji su Pokémoni u blizini

Na iOS je stigla nova nadogradnja mnogima omiljene Pokémon GO igre. No, koje su nove značajke i mogućnosti? Što su "sightings"? Kako štediti bateriju mobilnog uređaja za vrijeme lova na Pokémone?

pokemon go

Korisnike Pokémon GO-a razveselit će nova nadogradnja – osim što je otklonjena greška koja je sprječavala dobivanje dodatnih bodova prilikom bacanja Poké lopti, Niantic sada korisnicima nudi mogućnost promjene nadimka, uključivanje načina rada kojim se štedi baterija na mobilnom uređaju, a u procesu je testiranje i novih opcija koje ponovno javljaju koji su Pokémoni u blizini. No, krenimo redom.

Nemojte pogriješiti s nadimkom dvaput!

Opcija za promjenu nadimka može se pronaći u postavkama, ali imajte na umu da je možete iskoristiti samo jednom. To će se upozorenje pojaviti i prilikom odabira te opcije. Stoga, ako već prvi put niste bili zadovoljni nadimkom, drugi put odaberite pažljivije.

Okrenite uređaj “naglavačke” i slobodno šećite – aplikacija će sama javiti kada je Pokémon u blizini

U novoj je verziji ponovno omogućen način rada aplikacije koji čuva bateriju mobilnog uređaja. Za štednju baterije i prigušivanje zaslona potrebno je za vrijeme rada aplikacije okrenuti uređaj “naglavačke”. Na taj način možete slobodno šetati uokolo bez stalnog pogledavanja na mobitel, a aplikacija će sama javiti kada Pokémoni budu u blizini.

Kojeg ću Pokémona sljedećeg uloviti?

Osim toga, ovom verzijom se testiraju nove nearby (u blizini) i sightings opxije na mjestu gdje je nekada bio samo – nearby. Naime, nearby sada pokazuje one Pokémone koji se nalaze u blizini pokéstajališta. Klikom na jednog od Pokémona pokazuje se prema kojem stajalištu treba krenuti. Sightings, s druge strane, pokazuje Pokémone koji su u divljini i moraju se loviti bez ugrađenog vodstva (zbog toga je njihova pozadina označena zelenom travom). No, pritiskom na te Pokémone ne događa se ništa, stoga je moguće da će biti još promjena u ovim opcijama. Kako to izgleda u praksi na mobilnom uređaju, pogledajte na videu:

Međutim, kako su rubrike u procesu testiranja na maloj skupini korisnika (zasada uglavnom u San Franciscu, Melbourneu i Bangkoku), većini igrača je dostupan samo sightings.

Promjene uključuju još neke manje značajke, a među njima je i dodatno upozorenje kojim se podsjeća korisnike da ne love Pokémone tijekom vožnje. Upozorenje se automatski pojavljuje u obliku dijaloga prilikom putovanja iznad određene brzine. Dakle, ponovit ćemo još jednom #DontPokémonGoAndDrive – i sretno. 😉

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.