Panel na Tvitomaniji: Portali moraju biti tamo gdje su čitatelji, a to su društvene mreže!

Panel na Tvitomaniji: Portali moraju biti tamo gdje su čitatelji, a to su društvene mreže!

Portali su medij koji je prvi postao svjestan važnosti društvenih mreža. Tim se povodom posljednjeg dana Tvitomanije održao se panel kojemu su prisustvovali predstavnici regionalnih portala i raspravljali o tome koliku ulogu u njihovom radu imaju društvene mreže.

netokracijanovinarskipanel2WEB
Osobe koje pišu za tradicionalne medije smatraju internet neozbiljnim, a zapravo nisu svjesni njegovog značaja. (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Portali su medij koji je prvi postao svjestan važnosti društvenih mreža. Baš se o toj temi posljednjeg dana Tvitomanije održao panel kojem su prisustvovali predstavnici regionalnih portala i raspravljali o tome koliku ulogu u njihovom radu imaju društvene mreže, bilo za dobivanje informacija ili promociju sadržaja, ali i o izazovima koji prate ritam koji portali i društvene mreže moraju držati kako bi bili aktualni i relevantni.

U raspravi su sudjelovali Aleksandra Petrovski (Mondo), Ivan Dimitrijević (Telegraf), Boris Radošević (Gadgeterija), Ivan Brezak Brkan (Netokracija), Jelena Pavlović (Prava priča), Dražen Tomić (ICT Business). Na samome je početku Aleksandra Petrovski istaknula koje prednosti portali imaju nad drugim medijima:

Portal je vrlo elastičan prostor i može svojim posjetiteljima pružiti neograničen sadržaj, bilo da je riječ o tekstu, fotografijama ili videu. Tisak i televizija su ograničeni prostorom, minutažom i rokovima, a portali su samim time u prednosti.

No, baš ta sama količina informacija, kao i brzina kojom nove informacije dolaze, mogu ići nauštrb kvalitete. Svi su mediji istaknuli kako se trude biti brz, ali i relevantan izvor. Petrovski je tom prilikom izjavila:

Nekoliko minuta ne čini veliku razliku, bitnije je da je informacija točna.

Društvene mreže (ni)su novinarstvo?

Dražen Tomić je napomenuo kako je novinarstvo je novinarstvo, bez obzira na medij.

Novinarstvo funkcionira po određenim pravilima, a na prvome je mjestu objektivnost, bez obzira na medij. Društvene mreže koristimo za širenje informacija, ali društvene mreže nisu novinarstvo. Novinarstvo nije igra – novinarstvo ubija ljude. Zbog toga treba biti iznimno oprezan kod objavljivanja informacija.

Razlika između tradicionalnih i novih medija je velika. Tomić je dodao kako su portali u nepovoljnom položaju jer, barem u Hrvatskoj, svi tiskani mediji imaju i svoj portal. Samim time imaju dva medija, odnosno, dvije redakcije u istom mediju. Svi koji ulaze u to tržište mogu ostvariti nekakav rezultat samo uz pomoć društvenih mreža.

Ivan Brezak Brkan se nadovezao kako osobe koje pišu za tradicionalne medije smatraju internet neozbiljnim, a zapravo nisu svjesni njegovog značaja. Posebice društvene mreže – moć Twittera je neupitna. Primjerice, same Netokracije ne bi bilo bez Twittera, jer su tviteraši napravili promociju portala. Dodao je kako smatra da je brzina iznimno bitna u objavljivanju informacija, ali i činjenica da se morate razlikovati od drugih.

Ili ćete biti najbrži ili ćete biti najkvalitetniji. U suprotnom nećete opstati.

Ivan Dimitrijević iz Telegrafa priznao je kako ipak veći dio njihovog uspjeha leži na društvenim medijima.

Masovnost Facebooka i posjete koje dolaze s njega su ključne. Negdje oko 30-40 posto posjeta dobivamo baš s društvenih mreža. To se sada smanjuje jer dobivamo vjerne korisnike koji sami dolaze na stranicu, ali i dalje su društvene mreže ključne.

Dodao je kako su ljudi na Facebooku po cijele dane, stoga portali moraju biti upravo tamo gdje su i njihovi čitatelji.

netokracijanovinarskipanel1WEB
Novinarstvo je novinarstvo, bez obzira na medij. (Snimila Marinshe)

Senzacionalizam – da ili ne?

Ivan Brezak Brkan je naveo kako senzacionalizmu nema mjesta na Netokraciji, a za primjer je naveo mjesečni kalendar s geeketama.

Netokracijin kalendar se može raditi kao uobičajen cice-guzice kalendar, a to ne radimo. Da radimo, možda bismo imali više posjetitelja, ali bismo izgubili čitatelje koji su nam bitni.

No, Jelena Pavlović je navela kako u njihovom slučaju senzacionalizam ipak prodaje priču.

Trudimo se imati kvalitetnu priču, ali bez starleta i crne kronike ne postojimo.

Odgovaranje na komentare

Kad se odgovara korisnicima na upite, bilo na društvenim mrežama ili samome portalu? Aleksandra kaže da odgovori stižu najčešće u roku od nekoliko sati. U Telegrafu novinari odgovaraju ovisno o tome koji su tekst pisali – bilo da je to onaj koji je pisao tekst ili onaj koji je najupućeniji u temu. Redakcija radi 24 sata na dan, svakoga dana u godini. Na Gadgeteriji djeluju na sličan način, odnosno autori sami odgovaraju na upite. Tomić kaže kako se često se u komentarima razvije rasprava koja vodi do kolumne ili novoga teksta. Na Netokraciji na upite odgovaraju urednici, a postoji posebna politika prilikom odobravanja prvoga komentara:

Prvi komentar se na samome portalu od svake osobe mora odobriti. Ukoliko je komentar nekonstruktivan briše se. Ponekad i sam pošaljem e-mail osobi koja je komentirala da provjerim čemu takav komentar – rijetko dobijem odgovor, ali događa se da osobe ostave novi komentar, u normalnijem obliku.

Čitatelji žele kvalitetu!

Aleksandra Petrovski je na kraju dala zanimljivo mišljenje o kvaliteti tekstova na portalima. Iako mnogi smatraju da forma tekstova na portalima mora biti kratka i zabavnog sadržaja, ona misli suprotno:

Pogrešno je mišljenje da ljude na internetu zanimaju samo tekstovi od tri rečenice i video klipovi mačaka. Prema našem iskustvu mnogo njih ipak želi čitati kvalitetne tekstove.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Albert Gajšak sa STEM Boxom osigurao milijun kuna u prva 2 tjedna kampanje

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, mladi inovator Albert Gajšak iza Circuitmessa, koji je dosad prodao 15 tisuća "uradi sam" jedinstvenih proizvoda, otkriva kako u novu STEM pretplatu planiraju upakirati uradi-sam pametni sat, glasovni asistent i autić.

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Kultura 2.0

Kako igrifikacijom poboljšati izlaznost na hrvatskim parlamentarnim izborima?

Čak i prekrižiti listić je bolje nego uopće ne izaći na izbore, a opet, mnogim hrvatskim građanima se za naredne 4 godine ne da izdvojiti ni tih 20-ak minuta na biračkim mjestima. I to je posve razumljivo ako pogledamo da biračima izbori ne nude nikakvu opipljivu nagradu... ako ne potporom za stranke koje će voditi državu u budućnosti, čime nas se onda može motivirati?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Albert Gajšak sa STEM Boxom osigurao milijun kuna u prva 2 tjedna kampanje

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, mladi inovator Albert Gajšak iza Circuitmessa, koji je dosad prodao 15 tisuća "uradi sam" jedinstvenih proizvoda, otkriva kako u novu STEM pretplatu planiraju upakirati uradi-sam pametni sat, glasovni asistent i autić.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.