Riječki Pointme ušao u program slovenskog akceleratora ABC

Riječki Pointme ušao u program slovenskog akceleratora ABC uz ulaganje od 15.000 eura

Tri mjeseca nakon početka lova na korisnike, tim koji je stvorio aplikaciju Pointme dobit će priliku za nastavak rasta u slovenskom akceleratoru ABC. Riječki startup ušao je u program akceleratora koji će tijekom tri mjeseca ponuditi pomoć mentora i ulaganje od 15000 eura u zamjenu za 8 posto udjela.

Pointme team skupna

Nedugo nakon priče zagrebačkog Mogyja, još jedan hrvatski startup ulazi u program slovenskog akceleratora ABC, a poput njegovog prethodnika, čeka ga ulaganje u iznosu od 15.000 eura u zamjenu za 8 posto udjela. Novu priliku za razvoj dobio je riječki Pointme, čija će se ekipa tijekom tri mjeseca u Ljubljani u radu s mentorima baviti vlastitim poslovnim modelom i pokušati osmisliti strategiju za proboj do novih korisnika, a tražit će priliku i za dolazak do novih ulagača.

Pored toga, riječka ekipa će u Sloveniji nastaviti razvijati svoju aplikaciju, koja za sada postoji u verziji za Android i besplatna je za preuzimanje. U planu je dolazak i na uređaje s iOS-om.

Početak s malim timom i širenje kruga partnera

Doći do prilike koja se pruža u Ljubljani nije bilo lako. Ekipa koja je stvorila Pointme okupila se prije godinu dana i nije bila velika, s Mateom Stupičićem kao CEO-m, Mateom Perčinićem, CTO-m Jurjem Zorićem i Dejanom Mišljenovićem kao trojicom programera, Markom Pavičićem kao voditeljem prodaje i Davorom Pejićem kao voditeljem marketinga, a tri mjeseca otkako su pokrenuli aplikaciju, došli su do više od 900 korisnika i više od 60 tvrtki s kojima surađuju.

Suradnja sa sve većim brojem tvrtki bila je ključna s obzirom na ono što Pointme nudi korisnicima. Nakon što preuzme aplikaciju, svatko tko se njome počne služiti može doći do besplatne nagrade ako fotografijom zabilježi i na Facebooku i u aplikaciji objavi fotografiju koju je tvrtka-partner prethodno odredila kao dobitnu. Sve što korisnik treba je na zadanom mjestu fotografirati ono što se traži, primjerice, koktel ili neko drugo piće, pa podijeliti ono što je snimio, a zauzvrat dobiva kupon za dolazak do nagrade koju je odredila tvrtka s kojom Pointme surađuje.

Otvaranje novih vrata

Ulazak u tromjesečni program slovenskog akceleratora dat će riječkom startupu novi zamah, s prilikom koju su dobili u vrlo velikoj konkurenciji, s 300 prijava iz 30 država. Pointme se našao među osam odabranih startupa, a u Ljubljani će pokušati odraditi što bolji posao i izboriti se za sljedeću rundu investicije, pored one početne od 15000 eura.

Riječka ekipa će u Ljubljani pred sobom imati puno posla i kako najavljuju, moglo bi biti i neprospavanih noći. Uz pomoć mentora, obavit će procjenu svojeg sadašnjeg poslovnog modela, pozabaviti se dovršetkom prodajne strategije i stvaranjem strategije izlaska na tržište, testirati koliko daleko su došli i tražiti nove kontakte u poduzetničkim vodama. Iza tromjesečnog boravka u akceleratoru ABC, čeka ih Demo Day na kojemu će se predstaviti potencijalnim zainteresiranim ulagačima.

Riječkom startupu ovo neće biti prvo iskustvo u razvoju aplikacije u suradnji s mentorima i u predstavljanju vlastitog projekta s kojim bi mogli zainteresirati ulagače. U početnoj fazi pomogao im je rad u riječkom Startup inkubatoru i suradnja s mentorima Darijem Zorićem i Edijem Budimilićem, a nedugo nakon pokretanja, prezentirali su svoj projekt na nekoliko događanja. Između ostalog, bili su na lanjskom Zagreb Connectu i na ovogodišnjem PACINNO Demo danu u Rijeci, koji su pomogli da budu primijećeni.

Na Zagreb Connectu su se upoznali sa svojim prvim poslovnim anđelima, ekipom iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, a PACINNO Demo dan pomogao je da za njih dozna ABC, koji će im uskoro otvoriti vrata u Ljubljani.

Bliži i dugoročni planovi

Pointme logo

Riječka ekipa, koja je nedavno podcrtala vlastite ambicije novim sloganom #GrowBig, pokušat će brzo rasti u Ljubljani, s popisom zadataka koje kane ostvariti u kraćem i dužem roku. Pritom će im pomoći što tim postaje bogatiji, s pridruživanjem dizajnerice Rebeke Posavec i skorim dolaskom Luke Vukasa, još jednog programera.

Među prioritetima, u prvom je planu izrada verzije aplikacije za iPhone uređaje, a tu su i kreativni i marketinški dodaci, izmjena izgleda aplikacije uz pomoć dizajnerice koja se pridružila timu, promocija novom reklamom i širenje suradnje na domaćem terenu, s različitim društvima i udrugama u Rijeci.

Probijanje na sceni startupa nije lako, ali u Pointmeu vjeruju da idu dobrim putem. Već su prošli neke korake na kojima se velik broj startupa zaustavlja, a način na koji su primljeni i zanimanje koje su izazvali među mentorima, korisnicima i tvrtkama s kojima surađuju guraju ih dalje, prema dodatnom istraživanju potencijala koji imaju i nastavku posla kojim će preskočiti poteškoće koje su pred njima.

Predstavljanje s .Me domenom

Osim što je među onima koji traže priliku za nastavak rasta u nekoj drugoj zemlji, a ne kod kuće, riječki Pointme priključio se i skupini startupa s internetskom stranicom s domenom .Me, koja je prošlog mjeseca pokrenula natječaj za dodjelu premium domena za regionalne projekte.

Davor Pejić, suosnivač i direktor marketinga u riječkoj ekipi, otkrio je da je takav odabir bio najpraktičniji za Pointme:

Odabrali smo domenu .Me zbog samog naziva aplikacije. Ime aplikacije je od početka Pointme tako da je domena pooint.me elegantnije rješenje nego pointme.com. Drugi razlog je zauzetost domena. S obzirom na to da domene .Com postoje već jako dugo, velika većina kratkih domena je zauzeta pa tako i pointme.com. Domene .Me su moguće tek od nedavno što znači i da ih još uvijek ima jako puno koje su slobodne.

Kako govori njihov novi slogan, Riječani žele rasti brzo, a u Ljubljani ih čeka novi korak na tom putu.

Komentari

  1. ime i prezime

    ime i prezime

    09. 10. 2015. u 6:40 pm Odgovori

    dobar omjer uloženog i postotka za razliku od ovih nasih business angel lihvara koji da bi ti dali 15 somova eurića traže i 50 + 1% tvrtke. investicije treba raziti sto dalje od hrvatske.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.