Performance marketing radionica: Osigurajte učinak oglašavanja i u krizi

Performance marketing edukacija: Seekandhit otkriva napredne strategije za oglašavanje u krizi!

Lako je mjeriti kad znaš što treba mjeriti, no što kada niste sigurni, kada je svaka kuna važna? Kako bolje usmjeravati oglašivačke budžete koji su sada sve tanji, otkrit će nam performance marketing stručnjaci iz SeekandHita.

Iza nas su skoro dva mjeseca fizičkog distanciranja i drugih izolacijskih mjera koje su utjecale na to kako radimo i vodimo naš svakodnevni život. Sjedeći doma u primorju i sama se sad smijem memovima poput onih da će nas prozivati megafonom po brojevima za ulazak u more, no iz lokalnih priča znam da će svaki drugi mali i veći iznajmljivač morati biti kreativan ako želi privući, zadržati i osigurati ono malo gostiju što bi moglo doći na naše obale, a isto vrijedi za druge industrije. Iako će turizam biti posebno na udaru, nitko od nas nije pošteđen trenutne krizne situacije.

Uz sve to, u vremenima smo kada je rezanje budžeta neminovno pa će trebati posebno pažljivo pripremati i mjeriti učinkovitost oglašavanja i komunikacije. U ovoj situaciji vjerujem da je mnogima teško naći prilike za realizaciju uspješnih kampanja kroz ostatke ostataka budžeta, a da rezoniraju s brendom i okolnostima pandemije. Međutim, pri popuštanju mjera želite biti spremni za online aktivnosti koje u relativno kratkom roku mogu dati direktan povrat na uložene budžete. Za to je provjeren lijek performance marketing kojeg splitski SeekandHit ima u malom prstu, a koji se prošle godine kao 5. najbrže rastuća tvrtka u Hrvatskoj našao na Deloittovoj Fast 500 EMEA listi upravo na krilima marketing in tech rješenja. Njihovi dugogodišnji stručnjaci koji su radili za klijente poput HBO-a, Valamara i Podravke pripremili su radionicu kojom će pokriti najvažnije aspekte performance marketinga i digitalnih strategija.

Rješenje nije ušteda stopiranjem oglašavanja…

Jer najgore što svi – od malih, srednjih i velikih poslovanja – sada mogu napraviti jest povući se i čekati da oluja prođe. Tu si uštedu vjerojatno jedino Coca-Cola može priuštiti. Kako su stručnjaci iz industrije komentirali i na Digitalnom doručku, Coca-Cola može stopirati svoje oglašavanje jer ima jak brend – tko vama garantira da ćete ostati prvi izbor klijentima i potrošačima ako nestanete na par mjeseci?

U ovakvim vremenima, kada je veći dio ljudi doma, online, kada se prilagođavaju novim načinima rada i životnih okolnosti – mijenjaju se navike i stvaraju se utisci. Ako do sada nekom segmentu publike niste bili bitni, ovo je vrijeme kada možete postati, a onima koji su vam već vjerni – održati povjerenje.

Usmjerite snage tamo gdje ćete ostvariti najviše rezultata

Kako je lijepo obrazložio Robert Petković u zaključku svoje nedavne kolumne, u dobrim vremenima se analiziraju brojke zato sad – učite!

Oni koji su prije krize znali što im je na webu dobro i zašto, oni će se krizi potencijalno bolje prilagoditi. Oni koji su tek sada krenuli mjeriti uspješnost svojih online aktivnosti ili su tek sad uopće krenuli online… oni jednostavno hoće ili neće imati sreću, koja nam u životu i poslu uvijek malo treba. Samo ne smijemo veći dio svog poslovanja osloniti na sreću, nego se trebamo pripremiti za bolje dane.

Pripremiti se možete već od idućeg tjedna.

Od 8. do 10. lipnja imat ćete priliku doznati koje digitalne aktivnosti možete poduzeti za vrijeme i nakon koronavirusa kako biste ostvarili dobre online rezultate i osigurali rast poslovanja na naprednoj praktičnoj radionici. Kroz kombinaciju teorije i prakse će vas voditi dugogodišnji digitalni stručnjaci iz SeekandHita: voditelj Odjela marketinga Ivan Frančešević, marketing Team Lead Joško Buva te marketinški seniori Paula Pavić, Šime Živković i Duje Kundid.

Uz njih imate priliku naučiti kako postići rast na digitalnim kanalima u ovim kriznim vremenima. Radionica se sastoji od tri bloka koji obuhvaćaju:

  1. Performance marketing i elemente digitalne strategije,
  2. Mjerenje i praćenje rezultata te
  3. Individualno savjetovanje.

Svaki od blokova sastoji se od teorijskog pregleda, studija slučaja, a potom izrade konkretnih aktivnosti koji će se na radionici prokomentirati, a nakon nje primijeniti. Više o radionici i što ćete sve naučiti možete saznati na službenoj stranici, a ostale novosti pratite na Facebook stranici eventa.

Prijavite se na radionicu sa stručnjacima iz SeekandHita putem ove Google forme!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.