Periscope izravno u 'timelineu' na Twitteru

Periscope izravno u ‘timelineu’ na Twitteru: Početak s iOS-om, stiže i za Android i ‘web’

U potrazi za načinom za bolje povezivanje Periscopea i Twittera, ekipe koje se bave njihovim razvojem predstavljaju novu opciju koja će dovesti Periscopeove 'streamove' pred još više očiju. Nakon što snimka bude podijeljena, ubuduće će se moći gledati u vremenskom slijedu korisnika na Twitteru, a pritom neće biti potreban ulazak u Periscopeovu aplikaciju niti zaseban profil.

Periscope i Twitter

S dolaskom prvo na uređaje s iOS-om, Periscope i Twitter predstavljaju zajedničku novost. ‘Streamovi’ s Periscopea koji budu podijeljeni na Twitteru ubuduće će se moći gledati izravno u vremenskom slijedu Twitterovih korisnika, koji više neće trebati otvarati Periscopeovu aplikaciju kako bi bacili oko na video. Nova opcija zaživjet će na način da će se snimka moći pokrenuti izravno u ‘tvitu’, a osim aplikacije, korisniku za to neće biti potreban niti profil na Periscopeu.

Nije išlo toliko brzo jer…

Iako se bližimo punoj godini otkako je Twitter kupio Periscope, koji je tada još razvijao aplikaciju za ‘streamanje’ videa, novost stiže tek sada s obzirom na to da je, kako je prenio TechCrunch, trebalo uskladiti posao dvaju različitih ekipa, Twitterove i Periscopeove. Rezultat njihova zajednička rada trebao bi privući još više očiju prema ‘streamovima’ kojih je na Periscopeu do sada bilo više od 100 milijuna.

Ako ste zaboravili, Periscope se počeo probijati do korisnika lani u ožujku, a novost bi trebala potaknuti i rasprave o snimljenim videima ispod ‘tvita’ u kojemu su podijeljeni i iz kojeg će se moći izravno gledati. Za gledanje će, tako, ubuduće biti dovoljan Twitter, po principu kakav već funkcionira s Vineom, a za snimanje, ostavljanje srdaca i komentara unutar videa i dalje će trebati Periscopeova aplikacija i profil. Ideja je da korist bude obostrana.

Što s Androidom i ‘webom’?

Nova opcija za pregledavanje videa ovih dana postaje dostupnom za iOS, ali u Periscopeovoj objavi na blogu stiže najava da neće biti zaboravljeni Android i Twitter na ‘webu’. Novost će stići i ondje čim bude spremna, za sada bez preciziranja kada bi se to moglo dogoditi.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.