Performance marketing radionica: Osigurajte učinak oglašavanja i u krizi

Performance marketing edukacija: Seekandhit otkriva napredne strategije za oglašavanje u krizi!

Lako je mjeriti kad znaš što treba mjeriti, no što kada niste sigurni, kada je svaka kuna važna? Kako bolje usmjeravati oglašivačke budžete koji su sada sve tanji, otkrit će nam performance marketing stručnjaci iz SeekandHita.

Iza nas su skoro dva mjeseca fizičkog distanciranja i drugih izolacijskih mjera koje su utjecale na to kako radimo i vodimo naš svakodnevni život. Sjedeći doma u primorju i sama se sad smijem memovima poput onih da će nas prozivati megafonom po brojevima za ulazak u more, no iz lokalnih priča znam da će svaki drugi mali i veći iznajmljivač morati biti kreativan ako želi privući, zadržati i osigurati ono malo gostiju što bi moglo doći na naše obale, a isto vrijedi za druge industrije. Iako će turizam biti posebno na udaru, nitko od nas nije pošteđen trenutne krizne situacije.

Uz sve to, u vremenima smo kada je rezanje budžeta neminovno pa će trebati posebno pažljivo pripremati i mjeriti učinkovitost oglašavanja i komunikacije. U ovoj situaciji vjerujem da je mnogima teško naći prilike za realizaciju uspješnih kampanja kroz ostatke ostataka budžeta, a da rezoniraju s brendom i okolnostima pandemije. Međutim, pri popuštanju mjera želite biti spremni za online aktivnosti koje u relativno kratkom roku mogu dati direktan povrat na uložene budžete. Za to je provjeren lijek performance marketing kojeg splitski SeekandHit ima u malom prstu, a koji se prošle godine kao 5. najbrže rastuća tvrtka u Hrvatskoj našao na Deloittovoj Fast 500 EMEA listi upravo na krilima marketing in tech rješenja. Njihovi dugogodišnji stručnjaci koji su radili za klijente poput HBO-a, Valamara i Podravke pripremili su radionicu kojom će pokriti najvažnije aspekte performance marketinga i digitalnih strategija.

Rješenje nije ušteda stopiranjem oglašavanja…

Jer najgore što svi – od malih, srednjih i velikih poslovanja – sada mogu napraviti jest povući se i čekati da oluja prođe. Tu si uštedu vjerojatno jedino Coca-Cola može priuštiti. Kako su stručnjaci iz industrije komentirali i na Digitalnom doručku, Coca-Cola može stopirati svoje oglašavanje jer ima jak brend – tko vama garantira da ćete ostati prvi izbor klijentima i potrošačima ako nestanete na par mjeseci?

U ovakvim vremenima, kada je veći dio ljudi doma, online, kada se prilagođavaju novim načinima rada i životnih okolnosti – mijenjaju se navike i stvaraju se utisci. Ako do sada nekom segmentu publike niste bili bitni, ovo je vrijeme kada možete postati, a onima koji su vam već vjerni – održati povjerenje.

Usmjerite snage tamo gdje ćete ostvariti najviše rezultata

Kako je lijepo obrazložio Robert Petković u zaključku svoje nedavne kolumne, u dobrim vremenima se analiziraju brojke zato sad – učite!

Oni koji su prije krize znali što im je na webu dobro i zašto, oni će se krizi potencijalno bolje prilagoditi. Oni koji su tek sada krenuli mjeriti uspješnost svojih online aktivnosti ili su tek sad uopće krenuli online… oni jednostavno hoće ili neće imati sreću, koja nam u životu i poslu uvijek malo treba. Samo ne smijemo veći dio svog poslovanja osloniti na sreću, nego se trebamo pripremiti za bolje dane.

Pripremiti se možete već od idućeg tjedna.

Od 8. do 10. lipnja imat ćete priliku doznati koje digitalne aktivnosti možete poduzeti za vrijeme i nakon koronavirusa kako biste ostvarili dobre online rezultate i osigurali rast poslovanja na naprednoj praktičnoj radionici. Kroz kombinaciju teorije i prakse će vas voditi dugogodišnji digitalni stručnjaci iz SeekandHita: voditelj Odjela marketinga Ivan Frančešević, marketing Team Lead Joško Buva te marketinški seniori Paula Pavić, Šime Živković i Duje Kundid.

Uz njih imate priliku naučiti kako postići rast na digitalnim kanalima u ovim kriznim vremenima. Radionica se sastoji od tri bloka koji obuhvaćaju:

  1. Performance marketing i elemente digitalne strategije,
  2. Mjerenje i praćenje rezultata te
  3. Individualno savjetovanje.

Svaki od blokova sastoji se od teorijskog pregleda, studija slučaja, a potom izrade konkretnih aktivnosti koji će se na radionici prokomentirati, a nakon nje primijeniti. Više o radionici i što ćete sve naučiti možete saznati na službenoj stranici, a ostale novosti pratite na Facebook stranici eventa.

Prijavite se na radionicu sa stručnjacima iz SeekandHita putem ove Google forme!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.