Slovačka tvrtka Piano Media dobila 300 tisuća eura investicije za svoj sustav naplate online sadržaja

Slovačka tvrtka Piano Media dobila 300 tisuća eura investicije za svoj sustav naplate online sadržaja

Sustav su prihvatile i najstarije slovačke novine

Piano Media, tvrtka koja razvija vodeći europski sustav za online pretplate i plaćanja, priopćila je kako su dobili 300 tisuća eura investicije od tvrtke MONOGRAM Ventures. Investicijom je vrijednost slovačke tvrtke Piano Media narasla na milijun eura.

Investiciju će primarno iskoristiti za proširenje na ostala europska tržišta. O uspjehu Piano Media i njihovog projekta pisali smo ranije. Devet slovačkih izdavača počelo je naplaćivati dio svog sadržaja pomoću njihovog sustava prije par mjeseci. Sadržaj sa čak 44 stranice dostupan je kroz njihov sustav plaćanja.

Pretplate iznose jedan euro tjedno, tri mjesečno i 30 godišnje. Četiri mjeseca kasnije, izdavači su izjavili kako su izuzetno zadovoljni. Unatoč padu broja posjeta i pregleda stranica, a time i padu broja oglasa, izdavači nisu obeshrabljeni, jer se povećao profit od samih čitatelja.  Utoliko su odlučili povećati broj sadržaja koji se nalazi ‘iza pay-walla’.

Čelnici tvrtke MONOGRAM koji su ušli u Piano Media s investicijom slažu se kako je riječ o trenutno najperspektivnijem sustavu naplate sadržaja u Europi.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.