Peti ZG Tech Meetup u proljetnom izdanju predstavlja SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersferu

Peti ZG Tech Meetup u proljetnom izdanju predstavlja SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersferu

ZG Tech Meetup

Posljednjeg ponedjeljka u travnju održat će se proljetni ZG Tech Meetupokupljanje IT zajednice s ciljem predstavljanja domaćih tehnoloških uradaka. U gotovo dana, otkako se organiziralo prvo okupljanje, predstavljeno je 19 startupa i projekata koji su zasigurno zaintrigirali hrvatsku IT zajednicu, a vjerojatno i ohrabrili mnoge da krenu razrađivati svoje ideje.

Peti ZG Tech Meetup održat će se 29. travnja u 17,45 sati u klubu Pepermint, Ilica 24. Proljetni lineup čine SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersfera. Timovi imaju na raspolaganju sedam minuta za demonstraciju svog projekta, a naglasak je na predstavljanju tehnologije koja stoji iza samog rješenja iz domaće radinosti što za prezentatora znači “Manje priče, više akcije!”. Upravo fokusom na tehnologiju i konkretne slučajeve korištenja servisa ili aplikacija, sudionici imaju priliku vidjeti kako neki od domaćih startupa i projekata zapravo rade. Nakon svake demo prezentacije publika će dobiti svojih pet minuta za pitanja, a ostaje i dovoljno vremena za networking i druženje.

Održana su već četiri ZG Tech Meetupa
Održana su već četiri ZG Tech Meetupa

Peti ZG Tech Meetup započet će s predstavljanjem aplikacije SmartRM, koju smo već predstavljali, a koja želi promijeniti način na koji se dijele informacije tako što omogućuje korisnicima kontrolu nad time tko koristi njihove dokumente i na koji način, a projekt će predstaviti Aleksandar Smiljanić. Druženje se nastavlja s predstavljanjem simpatične to-do aplikacije Habbits, projekta zagrebačke tvrtke IT4U, koja je u samo godinu dana osvojila simpatije mnogih. U svijet Habbita, malih mitskih bića koja nam pomažu održavati svakodnevne navike, će nas uvesti Stevica Kuharski.

Projekt PhotoPay donosi najlakši mogući način plaćanja računa. Fotografiranjem računa mobitelom fotografija uplatnice se obrađuje izravno na telefonu i pojednostavljuje se cijeli proces. Rješenje je već prisutno u Hrvatskoj, a polako osvajaju strana tržišta kako kažu osnivači Damir Sabol i Jurica Cerovec. Hrvatski astrofizičar Bojan Pečnik predstavit će Hipersferu, letjelicu nalik na cepeline koja može nadgledati velike količine terena u realnom vremenu što ju čini specifičnim i jedinstvenim rješenjem u svijetu.

Nizom ovakvih događanja, koje organizira tvrtka Pet minuta, želi se pružiti potpora sve većoj tehnološkoj zajednici u Zagrebu i Hrvatskoj kako bi se predstavili inovativni i kreativni projekti. Na besplatno druženje su pozvani svi koji žele čuti nešto više o tehnologiji koja stoji iza domaćih startupa i projekata te što je bilo presudno za njihov uspjeh. Svi će projekti uskoro biti pobliže predstavljeni na službenom blogu ZG Tech Meetupa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.