Peti ZG Tech Meetup u proljetnom izdanju predstavlja SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersferu

Peti ZG Tech Meetup u proljetnom izdanju predstavlja SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersferu

ZG Tech Meetup

Posljednjeg ponedjeljka u travnju održat će se proljetni ZG Tech Meetupokupljanje IT zajednice s ciljem predstavljanja domaćih tehnoloških uradaka. U gotovo dana, otkako se organiziralo prvo okupljanje, predstavljeno je 19 startupa i projekata koji su zasigurno zaintrigirali hrvatsku IT zajednicu, a vjerojatno i ohrabrili mnoge da krenu razrađivati svoje ideje.

Peti ZG Tech Meetup održat će se 29. travnja u 17,45 sati u klubu Pepermint, Ilica 24. Proljetni lineup čine SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersfera. Timovi imaju na raspolaganju sedam minuta za demonstraciju svog projekta, a naglasak je na predstavljanju tehnologije koja stoji iza samog rješenja iz domaće radinosti što za prezentatora znači “Manje priče, više akcije!”. Upravo fokusom na tehnologiju i konkretne slučajeve korištenja servisa ili aplikacija, sudionici imaju priliku vidjeti kako neki od domaćih startupa i projekata zapravo rade. Nakon svake demo prezentacije publika će dobiti svojih pet minuta za pitanja, a ostaje i dovoljno vremena za networking i druženje.

Održana su već četiri ZG Tech Meetupa
Održana su već četiri ZG Tech Meetupa

Peti ZG Tech Meetup započet će s predstavljanjem aplikacije SmartRM, koju smo već predstavljali, a koja želi promijeniti način na koji se dijele informacije tako što omogućuje korisnicima kontrolu nad time tko koristi njihove dokumente i na koji način, a projekt će predstaviti Aleksandar Smiljanić. Druženje se nastavlja s predstavljanjem simpatične to-do aplikacije Habbits, projekta zagrebačke tvrtke IT4U, koja je u samo godinu dana osvojila simpatije mnogih. U svijet Habbita, malih mitskih bića koja nam pomažu održavati svakodnevne navike, će nas uvesti Stevica Kuharski.

Projekt PhotoPay donosi najlakši mogući način plaćanja računa. Fotografiranjem računa mobitelom fotografija uplatnice se obrađuje izravno na telefonu i pojednostavljuje se cijeli proces. Rješenje je već prisutno u Hrvatskoj, a polako osvajaju strana tržišta kako kažu osnivači Damir Sabol i Jurica Cerovec. Hrvatski astrofizičar Bojan Pečnik predstavit će Hipersferu, letjelicu nalik na cepeline koja može nadgledati velike količine terena u realnom vremenu što ju čini specifičnim i jedinstvenim rješenjem u svijetu.

Nizom ovakvih događanja, koje organizira tvrtka Pet minuta, želi se pružiti potpora sve većoj tehnološkoj zajednici u Zagrebu i Hrvatskoj kako bi se predstavili inovativni i kreativni projekti. Na besplatno druženje su pozvani svi koji žele čuti nešto više o tehnologiji koja stoji iza domaćih startupa i projekata te što je bilo presudno za njihov uspjeh. Svi će projekti uskoro biti pobliže predstavljeni na službenom blogu ZG Tech Meetupa.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.